Şimdi Ara

SGK 3614 lira ceza sonuçlandı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
1.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Akan Adam

quote:

Orijinalden alıntı: Göktuğ VATANSEVER

Böyle rezil birşey olamaz.Allah hepsinin belalarını verir inşallah.Öğrenciliğimi yeni bitirdim.2 yıllık myo mezunuyum.+2 için DGS ye hazırlanıyorum.400 tl borcum çıktı ve her ay 110 tl ödemek zorundaymışım öğrenci olana kadar yada çalışana kadar.İnanılmaz derecede saçma birşey bu durup dururken milleti soyuyorlar.

Ben ödemeyip ne olacağına bakacağım. Aşırı merak ediyorum bu çok güzel memleketimdeki uygulamayı.

Öyle büyük beddualar ediyorum ki bu sistemi getirene.Durup dururken bir sürü borca girdik.Hemde bir hiç uğruna.Ödemicem desem,mutlaka ilerde devletle ilgili işlerde karşımıza çıkar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mxyzptlk -- 3 Nisan 2013; 2:19:51 >

• Birde doğru yapsalar işlerini 1 ayda 7 kere öğrenci belgesi götürdüğüm oldu okuduğuma dair... Kaç oldu doktora gidiyorum sigortanız geçerli değil diyorlar birde gittim 358 tl borcum varmış devlete belge götürüyorum siliyorlar 1 hafta sonra tekrar muayene olmak istiyorum sigortanız geçersiz diyorlar tekrar belge götür. Avrupa vatandaşıyım AB insan hakları mahkemesine başvurasım geliyor.
  • Zorla sosyal güvence yapıyorlar, yaptırmak istemeyince 160tl ceza veriyorlar aylık, kabul edelim sistem şu yönden süper herkesin sosyal güvencesi olacak tamam eyvallah ama bu zorunluluk bu ceza niye? isteyen yapar isteyen yaptırmaz, 10dk önce kardeşimin 2 arkadaşına baktık, 2sinin de 1000er tl borcu çıktı, haberleri bile yok, bunlar gibi haberi olmayanların haberi olsa çok iyi olacak.
  • devletin ne yaptığı belli değil. yaşım 18. mezunum. lys sınavlarına hazırlanıyorum. babam memur. okul bittiğinden beri kaç defa hastaneye gittim,eczaneden ilaç aldım vs hala düşmemiş. hala babamın üstüne sigortam. 657 'den mi kaynaklanıyor neyse artık ama var bişiler bu gssnin içinde. tam olarak uygulanamıyor ....
  • quote:

Orijinalden alıntı: s.uzun

Zorla sosyal güvence yapıyorlar, yaptırmak istemeyince 160tl ceza veriyorlar aylık, kabul edelim sistem şu yönden süper herkesin sosyal güvencesi olacak tamam eyvallah ama bu zorunluluk bu ceza niye? isteyen yapar isteyen yaptırmaz, 10dk önce kardeşimin 2 arkadaşına baktık, 2sinin de 1000er tl borcu çıktı, haberleri bile yok, bunlar gibi haberi olmayanların haberi olsa çok iyi olacak.

İlk fırsatta bu ülkeyi terketmeye bakıyorum. İyice kendi çiftliklerine çevirdiler. Eski köy ağaları bile marabalarına böyle muamele göstermemiştir.
  • sosyal devlet olmuşmuşlar. sosyal devlette, devlet işssize para verir ama burada devlet sizden alıyor. ardından yok şöyle icraatlar yaptık, böyle büyüdük. birde sanki yıllardır ezilip, işkence çekmişler gibi mazlum siyaseti yapmazlar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: whiskeyinthejar

sosyal devlet olmuşmuşlar. sosyal devlette, devlet işssize para verir ama burada devlet sizden alıyor. ardından yok şöyle icraatlar yaptık, böyle büyüdük. birde sanki yıllardır ezilip, işkence çekmişler gibi mazlum siyaseti yapmazlar mı

sözde ekonomi yüzde bilmem kaç büyümüş.yok kredi notunun artması yetmezmiş. hepsi reklam . ne de olsa seneye seçim var aga . napsın adamlar oy peşinde. 3 çocuk yap demeyi bilirler. adam 3 çocuğa neyle bakacak deyince rızık allahtan derler. ama o rızıkları başları yiyor. ülkedeki gelirler arası uçurum giderek artıyor.
  • Bir senedir şirket ortağı ve Bağkur'lu olduğum halde bana da 1840 TL borç çıkarmışlar. Şimdi uğraş dur sildirmek için.

İşin tuhaf yanıhttps://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ linkinden sorguladığımda "Sorgu Sonucu : 0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir. " diyor ama yine de borç çıkarıyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akan Adam

Ulan işsizlerden sırf işsiz diye para kesilmesi dünyanın başka neresinde var acaba?

Muz Cumhuriyeti'nde olabilir diye düşünüyorum.Saygılar :)
  • Sgk'yı, ygs olarak okudum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün itibariyle .ıçımdaki donu yıkamıyorum.!! yavaş yavaş sıra .ıçımızdaki dona geliyor sanırım. SGK pazarlığa girdi galiba benimle anlamadım. 1964,94 lira borç gözüküyor şimdide. Tövbe yarabbim.. ÖSYM gibi bi finansal gelir kaynağına gircen diyor giriyoruz hakkımızla bi üni.ye gidiyoruz hemen yan sıramda F tipinden bi eleman hiç çalışmadan dayılarından gelen cevaplarla pispis sırıtıyor. Eywalah diyoruz ticarethane olmuş ünide saçma sapan kibirli 2 3 adamın dersini vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Şükür alıyoruz diplomayı. iş hayatına girelim diyoruz hoop dur iş tecrüben yok iş yok sana. 700 liraya çalışırsan gel?? E ozaman kamuya hizmet edelim KPSS serüvenine katılalım. kontenjanlar açıklanır türkiye geneli 25 kişi (mesleğim için) NAHcivana yerleşiriz sanırım. Sonra öğreniliyor ki göstermelik rakammış kontenjanlar. slmlar havada uçuşarak kamuda torpil patlaması ile şanslı olanlar masasındalar. E n'apalım bakkalmı açalım şirketmi kuralım tekrar sınavamı hazırlanalım diye düşünürken T. amca hemen yetişir yatma yeri değil burası yatıyorsan yatma parası ödicen aylık 200küsür lira. Nasıl bi vijdan nasıl bi şeref nasıl bi haysiyet varki bunlarda Bunca insan işsizken öğrenciyken destek olmak yerine birde borca sürüklüyorlar.

İsyan etmemin sebebi kesinlikle bana gelen borçtan dolayı değil. yukarıda yorumlardan bile belli olduğu gibi eminim Türkiyedeki öğrencilerin %50sinde var bu borç. Bu sistem cebimizdeki parayı almaya yönelik bi sistem.

• quote:

Orijinalden alıntı: niCkSiz_adAmxD

Bugün itibariyle .ıçımdaki donu yıkamıyorum.!! yavaş yavaş sıra .ıçımızdaki dona geliyor sanırım. SGK pazarlığa girdi galiba benimle anlamadım. 1964,94 lira borç gözüküyor şimdide. Tövbe yarabbim.. ÖSYM gibi bi finansal gelir kaynağına gircen diyor giriyoruz hakkımızla bi üni.ye gidiyoruz hemen yan sıramda F tipinden bi eleman hiç çalışmadan dayılarından gelen cevaplarla pispis sırıtıyor. Eywalah diyoruz ticarethane olmuş ünide saçma sapan kibirli 2 3 adamın dersini vermek için gece gündüz çalışıyoruz. Şükür alıyoruz diplomayı. iş hayatına girelim diyoruz hoop dur iş tecrüben yok iş yok sana. 700 liraya çalışırsan gel?? E ozaman kamuya hizmet edelim KPSS serüvenine katılalım. kontenjanlar açıklanır türkiye geneli 25 kişi (mesleğim için) NAHcivana yerleşiriz sanırım. Sonra öğreniliyor ki göstermelik rakammış kontenjanlar. slmlar havada uçuşarak kamuda torpil patlaması ile şanslı olanlar masasındalar. E n'apalım bakkalmı açalım şirketmi kuralım tekrar sınavamı hazırlanalım diye düşünürken T. amca hemen yetişir yatma yeri değil burası yatıyorsan yatma parası ödicen aylık 200küsür lira. Nasıl bi vijdan nasıl bi şeref nasıl bi haysiyet varki bunlarda Bunca insan işsizken öğrenciyken destek olmak yerine birde borca sürüklüyorlar.

İsyan etmemin sebebi kesinlikle bana gelen borçtan dolayı değil. yukarıda yorumlardan bile belli olduğu gibi eminim Türkiyedeki öğrencilerin %50sinde var bu borç. Bu sistem cebimizdeki parayı almaya yönelik bi sistem.

1964 lirayıda sildirttim. tecrübem öğrencilik devam ettiği sürece biriken GSS borçları silinebiliyor. briken gss prim borçları yılına ait öğrenci belgesi yada ispaat yeterli oluyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.