Şimdi Ara

Sherwood 8504

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Giriş seviyesinde yamaha rx-v365,yamaha quadral quintas 500 F ve JBL SCS 200.5 kullanıcısıydım.Sineme sisteminden ödün verip direk stereo sisteme geçiş yapamıyordum.İki sistemden'de bütçem doğrultusunda vazgeçemiyordum ama karar vermem gerekiyordu yaa stereo yaa sinema taki kuleleri aldığım Hifi Türk Levent Abiye tekrar yolum düşene kadar böyle bir AVR'den haberim yoktu.Kendisinin tavsiyesi ile Sherwood RD 8504 aldıktan sonra sinema sisteminde gönül rahatlığı ile stereo müzik dinleyebilmenin keyfini yakalamış oldum.Kendisine tekrar teşekkür ederim.AVR inanılmaz kullanışlı ve teknik açıdan böyle bir seviye için fevkalade....))) http://www.sherwoodusa.com/ http://www.hifiturk.com/index.php?option=com_contact&view=contact&id=1&Itemid=226

• Hayırlı olsun...
    Sherwood çok özel bir firma ancak 2000'lerin ortasında bir çalkantı yaşayınca hi-end'e yakın çok sattıkları Processor-Power'larını üretmez olmuşlardı . Şimdi yeniden güncel teknolojileri yakalayıp (3D gibi) ürünlerini piyasaya sunmaları isabetli olmuş.
    Öncelikle fiyat bilgisi de verirseniz RD-8504 modelinin markette direk rakibi olan ürünlerle karşılaştırmasını yapalım.
  • Cihazın normal fiyatı 2100 TL civarında ancak ben Yamaha RX-V 365 ile takasa girdim.Ayrıca streo amfi'de almak istiyorum ikinci el tavsiye edebileceğiniz marka ve model varmıdır?.tşk
  • 2.100 TL bu amfi için oldukça yüksek bence Japon alternatifleri yanında pek şansı yok.

2. el Stereo konusunda ise yardımcı olabilmek için aşağıdaki soruları cevaplaman gerek.

1- Dinlenilen müzik türleri
    2- Kullanılacak odanın büyüklüğü ve oturma pozisyonu
    3- Hoparlörler mevcut mu yoksa yeni mi alınacak?
    4- Bütçe?
  • evet yüksek ancak yamaha rx-v 365'den sonra bana performansından memnun oldum tabi kişiye göre değişir.ağırlıklı jaz,blues ve türkçe pop genelde PS3 üzerinden müzik dinliyorum ancak streo amfiden sonra eldeki mevcut laptop'u bağlayacağım.Şu an sistemin kurulu olduğu alan yaklaşık 30 metrekare civarında LCD-PS3 ve AVR salonu diktörtgen olarak düşünürsek kısa kenarın köşesinde kurulu.Şimdilik Yamaha quadral quintas 500 F'leri stereo amfi ile kullanmak istiyorum.İlerde kuleleride değiştirme planım var.JBL SCS 200.5 hoparlörlerde Sherwood'da bağlı kalacak.1200-1500 TL civarında bir bütçe ayırdım.
  • RX-V365 'den sonra daha iyi gelmesi doğal tabiki ancak RX-V765 seviyesine çıkan bir fiyat seviyesi var ki orada durmak lazım. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın...

Stereo konusuna gelirsek eğer elinizdeki Laptop'u direkt analog olarak bağlayacaksanız stereo amfi almayın derim. Laptop'dan en iyi sonucu alabilmek için araya iyi bir DAC (Dijital'den Analoğa çevirici) koymak şart olur.

Dinlenilen müzik türleri ve Quadral'ı hesaba katarsak en az 2x70 watt bir amfi 30mr2 oda için verimli olur .

Ben Marantz bir amfinin işinizi göreceğini düşünüyorum. PM7003 veya 8003 bulunabilirse fena olmaz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-marantz-pm-7003-faturali-garantili-sifir-ayarinda-cihazdir-62508732/detay/?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-marantz-pm-7001-61635739/detay/?

• quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

RX-V365 'den sonra daha iyi gelmesi doğal tabiki ancak RX-V765 seviyesine çıkan bir fiyat seviyesi var ki orada durmak lazım. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın...

Stereo konusuna gelirsek eğer elinizdeki Laptop'u direkt analog olarak bağlayacaksanız stereo amfi almayın derim. Laptop'dan en iyi sonucu alabilmek için araya iyi bir DAC (Dijital'den Analoğa çevirici) koymak şart olur.

Dinlenilen müzik türleri ve Quadral'ı hesaba katarsak en az 2x70 watt bir amfi 30mr2 oda için verimli olur .

Ben Marantz bir amfinin işinizi göreceğini düşünüyorum. PM7003 veya 8003 bulunabilirse fena olmaz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-marantz-pm-7003-faturali-garantili-sifir-ayarinda-cihazdir-62508732/detay/?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-marantz-pm-7001-61635739/detay/?

RX-765 Seviyesi derken? Onunla Stereo iyi mi? Olacaktı!

• HDMI'ı olan bir laptop içinde DAC gereklimi?Yoksa HDMI bağlantısı yeterli olumu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknika

quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

RX-V365 'den sonra daha iyi gelmesi doğal tabiki ancak RX-V765 seviyesine çıkan bir fiyat seviyesi var ki orada durmak lazım. Hayırlı olsun güzel günlerde kullanın...

RX-765 Seviyesi derken? Onunla Stereo iyi mi? Olacaktı!

Teknika hoş geldin okumadan araya hoplamışsın.

Sherwood 8504 ile 765'i Sinema için karşılaştırmıştık.

Stereo için ayrı bir sistem düşünüyor @mebrur arkadaş Marantz PM 'leri de ondan önermiştim. Neyse uzun zamandır yoktun ona veriyorum.

@mebrur
    Stereo amfiye HDMI bağlantısını yapmak mümkün olmayacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HI-DEF-MAN -- 5 Kasım 2011; 22:01:10 >

• bizim bebekle uğraşırken HDMI diye bir soru sordum,dalgınlığıma verin))kafam diğer amfilere gitti.)uygun bir DAC buldum arkadaşımdan tşk.bu esnada 2.el 8003 yok gibi bir şey ancak forumlardan gördüğüm kadarı ile giriş için bana uygun...virüs girdi bir kere dönüş yolu yok artık 6 ayda bir sistem bileşenleri değişecek((
  • Merhaba HI-DEF-MAN ) araştırmalarım neticesinde Yamaha NS-777 hoparlör stereo amfi olarak'da Yamaha RX797 veya Pioneer A-A6 almayı düşünüyorum,sizce stereo konusunda bu bileşenler beni tatmin edermi,müzik olarak rock,metal,blues ve jazz ağırlıklı dinleyeceğim.Yada sizin tavsiye edebileceğiz bir bileşen varmı?teşekkürler.
  • A-a6 yerine a-a9 tercih et bence
  • Sevgili Metao; Araştırmalarınızı nasıl yapıyorsunuz veya kime danışıyorsunuz bilmiyorum ama biraz daha araştırmanız gerekiyor gibi geldi bana..ns-777'ler stereo'da sizin başınızı ağrıtmaktan başka bir şey yapmazlar...Watt olayına da fazla takılmayın 6-7 watt lambalı ile salonunda sorunsuz hoparlör süren insanlar var salonlarında...Önemli olan aldığınız ekipmanın hoparlörler ile iyi eşleşmeleri ve belirli standartların üstünde olmaları...Yoksa güce ve markaya bakmak bu bağlamda her zaman olumlu sonuçlar ortaya çıkartmıyor..
  • cevabınız için teşekkürler,hoparlör ve amfi olarak tavsiyeniz varmı peki,bu tavsiye üzrerine test edip alımı yaparım ))
  • Polk audio tsi400-tsi500
    Psb alpha tower T1
    Acoustic Energy Aegis Neo-3 v2
    Jamo C605
    Mission mx3 - mx4 - m35
    Heco Victa 701 (çok iyi bir f/p ürünü)
    Cabasse mt30 Jersey

Kule dusundugunuzden yola cikarak Belirtilen butce icin bazisi sifir bazisi ikinci el olmak uzere İlk etapta herkes tarafindan kabul gormus begenilmis ve memnuniyetle kullanilan bu urunleri yazdim bunlar ortalamanin çok ustunde calan modeller tereddut etmeden alinabilecek kadar iyiler..Bunlara bir göz atin derim ben
  • Polk audio tsi400-tsi500
    Psb alpha tower T1
    Acoustic Energy Aegis Neo-3 v2
    Jamo C605
    Mission mx3 - mx4 - m35
    Heco Victa 701 (çok iyi bir f/p ürünü)
    Cabasse mt30 Jersey

Kule dusundugunuzden yola cikarak Belirtilen butce icin bazisi sifir bazisi ikinci el olmak uzere İlk etapta herkes tarafindan kabul gormus begenilmis ve memnuniyetle kullanilan bu urunleri yazdim bunlar ortalamanin çok ustunde calan modeller tereddut etmeden alinabilecek kadar iyiler..Bunlara bir göz atin derim ben
  • ilginiz için teşekkürler hafta içi başlayarak gerekli dinletileri yapmaya çalışacağım,peki bahsettiğiniz hoparlörler için sizce yamaha 797 veya pioneer A6-A9 amfi uygun olurmu?Bu esnada ben alışverişlerimi genelde İst/Maltepe Hi-Fi Türk'den yaparım,alternetif hizmet alacağım farklı
    mekan varmı?TŞk ))
  • Hifi türk bilmediğim bir mağaza fakat oradan alışveriş yapan birkaç arkadaşım bazı rahatsızlıklarını dile getirdiler tanımam etmem yoksa...Pioneer a6 veya a9 iyi seçeneklerdir...Çok çok iyi mühendislik eseri ürünlerdir a9 alınabiliyorsa tavsiye ederim..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.