Dostlar Merhaba; Bir sorum olacak sizlere... Elimde bir adet xp si açılmayan kasa var. hiç açılmıyor. Ancak aklıma konu başlığı olan sfc / scannow komutu geldi. Ama açılmadığı için bunu uygulamak mümkün değil. Acaba bu arızalı kasanın hdd sini sağlam bir sisteme takıp bu komutu uygulayabilir miyim? Böyle bir şey bana mantıken olabilir gibi gelsede, teknik olarak yetersiz olduğum için % 100 olur diyemediğim için sizlere danışmak istedim. Saygılarımla.
Hayır uygulayamazsınız. Bunun yerine xp cdsini takıp kurulum ekranında onarımı seçerseniz bi nevi sfc /scannow komutunun yapacağı görevi yapmış olursunuz
quote:
Orijinalden alıntı: dejaay
Hayır uygulayamazsınız. Bunun yerine xp cdsini takıp kurulum ekranında onarımı seçerseniz bi nevi sfc /scannow komutunun yapacağı görevi yapmış olursunuz
Hatta daha sağlamını yapmış olursunuz..
Ama şunu da söyleyeyim..Çok başıma geldi..
Bilgisayar açılışta siyah ekranda kalıyordu..Hddyi söküp başka bir pcye 2. hdd olarak taktım..Chkdsk komutu ile düzeltme yaptım ve siyah ekranda kalan işletim sisteminin açıldığına çok şahit oldum..Ama bu sfc scannow değil tabi..
Sfc ye gelecek olursak bilgisayarı cdden başlatıp R ye basarak onarma yaparsanız eğer sfc'den daha verimli bir iş yapmış olursunuz..
Nasıl yapacağınıza gelince ;
quote:
Orijinalden alıntı: mesuthaksoy Xp cdsi ile boot et bilgisayarı.ilk ekranda R ye basarak onarma konsoluna git. Orada C sürücüsünde(windows c de kurulu ise eğer) chkdsk /p /r komutunu yaz,enterla.bitince exit yazarak çık.