Şimdi Ara

Sharp - Alarko - Ve Diğerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
1.535
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, Sharp AY-XP12FR/LSR (12000btu, invertorlü) konusunda özellikle kullanıcıların yorumlarına ihtiyacım var. Sesinin nisbeten fazla olduğu ve servis problemi olabileceği söyleniyor. Kalitesi konusunda şüphem yok ama diğer konularda aklımda bazı soru işaretleri var. Fiyatı 2400TL civarında

Diğer yandan Alarko Gold serisi forumda bayağı bir beğeni toplamış gibi. Özellikleri ve fiyatı (2000TL civarı) fena değil ama açıkcası Sharp kalitesinde olduğunu düşünmüyorum.

Yerli markaları hiç düşünmedim, Mitsubishi Heavy'yi filtre sistemleri, manuel flapları nedeniyle pek tercih etmedim, ME ve Toshiba ise pahalı.

Sizin öneriniz nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Denizcan_

Arkadaşlar, Sharp AY-XP12FR/LSR (12000btu, invertorlü) konusunda özellikle kullanıcıların yorumlarına ihtiyacım var. Sesinin nisbeten fazla olduğu ve servis problemi olabileceği söyleniyor. Kalitesi konusunda şüphem yok ama diğer konularda aklımda bazı soru işaretleri var. Fiyatı 2400TL civarında

Diğer yandan Alarko Gold serisi forumda bayağı bir beğeni toplamış gibi. Özellikleri ve fiyatı (2000TL civarı) fena değil ama açıkcası Sharp kalitesinde olduğunu düşünmüyorum.

Yerli markaları hiç düşünmedim, Mitsubishi Heavy'yi filtre sistemleri, manuel flapları nedeniyle pek tercih etmedim, ME ve Toshiba ise pahalı.

Sizin öneriniz nedir?

bizde klasik 9000 modeli var evet güçlü bir klima seslidir iç ünitesi ama dış ünite çok sessiz. inverterlerin iç ünitesi biraz dah sessiz olabilir.

filtre konusuna çok takmayınız kalite olark ac ve tosh giriş modellerinden tabi yüksektir.

servis konusunda korkmayın okadar kötü değildir. servisler genel olarak eğitimli baştan vakum olayını aksatmıyorlar. korkmanız gerek yok..

me ve tosh daiseikai evet pahalıdır ama kalite meselesinde sharptan üstündürler..

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Arkadaşlar, Sharp AY-XP12FR/LSR (12000btu, invertorlü) konusunda özellikle kullanıcıların yorumlarına ihtiyacım var. Sesinin nisbeten fazla olduğu ve servis problemi olabileceği söyleniyor. Kalitesi konusunda şüphem yok ama diğer konularda aklımda bazı soru işaretleri var. Fiyatı 2400TL civarında

Sizin öneriniz nedir?

bizde klasik 9000 modeli var evet güçlü bir klima seslidir iç ünitesi ama dış ünite çok sessiz. inverterlerin iç ünitesi biraz dah sessiz olabilir.

filtre konusuna çok takmayınız kalite olark ac ve tosh giriş modellerinden tabi yüksektir.

servis konusunda korkmayın okadar kötü değildir. servisler genel olarak eğitimli baştan vakum olayını aksatmıyorlar. korkmanız gerek yok..

me ve tosh daiseikai evet pahalıdır ama kalite meselesinde sharptan üstündürler..

Evet, haklısınız. Az önce kendimce önemli olan özellikler için 12000BTU, inverterlü modeller için bir tablo yaptım. ME her bakımdan üstün görünüyor

Parametre ME Toshiba Sharp
    EER 4,05 3,5 3,24
    COP 4,19 3,89 3,72
    Ses iç 19 26 29
    Ses dış 47 48 48
    Sarfiyat Soğutma 0,865 1 1,09
    Sarfiyat ısıtma 0,7 1,08? 1,03
    fiyat 2950 2650 2350

Günlük 8 Saatlik 33,44 38,66 42,14
    Kullanım tutarı (TL)

Yıllık tutar 401,29 463,92 505,68

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcan_ -- 28 Temmuz 2012; 0:50:13 >

• Bahsettiğiniz modeli 1 yıldır kullanıyorum sesli diyen arkadaşlar inverter olmayan modelle sanırım karıştırmışlar.Gece otomatik modda sesi zor duyarsınız.Soğutma ısıtma derseniz süper.Xpower a gelince 10 gündür 18000 btu olan modeli salonumda kullanıyorum.18000 btu olan başka markalara kıyasla ucuz ama fiyatına göre mükemmel diyebilirim.Servis olayına gelince iklimsa (sharp) servisleri alarkonun yanında derme çatma gibi kalır.İklimsada servis tamamen şans işi.Geçen yıl benim klimaları takmaya 15 ve 18 yaşında iki tane çocuk(!) gelmişti gerisini siz düşünün.Markaları servisleri vezir de eder rezilde eder.
  • quote:

quote:

quote:

Sizin öneriniz nedir?

Evet, haklısınız. Az önce kendimce önemli olan özellikler için 12000BTU, inverterlü modeller için bir tablo yaptım. ME her bakımdan üstün görünüyor

ME Toshiba Sharp
    EER 4,05 3,5 3,24
    COP 4,19 3,89 3,72
    Ses iç 19 26 29
    Ses dış 47 48 48
    Sarfiyat Soğutma 0,865 1 1,09
    Sarfiyat ısıtma 0,7 1,08? 1,03
    fiyat 2950 2650 2350

Günlük 8 Saatlik 33,44 38,66 42,14
    Kullanım tutarı (TL)

Yıllık tutar 401,29 463,92 505,68

bakın mesela me olsun tosh daiseikai modelleri daikinin üst serileri olsun devamlı çalıtırdınızmı yapmış olduğunu hesaptan çok dah az tüketirler buna emin olun. inverter klimayı çalıştırmaktan korkmayın tasarruf açısndan 24C altına pek düşmeyin yeter. ben 24C çalıştıryorum me inverteri inanın evin duvarlarına kadar işledi soğukuk şuan en sıcak güneşli saatlerde bile 350-400 watt geçmiyor. yemin ederim şuan 258 watt çekiyor isterseniz foto alayım inanın 16m2 odada klima çalışıyor 85m2 ded o çalışıyor:))

kaliteli ineverter kliama herzaman çok daha iyi kısar.. mesela eski sharp inverterler fr kodlu olanlar onlarda çok iyidi 5 yıl önceki.. şuankileri bilmiyorum yanlız. ama genede iyi olması lazım.

• ME nin MSZ-GE Deluxe Power Inverter

serisi bile süperdir.
  • Alarko'yu da tabloya kattım. Olay biraz f/p meselesine dönüştü ama ME her açıdan 1 numara.

Parametre ME Toshiba Sharp Alarko
    EER 4,05 3,5 3,24 3,21
    COP 4,19 3,89 3,72 3,65
    Ses iç 19 26 29 27
    Ses dış 47 48 48 48
    Sarfiyat Soğutma 0,865 1 1,09 1,09
    Sarfiyat ısıtma 0,7 1,08? 1,03 1,15
    fiyat 2950 2650 2350 2000

Günlük 8 Saatlik 33,44 38,66 42,14 42,14
    Kullanım tutarı (TL)

Yıllık tutar 401,29 463,92 505,68 505,68

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DAIKIN VE YENİ YAPILANMASI
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mat35

http://www.ereyon.com.tr/urun/panasonic-kit-e12mkew-inverter.aspx

buda listeye girecek kadar iyi

Hocam bu çok iyiymiş, değerleri süper ama piyasada pek yok gibi. Servis sıkıntısı falan var mıdır?

arametre ME Toshiba Sharp Alarko Panasonic
    EER 4,05 3,5 3,24 3,21 4,07
    COP 4,19 3,89 3,72 3,65 4,21
    Ses iç 19 26 29 27 25
    Ses dış 47 48 48 48 48
    Sarfiyat Soğutma 0,865 1 1,09 1,09 0,860
    Sarfiyat ısıtma 0,7 1,08? 1,03 1,15 0,95
    fiyat 2950 2650 2350 2000 2564

Günlük 8Saat 33,44 38,66 42,14 42,14 33,24
    Kullanımla aylık tutar (TL)

Yıllık tutar 406,87 463,92 505,68 505,68 404,50

Edit: Isıtma güç değer katalogda yanlışlıkla 4 yazılmış ama Panasonic'in sitesinde 0,95 olarak verilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Denizcan_ -- 28 Temmuz 2012; 1:52:20 >

• Panasonic KIT-XE12-NKE/E12-NKE

SOĞUTMA
    KW: 3.50(0.85-4.00)
    EER: 4.09(3.40-3.54)

ISITMA
    KW: 4.00(0.85-6.00)
    COP: 4.30(3.47-3.51)

- 15 Derecede ısıtma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mat35 -- 28 Temmuz 2012; 2:27:49 >
  • arkadaşlar ac xpower 53nqv 025m klimammın montajı için servisi aradım nerede oturduğumu soran kişi oturduğum yeri öğrenince biran da sizin orada duvar delemem duvarı deldirdikten sonra delikler montaj için hazır olunca çağırın dedi. Bunun üzerine bende duvarların perde beton olmadığını ve delebiliceklerini söylediğimde ise ısrarla delemiyeceklerini benim deldirtmem gerektiğini söyledi ve daha fazla dayanamayıp müşteri hizmetlerini aradım;
    Sonuç :bugün alarko carrier in 4440128 müşteri hattıyla 3 defa görüşmeme rağmen sonuç alamayınca 0262 - 648 60 00 numaralı telefondan genel merkezede tekrar durumu izah ettiğimde resmen şoka girdim profesyonelce bir yaklaşım beklerken bırakın uzmanlığı mahalle bakkalı dahi inmediği seviyelerdeki yaklaşımları ile beni dumura uğrattılar....

evimi dahi görmemiş servis yetkilisi evimin perde beton olduğunu iddia ederek delinemeyeceğini duvarda delikleri açtırmam halinde geliceğini açmaz isem de geldiğinde kurulum yapamıyacağı için servis ücreti alıcağını belirtiyor ki bu evi 2 yıl önce aldım ve aldığımda yaptırdığım bir çok değişiklikten biride kombinin değişimi ve evin dışına alınması idi ve bunuda belirttim dedim kombiyi bağlarlarken adamlar enaz 4 tane su borusu için 1tane elektrik kabloları için ve 1 tanede doğalgaz için deliği hiçbir zorluk yaşamadan çabucak açtılar gördüğüm malzemeleride matkap ve hilti idi dedim!!!

ama ısrarla benim evimi dahi görmemiş servisin dediğini kabul eden bir tutum sergileyen alarko carrier yöneticilerine agzıma geleni sayıp dökmeMek için çok mücadele verdim orucum kazaya gelmesin diye...........

velhasıl bunları yaşadıktan sonra da tek düşüncem iade etmek oldu kargoya vericeğim 100 tl gözümde kayıp değil kazanc göründü vallahi ve ürünü aldığım yetkili satıcıya durumu anlatıp bu nedenlerle iade etmek istiyorum dediğimde önce yol göstermeye çalıştı fakat anlattıklarını tek tek yaptığımı belirtip isterseniz siz deneyin olursa problem yok dediğimde ise ;

Maalesef ama maalesef alarko carrier gibi büyük geçinen veyahutta büyük olduğu iddiasında bulunan minnacık bir firmanın yaptığından çok ama çok daha profesyonelce yaklaşıp çözüm odaklı düşünerek yaklaşık 1-1,5 saat içerisinde problemimi çözdüler!!! üstelik bu başarı alarko carrierin muğlada bulunan görünüşte minnacık bir yetkili bayisi yaptı gerçi küçük göründüğüne bakmayın cirosal anlamda her ne kadar küçük kalsalarda gerek müşteri memnuniyeti gerek ise işlerine verdikleri ciddiyet ile alarkodan gömlek gömlek üstün olan bacaksızlar yetkili servisine teşşekkürü borç bilirim....

adamlar mal sattım banane demedikleri gibi yine usta bunu delemem servis ücreti vericeksin çekerse bu yazım senettir hemen beni arayın numaram xxxxxxx ben ödemesini yapıcam diyecek kadar da para değil memnuniyet önceliklidir yaklaşımı ile gönlümde taht kurdu.

şimdi biri bana alarko derse direkt ......... derim ama illada alarko derse bu yaklaşımları nedeni ile kesinlikle bu servisten faydalanmalarını isterim nede olsa markadan daha büyük olduklarını kanıtladılar bana.....

• Piyasada "Hilti" denilen, 13mm'den daha büyük çaptaki kırıcılar sadece yıkım işleri için uygundur. Perde betonlara açılacak daha büyük çaplı delikler (eğer proje toleransları delik açmaya uygunsa) mutlaka ve mutlaka darbesiz şekilde karotla açılmalıdırlar. Darbeli kırıcılar bütün yapıya yaydıkları titreşim nedeniyle inşaat demiriyle beton arasındaki aderansı yani tutunmayı zayıflatır, deprem mukavemetini düşürürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Piyasada "Hilti" denilen, 13mm'den daha büyük çaptaki kırıcılar sadece yıkım işleri için uygundur. Perde betonlara açılacak daha büyük çaplı delikler (eğer proje toleransları delik açmaya uygunsa) mutlaka ve mutlaka darbesiz şekilde karotla açılmalıdırlar. Darbeli kırıcılar bütün yapıya yaydıkları titreşim nedeniyle inşaat demiriyle beton arasındaki aderansı yani tutunmayı zayıflatır, deprem mukavemetini düşürürler.

peki bu projede tolerans dediğiniz mesele demir yerlerimi gözüküyor hocam. eğer bu şekildeyse iyi bir durum. ama genede beton esnasında o demirler sağa sola genişlemeden dolayı kaymış olabilir çok dikatli açılmalı.
  • bugün saat 13:00 civarlarında alarkonun müşteri danışma hattından beni aradılar ve ilk defa bana %100 müşteri odaklı yaklaştılar hatta beklediğimden de fazlasını sundular :D demek ki başta kocausta* olmak üzere alarkoyu ve firmanın güvenilirliğini savunanlar haklıymış ama bende belkide görüştüğüm kişiler kaynaklı bir sorun yaşadım bilemiyorum....

neyse beni Soner Bey adında birisi aradı ve genel merkeze yolladığım mail üzerine dönüş yaptığınnı bildirerek '' bu mailde gerek teknik servis gerek ise müşteri hizmetleriyle görüştüğümde yaşananlar anlatılıyordu'' servisle görüşüldüğünü ve servisin evime '' keşif için geliceğini'' bildirdi :DD

şükür sonunda mutlu bitti demek üzere iken muhtemelen yaşanılan olumsuzluklar nedeniyle müşteri odaklı yaklaşmak için devam eden cümlenin tamamı şu şekilde idi :

Akın bey genel merkezimize attığınız maille ilgili olarak size dönüş yapıyorum durumunuz incelendi ve teknik servis ile de görüşüldü. Servis evinize keşif için gelicek ve herhangi bir işlem yapamasa dahi !! sizden hiç bir ücret talep etmeyecek! ve gerekmesi durumunda Karotcuyu servisimiz çağıracak ve ücret bedelini bize fatura edecektir''

dediği anda kulaklarıma inanamadım :D

Demek ki her kurum ve kuruluşta olduğu gibi bazı sıkıntılar yaşanabilsede hakkınızı aradığınızda fazlasıyla size hakkınızı teslim ediyorlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Piyasada "Hilti" denilen, 13mm'den daha büyük çaptaki kırıcılar sadece yıkım işleri için uygundur. Perde betonlara açılacak daha büyük çaplı delikler (eğer proje toleransları delik açmaya uygunsa) mutlaka ve mutlaka darbesiz şekilde karotla açılmalıdırlar. Darbeli kırıcılar bütün yapıya yaydıkları titreşim nedeniyle inşaat demiriyle beton arasındaki aderansı yani tutunmayı zayıflatır, deprem mukavemetini düşürürler.

peki bu projede tolerans dediğiniz mesele demir yerlerimi gözüküyor hocam. eğer bu şekildeyse iyi bir durum. ama genede beton esnasında o demirler sağa sola genişlemeden dolayı kaymış olabilir çok dikatli açılmalı.

Hakkınız var hocam. Demirlerin yerleri maalesef o kadar hassas değil projeden ancak hangi sıklıkta döşenmiş, o takip edilebilir. Toleranstan kastım hesaplar yapılırken, buraya klima döşerler, kat kaloriferi döşerler, 5, 10, 20 cm veya ne ise çaplı delikler delmek isterler diye mukavemet payı bırakılmış mı yoksa bırakılmamış mı.

Mecbur kalınca perde betonlarda çok daha büyük çaplı deliklerin de delindiğini biliyorum. Ama tabii analizleri yapan mühendisle çok dikkatli şekilde karar veriyorlar. Bu durumda bir kaç demirin kesilmesi de garanti oluyor zaten. Hesaplarda bu pay düşünülmüşse sorun olmuyor.

Demire denk gelme ihtimali her zaman var. Matkap da demiri farkettiğinde aslında çok geç oluyor. Küçük deliklerde tesisatçıların kullandığı hesap makinesi büyüklüğünde manyetik algılayıcılar var, onlardan faydalanılabilir belki. Ama burada da bana söylenilen karotla çalışmak, donatının adheransını bozmamak bir veya iki demirin kesilmesinden daha önemli.

Bu konuyla ben de kalorifer döşetirken muhattap oldum. Mühendisler el matkabından daha büyük kırıcılıların, delicilerin yaptığı titreşimi yapılarda istemiyorlar. Yeri gelmişken yazayım dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: zyzapin

Akın bey genel merkezimize attığınız maille ilgili olarak size dönüş yapıyorum durumunuz incelendi ve teknik servis ile de görüşüldü. Servis evinize keşif için gelicek ve herhangi bir işlem yapamasa dahi !! sizden hiç bir ücret talep etmeyecek! ve gerekmesi durumunda Karotcuyu servisimiz çağıracak ve ücret bedelini bize fatura edecektir''

quote:

Orijinalden alıntı: zyzapin

Geçmiş olsun diyelim o zaman.

Büyük frimaların avantajı bence bir servis kötüyse başkasını çağırabilirmek. Servis ağı oturmamışsa bu mümkün olmuyor, bir servise mecbur kalıyorsunuz sinirler iki tarafta da geriliyor. Belki bir hafta geç taktırırsınız ama büyük firmaların zorlandıkları zaman başvurdukları, teşkilatlı olduklarını bildikleri bir iki servisleri oluyor, onlara yönlendiriyorlar. Aslında detaya önem veriyorsanız bunlar büyük satış yapan bayilere de sorulabilir, hangi servisi tavsiye ediyorsunuz diye. Forıumda başka bir yerde de okumuştum: Arkadaşın anlattığına göre yine Alarko'da Pendik servisi vakum aleti olmadan gelince montaj yaptırmamıştı, sonra Maltepe servisi gelip iyi bir montaj yapmış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.