Şimdi Ara

Ses sistemim için tavsiye (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapılara yalıtım yapmayacaksan malzemeler performansını gösteremez haberin ola

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Yalıtım yapacam onu borçla yapacam ama yapacam :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt
    Ustam bilgine ihtiyacım var. Daha öncede seninle müzik sistemim hakkında telkinlerin ile bir düzenleme ve sistem oluşturmuştum.

Ünite: Pioneer Avh 7250bt
    Ön kapılar: Audison apk 165p
    Arka kapılar: Audison apk 165p
    Amfi: Audison Sr 5.600
    Bass: Audison Aps 10d

Yukarıda yazılı sistemi dizmiştik.

Şimdiki sorum ise ses seviyesini yukarı çekmek istiyorum.
    Boş olan Pandizotuma 1 amfi ve 2 takım hoparlör eklemek istiyorum.

-2 takım koaksiyonel kenwood 710ex 7x10" ekle diyen var.
    -2 takım daha kompenent ekle diyen var.
    -çok kaliteli 1 takım büyük midrange ekle diyen var.

Her kafadan bir ses çıkıyor.
    Yine kaliteyi bozmadan ses seviyesini yükseltmek için ne gibi bir yol izlemeliyim. Usta bana yardım et.

• Sp18 kullanıcısına yanıt
    merhaba. planladığınız olmaz değil olur ama önerdiğim bir yöntem değil. arkaya koyacağınız 2 takım oval hoparlör tüm sistemi bastıracaktır. ben kalite ve denge odaklı sistemler tasarlarım. daha önce bu şekilde bir öneri hiç vermedim emin olabilirsiniz. sorunuza gelecek olursak evvelden sony 6921 kullanmıştım. ses kalitesi şaşırtacak derecede iyi idi, hala satışı var ama fiyatı astronomik olmuş. kenwood 710 hiç dinlemedim, ama yorumları çok iyi, o da fiyatına göre iyidir diye düşünüyorum. önerim hiç bu işe girmeyin. ama illa yapacağım diyorsanızda üstünde crosoverları olan oval hoparlör koyun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 3 Kasım 2023; 14:54:20 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Koaksiyonel bastıracak anlaşılan o zaman tekrar Compenent e gitsem pandizot da da, 2 çift aynı seri daha koysam pandizota, o zamanda bastıracakmı sesi? Bunu önerirmisiniz?

arkaya ne koyarsan koy önden güçlü olduğunda bastıracaktır. eğer sistemi spl odaklı kabul edip ona göre yatırım yapmayı düşünüyorsan arkaya 2 takım oval koyabilirsin. ama sonra bu sistemin kalitesi niye böyle oldu diye üzülmeni istemem, beklentin artık yüksek ses ise arkaya 2 takım oval koyabilirsin.

Kaliteyi bozmadan yüksek ses almak istiyorum bunun sağlıklı yolu nedir ustam

profesyonel destek alınması gerekir. ses yüksekliğinden beklenti kişiden kişiye değişir. şunu yap desem doğru olmaz. yüksek rms li hertz in componentleri mevcut, onlar kullanılabilir. ön kapılara çok sağlam yalıtım işe yarar. ses işlemcisi iyi olur. yada daha önce uygulanmış sistemleri dinleyerek karar vereceksiniz. istanbul gibi bir yerdeyseniz bunu yapma imkanınız mevcut. buluşmalar falan oluyor oraları takip edip sistemler dinlenebilir. kalite ve yüksek ses olunca bütçe ön plana çıkıyor. istediğiniz beklentisel birşey olduğu için kolay birşey değil, beni tatmin eden sizi tatmin etmez gibi düşünün.

• Merhabalar @ecrasniann hocam öncelikle sizin çok yazınızı okudum ve bilgilerinizden faydalandım bunun için size çok teşekkür ederim.
    @Sp18 hocam clio 4 st wagon aracım için sisteminize benzer sistem kurmak istiyorum siz sisteminizden ses netliği bas tiz dengesi olarak memnun kaldınız mı edindiğiniz tecrübeyi paylaşırmısınız

@ecrasniann hocam aklımdan geçen sistem
    Önler audison apk 165p kompenant
    Arkalar. Audison 165 p kompenant
    Bagaj audison apbx 8 as2 aktif sub
    Amfi audison sr 4.500
    Besleme kablosu for-x 4 ga ofc kalay kaplı
    Ses kabloları clear vision 14 ga ofc kablo
    Deck çevirici for-x xhl 66pro ( şimdilik ilerleyen süreçte dsp li necwox multimenya almayı düşünüyorum )
    Sigorta kutusu önde for x afs 1 150 amper kutulu
    Arkada for-x afs 3 sigorta kutusu 50 şer amper sigorta takmayı düşünüyorum.
    Bu sistemi araştırarak buldum hocam ses sistemleri hakkında bilgim yok sizce sistem iyimidir bunun yerine şu daha iyi olur dediğiniz bir şey var mı

Soru olarak amfiden hoparlörlere kadar kablo götüreyim mi yoksa teyip arkasından direk bağlantı yapsam yeterli olur mu

4 yol aktif kullanmak için arka kolon iptal edip önlere audison voce av 3.0 mı taksam bunda kararsızım sizce arkaya apk 165 p mi ön direğe pandizot yapıp av3.0 mı daha keyifli olur.

• Barış demir B kullanıcısına yanıt

Deck çeviriciye ihtiyacınız yok, SR4.500'ün yüksek seviye yani hoparlör girişi mevcut direkt teypten gelen hoparlör kablolarını girebilirsiniz. Forx kablo kullanmayın, Dragster 4GA OFC kullanın. Amfiden hoparlörlere kadar gitmeniz gerekir. İlk adımda APK165P ihtiyacınızı görecektir, aktif kullanmak için DSP'li bir amfi alın. Multimedyaların DSP'si işe yaramaz. Direkt olarak DSP amfi almak daha kârlı. Rainbow EL AP300D vs alınabilir.

2 takım APK165P alınca subwoofer ihtiyacı azalacaktır, bence aktif suba hemen para gömmeyin. Biraz bekleyin, tatmin etmezse sub sonradan bağlanır. Parayı ilk adımda DSP amfiye gömmek daha doğru olur. Aktif audison subw pahalı çünkü, ona o parayı hemen vermeyin bence.

• Teşekkür ederim hocam verdiğiniz bilgiler için aslında çok uyguna yarı fiyatının altında audison apbx 8as2 denk geldi aldım 1 takımda audison apk 165p aldım kalanları dediğiniz doğrultuda incelemeye başlıcam peki sizce sistemin kalanında önerdiğiniz dsp amfi ve arka kapıya apk165 p mi yoksa arkaya takmayıp ön direğe voce av 3.0 7cm midrange mı daha keyifli bir ses verir.

O 2 parçayı aldıysan 2. El Audison F8.9 amfi al bence. 16 17 bin liraya çözersin 8x85W ileriye dönük mis gibi olur. Aktif sub'ı da üstündeki çıkıştan bağlarlar. 165P bir takım aldıysan onları arkaya tak, öne 3 yol yap bütçe uyuyorsa. İlk etapta arkaya takmayıp öne Voce 3.0 atabilirsin ama ön kapılara da Voce komponent almak daha güzel olur. Bu arada hangi ildesiniz ? Bu ürünleri herkes montajlayamaz, düzgün birisi yapmalı ve YALITIM ŞART. Kapılara yalıtım yapılmazsa bütün komponentler çöp olur. Bagaj ve arka koltuk altına yapılacak yalıtım da bass performansına ciddi katkı sağlıyor o da yapılırsa güzel olur.

• Afyon başmakçı ilçesindeyim furkan hocam bütce kısıtlı birden o kadar açılamıyorum gönlümde f8.9 var onuda teyibe bulaşmadan audison b-con bağlayıp Bluetooth üstünden keyifle şarkı dinlenir aslında ama sistemin devamını ve izalasyonu düşününce bütceyi çok aşıyor. Zamana yayarak aşama aşama alıp montaj yaparsam anca o şekilde olur.
    Ürünlerin montajını kendim yaparım diye umuyorum 16 yıllık elektrik teknikeriyim ve mekanik sistem çözümleriyle uğraşıyorum. El yatkınlığım ve işçiliğim iyidir. Ancak dsp amfi alırsam ayarlamaları gibi konuları anlayan birinden destek almam gerekir. Sanırım biraz sabredip aşama aşama yapmak daha iyi olacak

Hocam o zaman zamana yayarak ilerleyin, parça parça alın daha sonra tekrar almayın. SR4.500 6 7 bin liraya bulunmadıysa saçma bir satın alım olur.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt
    Peki hocam forza f8,9 85w rms çıkış verirken apk 165 p 115 rms olması amfiyi zorlar mı veya apk performansı yeterli gelirmi

Sıkıntı olmaz, yeterlidir. Zaten amfi max 85 veriyor, 85 verdiğinde APK ler 85W lık çalacak. 115W RMS Max güçte dinlemeye pek dayanamazsınız ki zaten distorsiyon yapar. Ha şu da bir alternatif, tweeterlar 2 kanala, midbasslar 2 kanala bağlanır, arkalar da aynı şekil yapılır 8 kanal tamamlanır. Önü 3 yol yaparsanız arkayı crosstan bağlarsınız. Ön 3 yol aktif bağlarsanız zaten 6 çıkış gidecek, arkayı da pasif bağlarsınız kalan 2 kanala olur biter. 8 kanal çıkışlı F8.9 canavar gibi çaldırır sesi zaten yarının üstüne açamazsınız zorlanmaz bile 😃

• Furkan emir hocam ışık tuttun verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim kafanı ağrıttım hakkını helal et. Verdiğin bilgiler ışığında zamana yayarak set kurmk mntıklı geldi inşallah bir gün tamamlamış olurum 😂 iyi akşamlar hocam

Rica ederim, DSP amfi olduğu sürece en tırt cihazı da çaldırırsın bu yüzden ana odak o olmalı. Daha sonra Alpine ILX serisi bir ana ünite alırsın mis gibi olur.

Ha bi de kafanı biraz da şöyle bulandırıyım

Morel

Steg

Helix

Bu markaları da araştır...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.