Şimdi Ara

ses sistemi için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Barış demir Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aracım megane 2 2009 model üstünde orjinal teyp ve hoparlörleri duruyor 1 sene öncede teknemden çıkardığım sony xs-gs1621c mid takımı ve Xm-n502 anfi ile bağlattım.Şimdi orjinal teyp çıkarıp yerine düzgün bir şey ve 4 hoparlör alayım diyorum.İyi bi performans olur mu 4 hopalör teypten alıcak mid takımı anfiden.Çokta anlamam bu işlerden sorayım bir dedim veya önerisi olan var mı?

• elmclay E kullanıcısına yanıt
    sony 1621c yi arabanın neresine bağladınız?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sesten beklentiniz, ve max bütçe nedir?

• 4 hoparlör teypden olup, component amfiden olsun gibi bir sistem sağlıklı olmaz.

• sorulara cevap verin, ona göre yazacağım sonucu.

• ecrasniann kullanıcısına yanıt

araba sedan arka camın oradaki parça delinip oraya takıldı.

bütçe 7-8bin maximum beklentim çok değil düzgün bi ses olsun yeterli.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev için ses sistemi tavsiyesi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

şuan o durumda zaten orjinal teyptekiler normal teype bağlı teypte anfi çıkışı olmadığı için aparatla sonyler anfiye bağlı.Ben pek anlamadığım için öyle bağladılar.Sadece teyp değiştir bundan güzel verim alamazsın demişti.

şuan gürültü dinliyorsunuz muhtemelen. sistem hatalı kurulmuş. megane 2 lerin sıkıntısı ön ve arka kapılar 13cm hoparlör sığması. önerim eğer ön kapılara 16cm sony 1621c leri sığdırma imkanınız varsa sonyleri ön kapılara takın. eğer sığma ihtimali yoksa ön kapılara Alpine spg 13cs component amfinin front kanalından beslenecek. arka kapılara Alpine spg 13c2 coax teybin arka çıkışından beslenecek. arka pandizottaki Sonyler sökülecek. araç sedan olması nedeniyle 25cm slim kabin subwoofer yeterli gelir. For x 25cm slim kabinli subwoofer amfinin rear kanalı köprülenip suba girilecek.ana ünite double mı olacak, single din mi ona karar verin. ana ünite için bütçenizi ve single double tercihinizi söyleyin ona göre önereceğim. elinizdeki amfi yeterli şuan.

single olsun.şöyle yapsak peki sonyler aynı yerinde yani arka camın önündeki yerinde dursa önlere sizin dediğiniz alpineden alsam ve arka kapılardaki hoparlörleri iptal etsem olur mu?Birde bu kadar şeyi benim anfi kaldırır mı değiştirmek gerekmez mi? yada başka bi anfi daha bağlatmak.

sq anlamında arka camda hoparlör istemeyiz. arka camdaki hoparlör sahneyi baltalayacağı için kaliteyi düşürüyor. tercih sizin. ön ve arkaya koyduğunuz component lerden verim alabilmek için amfiye girilmeleri gerekir. subwoofer olacağını varsayarak böyle bir sistemde 5 kanal gerekli. elinizdeki amfi ile componentler beslenir. subwoofer için ayrıca 1000.1 gücünde bir adet mono amfi sisteme eklenebilir. yada 1 adet 5 kanal amfi alınıp tüm sistem ona girilir, bu iş bütçeniz ile alakalı. ana ünite olarak nakamichi 723 olabilir. bütçeniz dahilinde 3 çift rca çıkışlı ana ünitelere bakın. ürünlerin linklerini buraya atarsanız ona göre yönlendirmeye devam edeceğim. sistem montaj aşamasına geldiğinde tekrar sorun, tesisat ve kablolama ile ilgili önerilerim olacak.

• önlere component değilde Alpine Spg-13C2 bağlasam onları teyp çıkışından versem.Arkadaki sonyler pondizotta dursa ve arka kapı hoporlölerini iptal edip dediğiniz for-x subwoferr alsam.Nasıl olur?Çok bir şey beklemiyorum zaten.Birde benim anfiye Sony 1621c ve for-x subwoferr 2 si bir bağlanır mı?kaldırır mı?

ön kapıları amfiye girmenizi öneririm. dediğiniz olmaz değil. ama verilen parayı hakedecek sistem beklentiniz varsa dediğim şekilde ön kapılar amfiye girilmeli. biz öneririz, yapıp yapmamak size kalmış. mevcut amfiniz sağlıklı çalışması isteniyorsa front kanala 1 çift 4ohm 65rms component, rear kanal köprülenip 1 adet 4ohm 300w rms sub girilir. amfi zorlanmasını göze alırsanız, amfinin front kanalına 2 çift 4ohm 65w rms component paralel de bağlanıp girilebilir. rear kanal yine köprülenip subwoofera girilir.

birde bu rear ve front dediniz kanallar hangisi oluyor.sadece amfide btl yazıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    şimdi inceledim, sizin amfiniz 2 kanallı amfi. ben 4 kanal sanmıştım. o amfi ile olmaz. almışken en az 5 kanal amfi alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 3 Mart 2023; 19:33:18 >
  • tamam o zaman 5 kanal amfi alsam önlere alpine spg-13cs componentleri taksam.arka pondizolda yine sony componentler kalsa ve arka kapı hoparlörleride iptal etsem.sub olarakta dediğiniz For-x xw-4010f 25 slim ve nakamichi Nq623 teyb alsam düzgün bi sistem olur mu?5 kanal anfi için ne önerirsiniz?Ve kablo öneriniz ne olur?Sonylerin kablolarınıda değiştiricem.Önceki anfiye gelen güç kablosunu ve sigortayı değiştirmeye gerek yok heralde.

belirtilen sistem ideal olur. 5 kanal amfi için bütçe nedir? eğer 5 kanal amfi konulacaksa, eski 2 kanallı amfi sistemden sökülecek. araç üzerindeki mevcut power kablosu kaç ga biliyor musunuz? 5 kanal amfi için en az 4ga olması önerilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 8 Mart 2023; 15:49:56 >
    evet bende baktım 4ga gerekiyormuş üstündekini bilmiyorum 4ga oldunuda sanmıyorum oda değişicek.2000-3500tl arası bi anfi daha iyi olur.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    Reiss 5080 kaliteli malzeme.

3 adet rca kablosu alıcam değil mi?3 ü de anfiye girilicek galiba

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.