Öncelikle 2003 yılında aldığım AMD Athlon XP2000 tabanlı bilgisayarımı 4 yıldır kullandığımı belirterek kullanıcı profilimi daha iyi anlamanızı sağlayayım :) Gelelim size danışmak istediğim konuya:
Bilgisayarı film izlemek, tv izlemek, internete girmek, müzik dinlemek vb. amaçlarla kullanıyorum. En son hangi oyunu oynadığımı bile hatırlamıyorum. Ama canım oyun oynamak isterse de çalıştırmamazlık etmesin istiyorum. En önemli noktaysa bilgisayarın olabildiğince sessiz olması. O kadar sessiz olmalı ki çalıştığını bile anlamamalıyım :) Overclock gibi bir amacım da olmayacak. Hatta bir 4 sene daha upgrade bile etmeden kullanırım heralde.. Bu durumda bana önereceğiniz en sessiz ve hesaplı (performans çok önemli değil, yeter ki sessiz ve olabildiğince ekonomik olsun) sistem nasıl olur?
Eski sistemimin kasası AOpen H600B ve içinde yanlış hatırlamıyorsam FPS marka 300 Watt'lık bir PSU var (kasayla gelen PSU arza yapınca yenisini almıştım). Bu kasa ve güç kaynağını elde tutayım mı yoksa çok daha sessiz bir çözüm olabilecek başka ürünler var mı?
Kısacası şu bilgisayarın gürültüsüne artık daha fazla dayanamıyorum ve önerilerinizi bekliyorum.
Yardımcı olacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
Dikkat etmen gerekenler:
-Mümkünse 12cm fan takılabilen bir kasa. -Pasif soğutmalı anakart -Pasif soğutmalı ekran kartı -Sessiz bir güç kaynağı -Sessiz bir işlemci fanı
Önerilerinizi dikkate alacağım, ancak marka ve model de belirtebilirseniz çok memnun olurum.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme