Beiktaş'tan 8 milyon euro tazminat alan İspanya milli takımı teknik direktörü Vicente Del Bosque, parayla ne yaptığını açıkladı. 20 milyon lirayı buan tazminatın büyük bölümünü hayır işlerinde kullandığını açıklayan Del Bosque, "O paranın sevabı Beşiktaş'ı şampiyon yapar" dedi.
2010 Dünya Kupası elemelerindeki en önemli rakibimiz İspanya Milli Takımı’nın başında tanıdık bir isim var. 2004-05 sezonunda Beşiktaş’ın başında 17 lig maçına çıktıktan sonra görevine son verilen Vicente del Bosque, şimdi son Avrupa Şampiyonu’nun başarısı için mücadele ediyor. İspanyol hoca, 28 Mart Cumartesi gecesi Madrid’de oynanacak zorlu maç öncesi, ay yıldızlı ekibi yakından takip eden ve İstanbul’da iken Beşiktaş’ı çalıştırırken yakından tanıdığı gazetecilerle hasret giderdi.
Söze "En büyük Beşiktaş" diye başlayan Del Bosque, siyah beyazlı kulüpten kazandığı 8 milyon Euro’luk tazminatla ne yaptığı şeklindeki soruya, "Paranın büyük kısmı hayır işlerine gitti. Umarım sevabı Beşiktaş’ı şampiyon yapar" karşılığını verdi.
İşte İspanyol teknik adamın sözleri: "Benim para ile işim olmaz. Beşiktaş’a gelirken para konusu telaffuz edilmedi. Çalıştığım takımlarda hiçbir zaman parayı ön plana çıkarmadım. Ancak, Beşiktaş’ta o zamanki şartlar farklıydı. Ben, ayrılmak istemedim. Görevime son verilince çok üzüldüm. Görevden ayrılmak zorunda kalan herkesin tazminat isteme hakkı vardır. Ben de kanuni hakkımı kullandım. Bu paranın büyük kısmı hayır işlerinde kullanıldı. Sadece bunu söyleyebilirim. Ben, kazanılan şampiyonlukların ardında böylesine hayır işlerinin yattığına inanırım. Belki bu sevabı yüzünden Beşiktaş şampiyonluğa ulaşacak."
TÜRKİYE'DE GÜNLÜ BAŞARI BEKLENİYOR Beşiktaş’ı unutamadığını söyleyen Vicente del Bosque, başarısız sonuçların ardından görevine son veren başkan Yıldırım Demirören’in konumunda olsaydı aynı kararı alabileceğini belirtti. Türkiye’de günlük başarının beklendiğini vurgulayan İspanyol hoca, "Yıldırım Demirören’in yerinde olsaydım belki ben de aynı kararı alırdım. Çünkü, Türkiye ile İspanya arasında mantalite farkı var. Türkiye’de günlük başarı bekleniyor. Uzun vadeli başarı düşünülmüyor. Bu nedenle kimse bu konuda suçlanmasın. Demirören de tazminat konusuna çok üzülmüştür. Ben de üzüldüm. Ama kalbim hala Beşiktaş’ta. Kimseye dargın değilim" ifadesini kullandı.