Arkadaşlar 5.1 ses sistemi almayı düşünüyorum bunun için bir kaç alternatif belirledim. Speaker Teac Power Max 1500 5.1 veya Creative Inspire 5300 5.1
ses kartı Creative live 5.1 D.E. veya Philips Seismic Edge bu ürünlerden hangi ikisini secerdiniz Özellikle Teac Speaker nasıl olduğunu merak ediyorum yardımlarınız için teşekkürler
Teac'ın tam olarak rms. değerlerini verebilirsen daha iyi yardımcı olabiliriz..
Teachttp://www.computeruniverse.net/products/e90052134.asp özellikler itibariyle creative 'den daha iyi gözüküyor fakat kullanan biri varmı merak ediyorum ayrıca özeliklerinde subwoofer 'ın kabinin ahşap olup olmadığı belirtilmemiş
Merhaba, Eğer böyle decoder'siz sistem alıcaksan center kolondan müzik ve oyunlarda ses alamazsın. Yani daha sonra neden center kolondan ses gelmiyor diye bir başlık açma.
Cherokee,decodersiz bir sistem nasıl olur ki?5.1 demek zaten digital demek değilmidir?Yoksa yanılıyormuyum???
LaCagot,iki ses kartı da kalite.Seçtiğin sistemler içinse bişey diyemem...
Merhaba, Örneğin decodersiz bir sistemde dolby digital'i ses kartı çözer ve 5 kolonada yollar ve birazda performans kaybı yaşanır. Ama bu filimlerde pek önemli değil ilerde dvd oyunlarda sorun olabilir. Ayrıca decodersiz sistemler analog'tur müzik ve oyunlarda center kolondan ses gelmez. Decoderli sistemler dolby digital'i dts vs. gibi sesleri kendi çözer 5 kolona dağıtır ve performans kaybı %0'dır. Oyun, müzik ve vcdlerde center kolondan ses gelir ve yeni olan tüm sistemler digitaldir. Ama fiyatları biraz pahalı. Saygılar,
OK'dir.Yani bu demek oluyor ki 5.1 decoderli sistemler analog bir ses kartı ile de sorunsuz çalışabiliyor...
burda özellikle Creative Inspire 5300'ün Philips ile düzgün çalışıp çalışmayacağını merak ediyorum ikisinin sorunsuz çalışacağını bilsem tereddütsüz bu ikiliyi almayı düşünüyorum
tabi birde bu ses kartlarının WinXP ' doğru dürüst çalışması lazım Live 5.1 için iyi şeyler duymuyorum bu konuda Philips içnin ise bu konuda birşey bulamadım
live 5.1 windows XP'de sorunsuz kullanan varmıdır acaba
Merhaba arkadaşlar bu foruma attığım ilk mesaj hepinizi sevgiyle kucaklıyorum sevgili bilgisayar manyağı kardeşlerim :-) Şu an karizma creative inspire 6600 hop. setlerini gtiriyor üstelik 120$ a woofer 22w uydular ise 8w bence fiyatına göre mükemmel!! üstelik 6 tane uydu var.5+1 ses kartınızla hiç bir uyumsuzluğu söz konusu deyil.Atkadaki fazla olan uyduyu(5+1'de) yanlardan alıyor.Ben yeni aldım çook çook memnunum.Creativenin diğer benzer setlerinde müzik kalitesi beni tatmin etmiyordu fakat bu gayet iyi(tabi hi-fi setlerle karşılaştırmak haksızlık olur) ben hiç tereddütsüz tavsiye ederim.Salıcakla kalın..
arkadaşlar bu bilgisayar kolonlarının hepsi iğrenç.Siz bu sistemlere iyi diyorsanız hakikaten bu işten anlamıyorsunuz.20-30w subwoofer olurmu yaa.Benim odamda 200w digital amfiyle beslediğim 137db 25-125 hz arasını -+3db verebilen subwoofer var o bile bazen düşük geliyor.Siz bunlara sistem diyorsunuz.O paralar o sistemlere çok fazla.Sakın almayın.
en az 50W RMS gücüne sahip bir woofer ve 10 ar wattlık RMS gücüne sahip orta ve tiz sesler için ayrı hoparlörler taşıyan 5 satellitelı sistemleri tercih edebilirsin..(modifiye DVD hoparlörlerini kastediyorum,Premier'in öyle birşeyi var. Hoparlörleri ve amfilerini değiştir geriye sadece AC3 codec işlemcisi kalsın, yaklaşık 400 milyon törkiş lira...),
ya da çok iddialı birşey beklenmiyorsa benim ses sistemi de fazlasıyla yeterli olur..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme