Şimdi Ara

set hakkında yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben elektrik-elektronik mühendisliği 1. sınıfta okuyorum. elektroniğe ilgim çok fazla plc eğitim kitabı cdleri aldım. bi eğitim seti daha almak istiyorum ama pic mi alıyım arduino mu alıyım yoksa almayım mı onu danışmak istiyorum size

ilerde okul bitince kendi yerimizde çalışacağım, çalışınca genel işimiz pano yapıp içine program kod yüklemek olacak acaba sizce hangi eğitim setini almalıyım ? yoksa plc ye mi ağırlık veriyim yardımcı olabilir misiniz ?

• Soruyu ben şöyle anladım ,

3 Adet elma var acaba hangisi daha tatlıdır diyorsun elmanın tadını anlatırsam nasıl anlarsın bilemiyorum.

Sadece kod yükleme ile olmaz ben mcu ile çalışıyorum plc den ve arduino dan hiç anlamıyorum pic in tadını biliyorum ve istediğim her şeyi yapıyorum,

Ben senin yerinde olsam Pic-Arduino-Plc ayrı ayrı araştırırım artıları ne eksileri ne diye sonra hoşuma gideni seçerim.
  • Mesajınız için teşekkürler hocam :) öncelikle şunu söyleyim hocam benim plc yi öğrenmem şart öncelik benim için plc okul kurs verecekmiş ne zaman verecek ne zaman öğretmeye başlıyacak bilmiyorum ben şimdiden bi kitap ve 4 tane cdli bi set aldım yavaştan yavaştan başlıyorum. Ama pic ile ardunio arasındayım ardunio tam araştırmadım da yanlış bakmadıysam robot çizgiyi takip eden robot gibi konular gördüm kablosuz aygıt yönlendirme gibi robot gibi şeylerle bizim işimiz yok onun için ardunio yu eledim pic e de bi merak var acaba bana pic konusunda bi yardımcı olur musunuz yani başlangıç için set yeter mi ? Yoksa ben 1. Sınıfım daha erken mi ? Bu arada tam bi ardunio ile pic i bi araştırıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de mekatronik müh. 1. Sınıf öğrencisiyim. Bu konularda biraz araştırma yaptım. Anladığım kadarıyla kullanım alanları pic ve arduino için nerdeyse aynı fakat arduino biraz daha zahmetsiz. ayrıca arduino platformu işini görmediğinde raspberry pi, intel galileo gibi platformlara kolay adapte olabilirsin. Bu nedenle ben tercihimi arduinodan yana yaptım. Yine de seçim senin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yxsdf

Arduino'ya başlamak için güzel bir kit:
    http://www.aliexpress.com/item/UNO-KIT-Upgraded-version-of-the-For-Starter-Kit-the-RFID-learn-Suite-Stepper-Motor-ULN2003/1207142899.html

gerçekten çok güzel bi setmiş hocam burda 100 üzerinde yurt dışından alacam büyük ihtimal seti fiyatlar buraya göre çok uygun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.