Şimdi Ara

Ses sisteminde ses kesme problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 2011 model BMW X1 2.0 xDrive Malumunuz aracın stok ses sistemi sesi açtığımızda kulak tırmalar bir durumda.

Bende maliyeti önemsemedim ve gidip güzel kaliteli yüksek ses takıntısı olmadan bir sistem yaptırdım.

Sistem bileşenleri:

ön kapılarda 1 adet 10 cm m-acoustic mid takımı

arka kelebek camlarının orda 1 adet yine 10 cm m-acoustic mid takımı

bagajda 2 adet alpine 20 cm kendinden kabinli (sağ tarafı pleksi seffaf içi mavi led aydınlatmalı olan model) subwoofer

1 adet 6 kanal jl audio e6450 bass kontrollü amfi.

2 adet amfi çıkışı sigortası vs.

Yaşadığım probleme gelicek olursak, herşeyden önce aldığım sesten son derece memnunum ödediğim paranın 1 tl sine bile acımadım şimdiye kadar.

Ancak, sesi sona getirdiğim zaman, ki bu amfinin çıkışlarındaki frekans ve gain ayarları montajı yapan yerde yapıldı ve seste bir bozulma söz konusu değil son seste.

Sesi sona getirdiğim zaman 5-6 dk dinledikten sonra ses birden 1-1,5 saniyeliğine kesiliyor sonra tekrardan aynı yükseklikte çalmaya devam ediyor.

Bu kesinti şöyle birşey örnek vermek gerekirse 100 db ise son ses o 1-1,5 saniye zarfında 25-30 db düşüyor. Sonra yine aynı yükseklikte devam ediyor.

Önceleri amfinin çok ısındığı için kendini kapatıp açtığını düşünmüştüm ama 38 derece sıcakta yaklaşık 2 saat sonda dinleyebildikten ve gece 22 derecede bu sorun baş gösterince sıcaklık kaynaklı bi problem olmadığına karar verdim.

Nezaman yapacağı belli olmuyor. Bazen yarım saat bazen 2 saat bazense 10 dakika.

Bu sorunun kaynağını bilen herhangi biri varsa bana yardımcı olabilirlerse çok sevinirim. Yukarıda değinmediğim ve bilmeniz gereken herhangi başka bir bilgi varsa lütfen belirtin.

Neden böyle olur, nasıl çözülebilir?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• Aracınızın Aküsü yeterli güçtemidir?
    Amfi besleme kablo çap kalınlıkları yeterlimidir?
    Bir de bağlantı yerlerınde herhangi bir gevşeme olabilir..

Bunları kontrol etmekte fayda var bence. Saygılar...
  • Merhabalar.

Kabolamada bir problem yok. Ancak akunun guc cikisini bilmiyorum. Bu problem sadece ses sondayken bas gosteriyor kisik ve orta seviyedeyken hic problem yasamiyorum.

Aku guc cikisinda mi problem vardir diyosunuz?

Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendi aracımdan örnek vericem, Eski aküm 47 Amperdi aynı sizin probleminize benzer bir problem yaşadım. Sesi tam açtığımda yada basın sert vurduğu anlarda amfim kesme yapıyordu 1 saniyeliğine. Sonra tekrar normale dönüyordu.

Akümü değiştirip 72 Amperlik yeni akü taktığımda bütün sorun ortadan kayboldu. Sizinki de buna benzer bir problem olabilir. Bence değiştirmenizi öneririm saygılar.....
  • Tekrar merhabalar.

Dediginiz uzere kapasitor baglattim tesisata ama malesef hala ayni problem var.

Bir yardimci olun yoksa kesicem bileklerimi artik.

Tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.