Şimdi Ara

Ses sistemimle bilgisayarım aynı prize takılınca çok değişik bir ses çıkıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son zamanlarda bilgisayarı ve 5+1 ses sistemini aynı 3lü prize takınca ses sisteminden acayip derecede uğultu çıkıyor... Farklı prize takdığımda başka odada herhangi bir ses çıkmıyor son zamanlarda oluştu bu ses yüzünden müzikde sinamada dinlenmiyor bu neden oluşur son zamanlarda oluştu bu...

• Burada eski teknika olduğunu söyleyen bi abimiz telefonla beni aradı ve sorunun nasıl düzeleceğini söyledi anlattığını gibi yaptım ve herşey düzeldi forumda böyle abilerimiz olduğuna çok sevindim... Kimsenin yardım etmediğini görünce en gerçek bilgiyi verdiği için TEŞEKKÜRLER
    RLER
  • Arkadaşım sende sorunu nasıl çözdüğünü yazarsan, aynı sorunu yaşayanlara deva olur :)

Çözüm sende saklı kalmasın
  • Başdan sona herşeyi anlatayım bu sorunu yaşayan herkese detaylı bilgi olur...

Teknika ile ilk görüşmemde bana çok yardımcı oldu ve gerçekden forumda boyle kişilerin olması ebni sevindirdi.....

Sorun elektrikcilerin elektrik tesisatını döşerken yaptıkları bilgisizliklerden kaynaklanıyor....

sorun hallolması için bilgisayarın ve monitorun o prize takılı olan cihazların topraklamasını iptal etmekle düzeliyor kabloların topraklamasını iptal ederek bu sorunu halledebilyoruz fakat bu çözüm geçicidir elektrikcinin çapraz bağlantıyı düzeltmesi gerekir...

Pazartesi derhal elektrikçileri arayıp Teknika'nın anlattığı şekilde sorunu kökünden hallettireceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahtxx_ -- 7 Mart 2011; 16:47:27 >
  • Elektrikçiler genellikle üşenip nötr ile topraklamayı birleştiriyor. Aslında toprak hattı ayrı şekilde gömülü bakır levhadan gelmeli. Bu üşengeçliğin sonucunda arkadaşın başına gelen olay gerçekleşiyor. BU durumlarda bilgisayarınızın fişini bir selpak mendilden yada peçeteden geçirerek takarsanız toprak ucunu iptal etmiş olursunuz. Bu durumu pek önermesem de geçici çözüm olarak kullanılabilir. Fakat en yakın zamanda topraklama hattı çektirmeniz gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.