mehmet0606 kardes sence 2008 caddyde tip olarak bi değişiklik olacakmı yani hayrola nie 2008 bekliyon 2007 al daha çok var 2008 çıkmasına al da senide topiğe bekliyoruz haaaa ihmal etme bizi orda
1.5 yıldır Caddy Kombi TDI sahibiyim. İstanbul şehiriçinde dur-kalk ve trafik açıldığında da seri kullanılıyor. 7.5-8 arası değişiyor tüketim. Şehirdışında yaklaşık 1 lt daha azalıyor ama uzun düzlüklerde ya da yokuş aşağı çok çok daha azalacağından eminim. Gecenin bilmemkaçında Vatan Caddesi'nde 5. vitesle 80'le giderken tüketim 5.6 oldu
Bakımları 10.000km'de birdir, başka da periyodu yoktur. Muaynesi her yıl yapılır. Normal binekler gibi değildir. Off-road girisi var, plastik tamponlarla da uyum içinde kullanıyorum ve memnunuz
şehir içinde 2. viteste 2000-2500 devir aralıklarında ortalama 7.4 lt. şehir dışında 4. viteste 2000 devir 75km. hızla ortalama 5.2 lt. 5. vitesde 2000 devir de 100km. hızla 6.0lt
bunlar ekonomik kullanım verileri yol bilgisayarına bakınca ister istemez ekonomik gidiyorsunuz gazdan ayağınız çekiliyor. ancak performanslı kullanmak istediğinizde 100km den sonra iş değişiyor. Bir gece arkadaşımla sahilde geziyordum. baktım emniyet kemerini takıyor dedim ki hAyr dır bana güvenmiyormusun dedi ki sen kilometreye bakmıyorsun herhalde baktım 140 ı geçiyor. hızı düşürdüm gerçekten de anlamadım nasıl çıktığımı gece ben 100 le gidiyorum sandım. AYnsıı bir gece tünelde başıma geldi. 140 a çıktımışım babam uyardı ben hala 100 le gidiyorum sanmıştım. Gerçekten hissetirmiyor. Bu araçlarla çok hızlara çıkmanın pek bi espirisi yok. Hız isteyen gider yarış arabası alır. Genelde cady yi alanlar geniş bir aile aracı olarak alıyorlar. Ayrıca unutmayalım ki bütün araçlar bir yerden bir yere en güvenli bir biçimde gidebilmek için var. Yollarda bu kadar trafik kazaları oluyor. Çoğu insan kusurundan kaynaklanıyor. Ama en fazlası da aşı hız dikkatsizlik ve alkol den.
Lütfen trafik canavarı olmaktan vazgeçelim. Zira yüksek hızlarda bir saniselik bir hata bile ölüm demektir.
Yaazık oluyor insanımıza ve geride kalan gözü yaşlı yetimlere
onun için bu forumlarda birbirlerine yaptığı hızları anlatan resim veya video çekip buraya koyan ve diğer arkadaşları kışkırtanları
KINIYORUM..
Bende Kızılay konusunda tam olmasada bir açıklık getiriyim.Kızılaya belirli saatlerde Ticari araçlar giremiyor.Eğer çevirme olurda ruhsatındada kamyonet yazarsa(camlı olup olmaması önemli değil) cezayı yersin. Hatta Astra van,Corsa van,palio van,fiesta van gibi küçük ticari araçları özellikle çevirip ceza yazıyorlar Kızılayda çünkü onlarda ruhsatta kamyonet olarak geçiyor. Eğer aracının ruhsatında minibüs yazıyorsa Kızılaya rahatlıkla girebilirsin çünkü minibüsler hususi otodur. Ayrıca ticari araçların vergisi fazla sigortası düşüktür.Minibüslerin ise vergisi normal otolar gibi silindir hacmine göre belirlenir ve sigortası koltuk sayısı fazla olduğu için yüksektir.
arkadaşım yanlış bilgi vermişsin. evet kızılaya ticari araçlar giremez , minübüsler girebilir. ama ticari araçların vergisi motor hacminin 1900 cc nin altında veya üstünde olmasına bağlıdır , minübüslerin vergisi ise motor hacmine ve koltuk sayısına bağlı değil sadece yaşına bağlıdır. yani 7+1 bir minübüs le 18+1 bir minibüs aynı vergiyi ödüyor. sigortalarıda diğerlerine göre pahalıdır.
kesinlikle gözü kapalı alınacak sınıfının tek aracı. hatta ötesi herseyile
arkadaşlar caddy si olan ve şanzumanını indirmeyen varmı veya turbosu bozulmayan?bunlar caddydeki çıkan sorunların birkaçı?ama çoğunda çıkıyor!
daha başka sorun çıkartdıysa yazın!
yokk sorun çıkmadı diyorsanız çok şanslısınız fakat çıkartadabilir
arkadasim yaklasik olarak 20 gundur caddy kullaniyorum "0" aldim ve 4000 km yol yaptim arac normal seyrinde gidersen 170-175 Ykr yakiyor (trafik dahil )ama ki basacagim dersen onuda denedim yaklasik 150 km yolu 190'dan hic dusmeden (fazlasi var ) tamamladim 185-190 Ykr yakiyor rahatlik konusunda gercekten cok rahat dış sesler gelmiyor cok guzel bi izolesi var muzik sistemi yeterli sayilir araba 105 hp die gitmiyor deme cok ii tork var arabada cok seri ama sen yinede aldiginda guzel bi performance lastigi koy uzerine ben oyle yapacagim guzel de bi jant koy aslinda yol tutusunu cok begendim tam sag tam sol denedim birakma yok ama hizim 140 filandi yuksek hızda o kadar dayanıklı olacagini zannetmiyorum tek eksi yonu yukseklikten ve lastik ebatlarindan dolayı hızlı bir şekilde bir otobüs,kamyon vs. (yüksek) aracın yanında geçerken savurma oluyo e o kadarda olsun sonucta otomobil degil ii gunler inş... bilgilendirmisimdir artı belki benim yakışım fazla gelebilir buda "0" olduğundan dolayıda olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: Phantasma
arkadasim yaklasik olarak 20 gundur caddy kullaniyorum "0" aldim ve 4000 km yol yaptim arac normal seyrinde gidersen 170-175 Ykr yakiyor (trafik dahil )ama ki basacagim dersen onuda denedim yaklasik 150 km yolu 190'dan hic dusmeden (fazlasi var ) tamamladim 185-190 Ykr yakiyor rahatlik konusunda gercekten cok rahat dış sesler gelmiyor cok guzel bi izolesi var muzik sistemi yeterli sayilir araba 105 hp die gitmiyor deme cok ii tork var arabada cok seri ama sen yinede aldiginda guzel bi performance lastigi koy uzerine ben oyle yapacagim guzel de bi jant koy aslinda yol tutusunu cok begendim tam sag tam sol denedim birakma yok ama hizim 140 filandi yuksek hızda o kadar dayanıklı olacagini zannetmiyorum tek eksi yonu yukseklikten ve lastik ebatlarindan dolayı hızlı bir şekilde bir otobüs,kamyon vs. (yüksek) aracın yanında geçerken savurma oluyo e o kadarda olsun sonucta otomobil degil ii gunler inş... bilgilendirmisimdir artı belki benim yakışım fazla gelebilir buda "0" olduğundan dolayıda olabilir
105 hp gitmezse doblolar connectler yandı :P onlar kendini götürmez
quote:
Orjinalden alıntı: mehmet_0606
arkadaşlar caddy si olan ve şanzumanını indirmeyen varmı veya turbosu bozulmayan?bunlar caddydeki çıkan sorunların birkaçı?ama çoğunda çıkıyor!
daha başka sorun çıkartdıysa yazın!
yokk sorun çıkmadı diyorsanız çok şanslısınız fakat çıkartadabilir
bana göre her araç sorun cıkarabilir bizim bi arki arabanın turbosunu patlattı servis 8500YTL hesap çıkardı allahtan garanti karşıladı ...
cadyy hakkında yorumlarım. siyah boya tercih edilir ama hergün yıkanıp silinmesi gerekir yoksa başa beladır. yakıt konusunda şehir içinde 8lt ye kadar yakabilir uzun yolda 90 ile 110 km arası 6.5lt ile yetinir. maalesef yollarda hangi cadyy yi görürseniz 10lt ye yakın tükettiğini görürsünüz çünki 170km hızla gidiyodur yol gürültüsüne gelince arka kapı fitillerinden baya rüzgar sesi alıyor. sonuçta sınıfının en iyisi olduğu kesin arıza konusuna gelince 33bin km de ki aracımızda arızaya rastlanmadı. esenlikler dilerim
90-110km hızla 6.5lt çok fazla yakıyor demektir. ben caddyimle 90-110km gidersem 5.7lt civarı yakıyor oluyor.
ortalaması 6.5lt gibi oluyor. 400km aynı hızla gitmek mümkün deyil. yani sen cadyy le bir depoyla ancak 920km gidebilirsin. senin hesabınla 1050km gitmelisin çok zor. ama 40km gibi açık yollarda 5.7lt yakmak mümkündür. sonuç olarak 60lt mazotla 920km i aşmak baya zor bir iş ama 920km yapmak sabırla olabilecek iştir. esenlikler dilerim
quote:
Orjinalden alıntı: kapadokyalı
90-110km hızla 6.5lt çok fazla yakıyor demektir. ben caddyimle 90-110km gidersem 5.7lt civarı yakıyor oluyor.
Bende siyah Caddy var ya ne kadar yakıcak ki en fazla yakıcagı kmde 250 yaksın bnmkisi yakıo bagajı fln cok geniş Ben Cok Memnun Bnm 2ci Caddyım oncekide siyah dı yine alsam yine siyah alırım alakası yok binek aracların girebildigi her yere girebilio bnmkisi Caddyden bozma Caddy GTI gibi bişe
quote:
Orjinalden alıntı: AyTaCH_01
kesinlikle gözü kapalı alınacak sınıfının tek aracı. hatta ötesi herseyile
aynen öyle caddyden şaştığın zmn yazık ama caddy alırsan iyiki almışım dersin kesin...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme