Şimdi Ara

sharp aquos lc-32d44e sorunu.lütfen yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 gün önce aldığım televizyonun ekranında siyah ekranda dikey sütunlar oluyor.bazen azalıyor bazen kayboluyor bazen sağa sola hareket eden 2-3 cm lik beyaz ve yarı saydam gibi sütunlar mevcut.ve ilginç yanı tv yi fişten çeksem bile ekranda kalıyor! hiç aklım almadı bu sorunu. ışık yansıması değil kesinlikle.

servis geldi .geldiğinde durum çok hafifti. gösterdim ama servisçi eleman net göremedi.ışık yansıması olabilir dedi.çektiğim resimleri gösterdim.böyle bir sorun hiç görmedim duymadım dedi.
    japon malı dedim arıza olmaz dedim ama hevesim kursağımda kaldı resmen.

arkadaşlar lütfen bir yardım.önemli bir sorun mudur? hiç bir yerde rastlamadığım bir durum.bu işten anlayanlar varsa bir açıklarsa sevinirim. resimleri de ekliyorum.

•  sharp aquos  lc-32d44e sorunu.lütfen yardım

sharp aquos  lc-32d44e sorunu.lütfen yardım
  • @st_ger

1-işe önce o Servis diye gelenleri yatırıp dövmeyle başlamak lazım
    ayrıca verdiği cevap ise bunların ne kadarlık "Servis" olduğunu gösteriyor!

2-Gelelim senin paneline;Sharp diye "arıza olmaz" olayı yoktur bir kere!!
    Bu eski model paneli nereden bulup aldın,oda enteresan!

3-Satıcı ile temesa geç ve acilen TV yi değiştirme yoluna git,sonra duruma göre hareket edersin veya geri ver paranı al v.s

4-Modül arızası olduğu kesin gibi ama bunu Servisin görememesi enteresan ve paneli alıpta neden götürmediler,buda enteresan!

-Banding>>>sorunu gibi görülsede olayın boyutu öyle olmadığını gösteriyor

-Clouding>>>sorununa daha çok benziyor ama oluşumu farklı!
    Çıplak gözle göremediğim için net bir şey söyliyemem ama bir ihtimal CCFL(arka aydınlatma flöresan tüplerinin) nin arızası gibi geliyor
    bana,bunu anlamak için "derin ilim yapmasına gerek yoktu Servisin"

Kısaca panel arkadan açılır ve koruyucu tabaka kaldırılıp devreye akım verilir ve tüplerin nasıl yandığına bakılır(ilk önce yapılması
    gereken budur,tüpte arıza varsa ki benim sadece resimden gördüğüm tahminim budur,iddia edemem tabiki)

Bu hata Tüp arızası gibi geldi bana,ancak bizde bu CCFL değişimi v.s yapılmıyor,üstelik Sharp Türkiye Servisleride hikaye,ayrıca
    kimdir bunları Servisleri buda belli değil gibi!dolayısıyla kısa vadede seni "sallamış" herifler!!!

5-Umarım ENKAY Garantili aldın bu panelini(ENPlus veya benzeri yetkili Satıcılardan) şimdi ENKAY ı ara veya her nereden aldıysan
    sonrada bize bildirirsin durumu OK++

Not;bir senden şu Testi yapmanı istiyorum>>>
    -TV yi akşam aç ve bir kaç saat çalışıp iyice ısınsın(en az 2 saat gibi)
    -panelin durduğu yerdeki ışıkları kapa ve oda kapkaranlık olsun,sonra TV yi kapat ve ekrana bak bir daha ne göreceksin Ok++

• zamana ayırıp cevap yazdığın için teşekkür ederim.enplus ile görüştüm tv yi değiştirecekler.
    perde yansımasıymış ama hadi değiştirelim modunda konuştular.
    dediğin testi yapmaya zamanım olmadı ama dediğin gibi tv açılıp 3-4 saat geçtikten sonra bahsettiğim sorun ortaya çıkıyordu.
    ben doktorum tüm yoğunluğumun arasında araştırıp sorunun ne olduğu hakkında bilgi ediniyorum.bu adamların işi bu ama işlerinden haberleri yok.bu duruma kızıyorum daha çok. neyse , yeni tv sorunsuz olur umarım.eski panel yeni panel sorun değil 3 gün sonra o da eski oluyor ama yine de şu söze hep doğru çıkyor: iyisi değil yenisi...
  • Selamlar

Sharp ismide kendiside tahmin edemeyeceğin kadar büyük ama Türkiye de hikaye!

Servisleri zaten özel servisler,kendilerinin değil,ENKAY kağıt üzere anlaşma ile bu servisleri kullanıyor,
    genelde TR de gördüğüm ise şudur;servisler sıfır ve en ufak sorunda panel yani TV yi komple değiştiriyorlar
    Sharp ise bizim gibi ülkelere bakmaz zaten,baksa böyle kazmalara iş vermez!

++
    Senin işe gelirsem,her ne kadar çıplak gözle görmediğim halde;perde yansıması veya ışık yansıması gibi gözüksede,öyle olmadığını
    tahmin ediyorum,ayrıca bu olayı herkes anlar!

Madem değiştirecekler,o zaman mesele yok+
    +
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.