Merhabalar; Prescott 2.4'ün stok fan sesine artık yeter demek istiyorum. (kasa AOPEN 3500 müydü modelini tam hatırlamıyor da, umarım kasa fanları da çok ses üretmiyordur, işlemci sesini eledikten sonra) Bu arada 3.3 olarak stok OC oludkça stabil kullanabiliyorum, ama pek kullanmıyorum. 3.7 de oldu ama şimdilik lazım değil. Fakat yeni bir CPU fan ile başlıca kriter çok düşük ses olmak üzere, 3.7'de işlemciyi soğuk tutacak fan önerileriniz nelerdir?
piyasada birçok işlemci fanı mevcut. kısa bir araştırma ile sana uygun olanı bulabilirsin zannediyorum. Bu fanı bir de fan kontrol cihazına bağlarsan istediğin zaman devrini düşürerek sesi azaltabilirsin.
valla fan kontrol cihazı falan ek masraf, vs. isteğim pek yok, ancak mecburen daha iyi çözüm için gerekirse düşüneceğim. bir de kullanıp, memnun kalma/kalmama olayları için sordum fikirleri
tabii bir diğer soru da, bu tip işlemci fanlarının İstanbul'da en uygun nerede bulunabileceği, sadece fiyat değil, çeşit açısından da?
Zalman 7000B-cu Zalman 7700B-cu Cooltek CT8C-48CU Bu üç fanda zaten seszizdir ve yanlarında fanmate de gelir. bunları araştır istersen
buraya bir bak istersen. gördüğün gibi kendi kontrol ünitesi de var
tum cevap vermis ve vereceklere tesekkurler ornegin 7000B-CU de, sessiz modda Prescott desteği yok gözüküyor! olmaz ki ya! :) simdi bu arada, stok prescott fanın kaç desibel ses yaptığını bilen var mı?
ayrıca bu fanların sessiz değil, düşük ses modundaki ses seviyeleri ne kadar oluyor bilen?
arkadaşım prescottlar çok ısındığı için fan sesine biraz katlanmak zorundasın.burada fansız bir soğutucu var.ya da çok performanslı olmamakla beraber bunu öneririm. ama gördüğün gibi bunun da fanı var
bence coolermaster hyper6 al. üzerinede istediğin sessiz bir fan tak yani performans istiyorsan performans sessizlik istiyorsan sessizlik.
aykutx, sık yanıtların için çok tesekkurler, linkler için de :) tabii ben aceleden anakart bilgisi vermedim, ne de olsa onemsiz bir bilesen degil mi :P Asus p4p800se var, ve de galibu bu karta uyumlu fazla da fan yok :(
antidote, "coolermaster hyper6 al. üzerinede istediğin sessiz bir fan tak" olayı nedir? araştıracağım ama, coolermaster'ın kendisi ne, üstüne bir de fan takıyoruz
tum cevap vermis ve vereceklere tesekkurler ornegin 7000B-CU de, sessiz modda Prescott desteği yok gözüküyor! olmaz ki ya! :) simdi bu arada, stok prescott fanın kaç desibel ses yaptığını bilen var mı?
ayrıca bu fanların sessiz değil, düşük ses modundaki ses seviyeleri ne kadar oluyor bilen?
7000B-CU de, sessiz modda Prescott dostum olur mu öle saçmalık bak şimdi bu şu demek oluyor; prescottlar diyer tüm işlemcilere göre daha fazla ısındıkları için presscottla zalmanı kullanırken hızlı modda çalıştırmak daha iyi verim almayı sağlar demek oluyor. yoksa sessiz moda alınca prescott la zalman uyumsuz demek deil. istersen zalmanın fanını %10 devire al (speedfan gibi bir programla)genede presscotla kullanırsın sadece şu deişşir fanın soğutma kabiliyeti azalacağı için zamanla heatsink üzerinde biriken ısı işlemcininde gitgide ısınmasına neden olur. fakat aynı şey tüm fansız soğutucular için geçerlidir. Mesela hyper 6 yüksek hızlı bir fanla beraber çok iyi soğutur. ama hyper6 yı fansız kullanırsan onunda heatsink inin üzerinde ısı birikir ve işlemcin ısınır.
thermalright xp-120 mi ne öyle bi soğutucu vardı dijitalcenterde 3.6 lık prescotu idlede 48 de tutmayı başarabiliyor ama fanıyla birlikte 140ytl falan ediyor.
yaw kusura bakmayında vatandaşa bir yardım olunulmuş maşallah hepsi dijitalsenter linki. kısaca siteyi araştırtsanız sessiz olanla performans yapanı kendi ayırt etsin :)
quote:
Orjinalden alıntı: santanio
yaw kusura bakmayında vatandaşa bir yardım olunulmuş maşallah hepsi dijitalsenter linki. kısaca siteyi araştırtsanız sessiz olanla performans yapanı kendi ayırt etsin :)
Abi öyle de orda yazan bilgilere güvenmek de pek doğru değil.En iyisi gelip burda sorup o ürünü kullananlardan bilgi almak.Orda sadece ürün özellikleri yazılıyor.P4 2.4'ü 3.7 50C'de tutar gibi tahmini de olsa bir bilgi yazmıyor.
Ayrıca,DC'dan başka böyle ürün satan yer yok.Var ama güvenilirlik konusunda birşey diyemem.
KinGpAsCaL, tabii ki tahmin edebiliyorum sessiz mod olayını. geyik yaptım, yoksa ben ne alırsam alayım sessiz modda pek kullanmayacağım, sonuçta stok fandan daha iyi olacağı da kesin gibi. yanıt için teşekkürler tabii
bir de evet, tabii ki kullananların fikrini sormak amacım. sonuçta işimi gören birçok ürün vardır da, boşu boşuna da yanlış seçim yapmak, gereksiz para vermek de var. mesela ben 3.6 GHzdeyken 35 degil 45 derece olsun ama sesi az çıksın, bunu da tabii sizin tecrübelerinizden elde etmek istedim ;)
tekrar tekrar tesekkurler
Zalman 7000B-cu
yildiz
kullanıcısına yanıt
nasıl bu sessiz mi ?
quote:
Orijinalden alıntı: serkanerşen
nasıl bu sessiz mi ?
11 yıl sonra mı ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme