Merhaba. Bir üniversitenin görme engelliler için oluşturduğu sesli kitap kütüphanesine gönüllü olarak kitap okumak istiyorum. Ve bunun -kendi imkanlarım dahilinde- olabildiğince iyi olmasını istiyorum. Elimde DSLR kamera için satın aldığım 3,5 mm jaklı böyle bir mikrofon var. Bu mikrofonla bilgisayar üzerinden tatmin edici bir kalite elde edemedim. Bir ses kayıt cihazı alsam işe yarar mı? Ses kartı adında cihazlar var. 1000 TL'ye kadar bu tür bir cihaz da alabilirim. Bunlarla kayıt alabilir miyim, konuya hakim olmadığım için onu da bilemiyorum tabi. Yardımcı olursanız sevinirim. |
Sesli kitap için kaliteli ses kaydı
-
-
Elinizdeki mikrofon ile bilgisayarda tatmin edici bir kalite elde edemiyorsanız sebebi yüksek ihtimalle ses kartıdır. Kayıt için genelde stüdyo tipi ses kartları tercih ediliyor. Yani xlr bağlantılı, 48V kullanan konsenser mikrofonların bağlandığı kartlar. Yalnız elinizdeki mikrofonu bu kartlarla kullanamazsınız. Kart 48V uyumlu mikrofonlara göre tasarlandığı için sadece bağlantı tipini değil voltajı da düzenleyen çevirici aparat almanız lazım. Ya da daha pratik olsun diye direkt yeni bir kondenser mikrofon da tercih edilebilir. Ses kartlarında da fiyatlar genelde bin TL civarı ama Behringer daha düşük bütçede ürünler üretiyor. Ses kaydı açısından sizi üzmez bence. Youtube'da fazlaca inceleme ve kıyaslama videoları var. Örneğin Focusrite Scarlett Solo'nun stüdyo paketi (ses kartı+mikrofon+kulaklık) 2.5k₺ civarlarındayken Behringer'ın stüdyo paketi 1k₺ civarında. Eğer mikrofonunuzdan memnunsanız da Asus ya da Creative marka bir ses kartı da alabilirsiniz. Stüdyo tipi ses kartlarının jak bağlantıları hep 6.3mm oluyor. Multimedya tipi bir ses kartı alırsanız direkt 3.5mm jaklara göre üretildiklerinden elinizdeki bütün ekipmanlarla uyumlu olacaktır.
-
Ses kartına para vermene hiç gerek yok 699 tl ye maono a04 modeline bakabilirsin hepsiburadan alabileceğin bir mikrofon önericem bununla tüm kayıtlarını gürültüsüz şekilde ayet net bir şekilde alabilirsin 192khz/24 bir ses kartlarında olan kayıt imkanını veriyor maono mikrofon üreticisi bir firma pişman olmassın youtube de tanıtımları mevcut izlemek istersen bak .
-
Teşekkür ederim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X