Şimdi Ara

SHARP lcd tv hakkında ne düşünürsünüz. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
1
Favori
17.889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • PS3 te Gb kişiye göre değişir ve benim için örneğin hiç bir önemi yoktur!
    Sanırım düşük Gb lılar fiyat olarak makul,bu sana kalmış

Film kaynaklarını USA dan temin edersen NTSC olabilir pekala,Avrupa dan olacaksa yada RegionCode2(B) olacaksa o zaman PAL
    almakta fayda vardır
    Selam
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaansaraciye

albenaz baba bide o samsung 9000 değil 90000 ytl bu nasıl soygun ama bunların yurt dışı fiyatlarını acayip merak ediyorum bide ps3te kaç gb ytlık öneriyosun birde bunların ikiye ayrılıyo pal ve nstc çıkışı diye hangisini almam gerekiyo

Fark sadece HDD büyüklüğü olsa, çokta büyütülecek birşey olmazdı. Ama örneğin:

-40gb lıklarda 2, 60 gb lılarda 4 usb çıkışı var.

-40 lık, ps2 oyunu oynatmaz. 60 ve yukarısı orijinal ve bölge kodu uyumlu olmak şartı ile ps2 oyunlarını oynatır.

-40'lıkta kart okuyucu yoktur. 60 ve yukarsında vardır.

-20 gb lıklarda wireless te yoktur. Yani kablosuz modemin üzerinden internete çıkamazsın.

-------------------------------------------------------

Bölge kodlarına gelince...

Doğrusu 2 değil 3 bölge kodlu ps3 var. Ntsc-u, ntsc-j ve pal.

Türkiye'de satılan blu-ray filmlerde genelde bölge kodu olmuyor. O yüzden ps3 pal olmuş ntsc olmuş farketmiyor. Ama yurt dışından alırken filmin ve ps3 ün bölge kodlarının aynı olmasına veya Türkiye'de ki gibi filmin free olmasına dikkat etmek gerek.

Dvd filmlerde bölge kodu önemli. Pal bölge kodlu dvd filmler için mutlaka pal ps3 lazım. Yani Türkiye'den dvd film alıp ps3 de seyredeceksen mutlaka pal olmalı.

Ps2 oyunları içinde bölge kodu önemli ve uyumlu olması gerekiyor.

ps3 oyunları için bölge kodu sınırlaması yok.

• Genelde ps3'ler blueray okuyucu lens arızası veriyor ve genelde 60 gb olanlarda üretim hatası olduğu aşikar olarak su yüzüne çıktı; haberiniz olsun,zaten üretimi de durdu 60 gb olanların,şu an sadece 40 gb üretiliyor,ilerde 120 ve 160 gb olan modelleri çıkacağı belirtiliyor.
    Siz pal 40 gb alın,hem daha az ısınan ve daha ufak bir anakarta sahip,65 nm olduğundan da bahsediliyor,pal 40 gb olanını ister 2 yıl resmi garantili,ister platin vb.. firmalardan 1 sene garantili alın size kalmış.
    Serviste resmi garantili bir ps3 kafadan 25 gün bekliyor haberiniz olsun ama garantisi 2 yıl,ancak platin firması 48 saat içinde onarım ve ulaştırma sözü veriyor ama garantisi 1 yıl,haberiniz olsun istedim.

quote:

Orjinalden alıntı: kaansaraciye

albenaz baba bide o samsung 9000 değil 90000 ytl bu nasıl soygun ama bunların yurt dışı fiyatlarını acayip merak ediyorum bide ps3te kaç gb ytlık öneriyosun birde bunların ikiye ayrılıyo pal ve nstc çıkışı diye hangisini almam gerekiyo

• Uzun süreli forum takibinden sonra bugün Sharp LC-46XL2E bir LCD siparişi verdim.Yarın gelecek inşallah !sony x ve w serileri,philips ambilight serileri arasında fiyat performans bağıntısında değişik kaynaklardan birebir izleme sonucu zor bir kararla 5000 ytl ödeyerek doğubanktan (mağaza tanıdık) aldım. Sharpın ülkemizde gerek distribütör gerekse servis konusundaki sıkıntılara rağmen risk alarak bu kararı verdim.Bu konuda bilgisiolan arkadaşların müspet menfi yorumlarını bekliyorum.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: NickoBonetti

Uzun süreli forum takibinden sonra bugün Sharp LC-46XL2E bir LCD siparişi verdim.Yarın gelecek inşallah !sony x ve w serileri,philips ambilight serileri arasında fiyat performans bağıntısında değişik kaynaklardan birebir izleme sonucu zor bir kararla 5000 ytl ödeyerek doğubanktan (mağaza tanıdık) aldım. Sharpın ülkemizde gerek distribütör gerekse servis konusundaki sıkıntılara rağmen risk alarak bu kararı verdim.Bu konuda bilgisiolan arkadaşların müspet menfi yorumlarını bekliyorum.....

En iyisini yapmışsın Enkay gibi kazıkçı bir firmadan alıcağana en mantıklısı Doğubanktan almak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THX -- 13 Şubat 2008; 22:55:02 >
  • uzun zamandır DH ve yabancı forumlarda ev elektroniğini takip ediyorum.Türkiye elektronik konusunda tartışmasız dünyanın en pahalı ülkesi! Çok yüksek kar marjlarını kovalayan açgözlü distribütörler ve buna göz yuman kontrol ve denetim mekanizması olmayan sanayi ve ticaret bakanlığı! Açıkcası kartellere hizmet ediyoruz maalesef!Her konuda istismar ediliyoruz ne yazık ki!

quote:

Orjinalden alıntı: THX

quote:

Uzun süreli forum takibinden sonra bugün Sharp LC-46XL2E bir LCD siparişi verdim.Yarın gelecek inşallah !sony x ve w serileri,philips ambilight serileri arasında fiyat performans bağıntısında değişik kaynaklardan birebir izleme sonucu zor bir kararla 5000 ytl ödeyerek doğubanktan (mağaza tanıdık) aldım. Sharpın ülkemizde gerek distribütör gerekse servis konusundaki sıkıntılara rağmen risk alarak bu kararı verdim.Bu konuda bilgisiolan arkadaşların müspet menfi yorumlarını bekliyorum.....

En iyisini yapmışsın Enkay gibi kazıkçı bir firmadan alıcağana en mantıklısı Doğubanktan almak

• quote:

uzun zamandır DH ve yabancı forumlarda ev elektroniğini takip ediyorum.Türkiye elektronik konusunda tartışmasız dünyanın en pahalı ülkesi! Çok yüksek kar marjlarını kovalayan açgözlü distribütörler ve buna göz yuman kontrol ve denetim mekanizması olmayan sanayi ve ticaret bakanlığı! Açıkcası kartellere hizmet ediyoruz maalesef!Her konuda istismar ediliyoruz ne yazık ki!

quote:

Orjinalden alıntı: THX

quote:

Aynen
    Ve bi o kadarda teknolojinin gerisindeki ürünlere evsahşpliği yapıyoruz

• tv bu akşam saat 8 gibi geldi... ilk izlenimlerim; çok şık ve slim design 46" seçiminde ne kadar isabetli bir karar verdiğimi gördüm...kaynak SD yayın şu anda ama umduğumun çok üzerinde açıkcası... kendi segmentinde f/p analizinide gözönüne alarak en iyi cihazlardan biri
  • bende istanbul bilişimden sharp lc 42x20e aldım.dijitürk kullanıyorum ama görüntü netliğini tam ayarlayamadım.benimkide slim line.nasıl bir ayar yapabileceğimi bilen arkadaşlar varsa ve yardımcı olurlarsa sevinirim.
  • birde arkadaşlar iki tip görüntüleme şekli var.biri cvbs diğeri rgb hangisinde izlemem daha performanslı olur sizce.
  • bence sharp 42x20 çok iyi bir ürün. ben ürünü inceledim. phılıpse göre görüntüü daha iyi.ve sharp slim kasa çok şık bir görüntüsüde var.bence sharp al.
  • bu soruma cevap verecek bir arkadaş yokmudur.

quote:

Orjinalden alıntı: mulligun

birde arkadaşlar iki tip görüntüleme şekli var.biri cvbs diğeri rgb hangisinde izlemem daha performanslı olur sizce.
  • sharp - scart - rgb
  • aldım kullanıyorum.gayet iyi bir cihaz.tavsiye ederim.vakit bulursam resimlerini çekip paylaşacağım.tepkime süresinin düşük olması büyük avantaj.altyazılarda bunu hissediyorsunuz.hatta beşiktaş maçını baldızımla beraber izliyorduk şöyle bir espri yaptı. o kadar net ki, çimlerin içindeki börtü böcek görünecek nerdeyse dedi......
  • Bu ayki Bilgisayar dergilerinden birinde Full HD LCD incelemeleri vardi. Genis kapsamli bir arastirma yapmislar. Sharp in bir modelinin birinci secilmesi dikkatimi cekmisti..
  • birinci seçilen model hangi model ve karşılaştırmaya hangi modeller girmiş.daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mulligun -- 26 Şubat 2008; 8:50:51 >
  • http://www.sharp.eu/cps/rde/xchg/SID-0A0A4383-5C5D0F68/scee/hs.xsl/169_17323_38333331_ENU_HTML.htm ben bu 32 inc lik modelini siparis verdim bu gün 5-10 günde eline gecer dediler, özellikle ps3 ,360 ve pc icin kullanacam arasira filmlere de bakarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi --ASRIN ALÏMÏ-- -- 29 Şubat 2008; 1:28:50 >
  • Forumdaki bilgileri okuduktan sonra Sharp 46LXE1 / LXE2 ve Sony X3500/3000 arasında seçim yapmak üzere küçük bir araştırma yaptım. Öncelikle hedefimi en iyi HD kalitesine ulaşırken SD kalitesinde mümkün olduğunca hayal kırıklığına uğramamak olarak tesbit ettim. Sınırlı araştırmamı yabancı forum/test sonuçları ve yapabildiğim kadar SD/HD yayın izleyerek kendi görüşlerimi oluşturmak şeklinde yaptım. Bakın hangi sonuçlara vardım:

Önce LCD-PLAZMA farkı

Önce LCD ve PLAZMA farkını tam olarak anlayabilmek için yanyana duran HD Ready bir 42" Pio Curo ve Full HD 40" Sony X3500 üzerinde 3 m den SD ve HD yayın izledim. Curo daki siyah beni her durumda çok etkiledi. Şarap tadı gibi tasvir edersem bir şekilde daha ağır, olgun, oturaklı, derinlikli bir görüntü veriyor. SD yayında (adı Sony de olsa) LCD beceriksiz ve aceleci bir çocuk gibi duruyor. Kenarlarda oluşan çift çizgiyi gidermek için ilave proramlarıyla çabalayan fakat oluşturduğu sonuçtan kendisi de memnun olmayan ergenlik bunalımındaki ateşli bir gence benziyor. LCD, renk tonu ve dağılımında daha iyi olmasına rağmen, kenar kaymaları bu üstünlüğünü gölgeliyordu.

HD yayına geçince Curo'da kano kullanan kadının uzaktaki yüzünün bir lekeye dönüştüğünü farkettim. Oysa LCD'de bu kadın örneğin teyzem olsaydı tanıyabilirdim. O kadar uzaktan burun ve dudak hatlarını okuyabildiğimi gördüm. Bu noktada plazma,miyop gözleriyle ancak görebildiğini daha derinlikli anlayabilen biraz yaşlanmış bir dede gibiydi. Yakın plan çekimlerde Sony'de insan teni daha doğaldı. Curo'da siyahı tutturabilmek için tüm renkler biraz daha koyulaşmış, doygunlaşmış gibiydi, ayarlardan renkleri açmayı denediğimizde siyahlar fümeye dönüştü. Sony'e göre Curo'daki doğayı, sabah bile olsa daha "loş " bir akşam aydınlığında izleyebileceğimi düşündüm.

Kısaca hangisini seçersem seçeyim bir şeylerden mahrum kalacağımı anladım. Benim tercihim Sony LCD'den yana oldu. Fakat telefonla konuştuğum bir arkadaşım her zaman Curo ihtişamından yana olacağını düşünüyordu. LCD'deki bu denli netlik aslında doğal bile değildi. Fakat doğal olan nedir ki dedim, insan gözünün görebildiği gerçeklik doğal mı demektir? Doğa biz onu göremediğimiz durumda da aynı netlikte her zaman var. Neden ona ulaşmaktaki mükemmelliğimizi geliştirmeyelim? Teknoloji böyle bir şey. Bazı hayvanlar farklı ses ve ışık dalga boylarını görebiliyorlar. Onlar doğal değil mi?

HD Plazmadaki bu derinlik hissi, herhalde bulanıklık ve netlik dağılımından kaynaklanıyor. Zira iki boyutlu bir ekran düzleminde derinliği göstermenin, ortamı gölgelendirecek kadar karatmak ve geri planı flulaştırmaktan başka yolu yok. Full HD LCD de parlaklık arttığı ve bulanıklık çok küçük bir yüzdeye düştüğü için derinlik hissi kayboluyor, objeler hepsi aynı bir düzleme yaklaşıyor. Van Gogh ‘un güneş altındaki ayçiçekleri gibi duruyorlar. Bu derinlik yanılsaması ancak üç boyutlu görüntülere geçildiğinde giderilebilecek.

SD yayınlarda en iyi LCD performansı

Dün İstanbul Bilişimi gezdim. Arkadaşlarla sohbet ettim. İlginç bir şekilde hepsi birbirinden önemli markalar tek bir kaynaktan dağıtılan ve kalitesi yüksek olmayan SD yayında gösteriliyordu. Bunun nedenini merak ettim. Herhalde HD yayında etkilenip en ileri teknoloji ürünü LCD ve plazma alan bazı müşteriler eve gidince verdikleri paranın eski CRT televizyonları kadar göstermediklerini görünce hışımla geri geliyorlar. Böyle bir anıyı Cevahir Teknosa’da çalışan bir satıcı arkadaş anlattı. Satıcı müşterinin evine kadar gitmiş ve aslında çok iyi olan ürünü sattığı için pişman olmuş. Artık ürün seçerken dikkatli oluyormuş.
    Bana sorarsanız gördüğüm SD kalitesi için ne LCD ne de plazma almaya değerdi. Bu değerlendirmeme, tek kaynaktan onlarca televizyona dağıtılan yayının bozulması faktörünü ekleyiniz. İşte tam bu noktada bazı ürünlerin SD yayınları daha fazla gözetebileceğini düşündüm. Bunlar programlar yoluyla olabilir. İzlemeden karar vermemek gerekti.

SONY X SERİSİ NE DURUMDA

Hedefimi Full HD, iyi bir kontrast, düşük tepkime süresi, 100 HZ ve yüksek SD kalitesi olarak tarif ettim. Sony 40X3500 de SD kalitesini iyi buldum. Fakat “çok iyi” diyemeyeceğim. Örneğin kendi markasındaki diğerlerinden de farklı olarak LG 42LY95 de SD şaşırtıcı derecede iyiydi. Hem fiyatı da ciddi olarak daha ucuzdu. Her iki televizyona da Cevahir’de farklı dükkanlarda baktım. Yayın kalitesinin merkezi bir yerden aynı kalitede geldiğini varsayıyorum. Yalnızca renkler LG’de aynen Curo’daki gibi daha doygundu.

Sony 46X3500 daha büyük olmasına karşın 40X3500 karşısında gözün anlayabileceği çerçevede aynı kalitede görüntü veriyor. Bu durumda 46X3500 olmadıkça Sony avantajından yeterince yararlanamayacağımı düşündüm. Fakat bir yerde mutlaka LG 47LY95 görmek istiyorum.

Sony fiyatları çok hızlı arttığı için X3500 yerine X3000 alınabilir mi, diye baktım. Bu ürün Türkiye’ye direkt gelmiyor. Yabancı sitelerde okuduğum bilgilere göre x3000’in X3500’e tek farkı direkt fotoğraf makinesi bağlantısıdır. İkisinde de Bravia Engine Pro bulunuyor. Türkiye olmasa da başka ülkelerin Sony sitelerinden bakabilirsiniz. Avrupa satış fiyatında x3500 birkaç yüz Euro daha pahalı. Türkiye’de Dbank ya da İstanbul Bilişim getirirse daha ucuza bulunabilir.

UYGUN SHARP MODELLERİ

Sharp için hedef tarifime uyan modeller 46LX1E ve 46 LX2E dir. HD serilerinde fiyatı yüksek buluyorum. İlave disk için fazladan ödemeyi düşünmüyorum. Benzer şekilde Philips’teki ambilight benim için gerekmeyen bir özellik olduğundan ve SD için önemli olacağını sandığım Perfect Pixel programına sahip üst modellerde standart olarak sunulduğundan ihtiyacım olmayan bir şeye fazladan ödediğimi düşündürüyor.

Bir süre Sharp LX2E de SD için gerekli olabileceğini düşündüğüm TruD resim düzeltmenin olup olmadığını araştırmak zorunda kaldım. İstanbul Bilişim sitesinde her ikisi de aynı gibi gösteriliyor. LXE2 daha yeni bir model olduğu için eski özelliklerin hepsine sahip olduğu varsayılıyor ki maalesef bu bir yanılgı.. Sharp UK sitesinde gerekli bilgiye ulaşamıyorsunuz. Yabancı forumlarda da bu soruya cevap arandığını gördüm. Fakat Almanya sitesinde açıkça görülüyor. Burada meraklılara açıklıyorum: LXE2’de TruD kesinlikle yoktur. Bu anlamda LXE1 TruD özelliğiyle SD yayına daha uyumlu olmalıdır. Olmalıdır diyorum, daha henüz gözümle göremedim. LXE2’ nin LXE1’e farkı, slim line dizaynı ve hafifliğidir.

Bu konuda deneyimleri olanlar ile görüşmeye devam edebiliriz.

• Sony X3000/X3500
    Yukarıdaki bilgilendirmem yanlış olmasın diye ekliyorum: Internette yabancı sitelerden yaptığım araştırmada SonyX3000 ve X3500 arasında, bu kez çerçeve dışında herhangi bir fark olmadığını gördüm. Çoğu zaman bu sitelerde bazı bilgiler eksik olabiliyor. Türkiye'deki satıcılar X3500'de genellikle otellerde kullanılan ve bazı kanalları yasaklamaya yarayan fazla bir bağlantının olduğunu söylerler. Ben panel kalitesinde de bir farklılık olup olmayacağını bilemiyorum. Çünkü Sony'nin neden birbirine bu kadar benzeyen iki model ürettiğini anlamakta zorluk çekiyorum.

SAMSUNG 46F86BD / Sony 46X3500
    Samsung'un başarılı bir piyasayı araştırma ekibi varmış. Doğubank gibi yerlerde rakip piyasayı inceleyerek değişik kampanyalar tasarlayabiliyorlarmış. Samsung F86 fiyatı 5750 YTL'ye kadar düşmüş. Her bayide 2 adet kadar var görünüyor. Bu yüzden heyecanlanıp hemen almak isteyebiliyorsunuz. - Bu fiyatı pek açık etmiyorlar. Sitede bu ürün için 100 HZ 'de film seyrederken 24p sayısı 48picture olduğunda bazı küçük görüntü kusurları çıkardığına ilişkin yazılar var. Ben F86 ile Sony X3500'ü HD yayında yanyana izledim. Samsung dinamik ayarda renklere fazla yükleniyor. Ben bunu pek doğal bulmuyorum. Bu durumda X3500 ile karşılaştırıldığında siyahları da daha iyi veriyor. Fakat koyu alanların detaylarında Sony daha iyi.. Öte yandan F86 ayarları ile oynadığınızda siyahlık ve netlikte X3500 ile aynı düzeye geliyorsunuz. Hatta clear panel ve yüksek siyah isteyenler bu nedenle F86'yı tercih edebilirler. Seyrettiğimiz HD yayın LG firmasına aitti. Her iki TV'nin ayarları birbirine en yaklaştığı durumda LG ambleminin pembesi Sony'de gerçek pembe(magenta) şeklinde, Samsung'ta ise kırmızı görünüyordu. Buradan kendimce çıkardığım sonuç Sony'nin gerçek renk uygunluğunda daha ileride olmasıdır. Öte yandan Doğubank ya da İstanbul Bilişim yerine direkt Samsung Bayiinden gerçek garanti ile bu fiyat/kalite performansında bir ürünü alabilmek yönünden Samsung ilerideydi.

SHARP 46HD1E
    Sonunda bir miktar daha paraya kıyarak Sharp Premium serisinden 46HD1E aldım. Daha önce önemsemediğim 160 Gbyt HDD ile kayıt özelliğine ihtiyacım olabileceğine karar verdim. Doğubank Savaş Ticaretten Temel Öncü'den aldım. Servis konusundaki açığı biliyorum. Fakat gerektiğinde elektronik kart temininden ibaret olacak parça ihtiyacının bir şekilde çözülebileceğini sanıyorum. Sony X3000, Samsung F86, Sharp XL2 ve Sharp HD1E'yi SD yayında yanyana izledim. Samsung ve Sony hakkında yukarıdaki görüşlerim değişmedi. Sharp'lar biraz daha az aydınlıktı. Fakat zaten seyrederken dinamik ayarları biraz kısmak gerekiyor. Sharp'ta ortadaki insan yüzü 16:9 format nedeniyle şişmanlaşmıyordu. Sonra Sony'de de böyle bir akıllı ayar olduğunu gördüm. Görüntüyü ortadan değil kenarlardan çekerek yayabiliyorlar. Aldığım ürünü 4ms tepkime süresi, 15000:1 dinamik, 3000:1 imaj kontrastı, 100 Hz gibi özellikleriyle tercih ettim. Gece NBA maçları için program ile kaydederek hafta sonu seyredebiliyorum. Daha önce Sharp'ı gerçekten bilenlerin yaptığı ilginç yorumları önemsedim. Evdeki standart yayın kalitesi daha yüksekti. Beklentilerimi karşıladığını söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinasis -- 14 Mart 2008; 15:38:34 >

• SHARPLARDA BANDING PROBLEMI VAR.
    OKUDUGUM TUM CIDDI YABANCI SITELERDE BAHSEDIYOR
    EN SON HD1 MODELLERINI BILMIYORUM AMA DAHA ONCEKİ 3 MODELDEDE VAR

SELAMLAR
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.