Şimdi Ara

Shredder Quinn (Mid/Top Mini Rehberi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Neden Quinn?

Quinn gerek ultisi,gerek düşük range'i olsun nişancı olarak oynamaya pek uygun değil bana sorarsanız.Bu nedenle gerek pasifi olsun,gerek kiti olsun uygun gördüğüm solo koridorlarda oynuyorum.Quinn'i bu kadar özel kılan şey ne peki?

Üç faktör var:

Bu üç yetenek Quinn'i inanılmaz bir koridor zorbası yapıyor.Özellikle Fighterlara ve Off-Tanklara karşı çok güçlüyüz.Blind (kör etme) sayesinde neredeyse her çatışmadan karlı çıkıyoruz ve Vault (E) ve pasif sayesinde inanılmaz bir harass gücüne ve bitirici mekanizmaya sahip oluyoruz.Quinn'i bence en özel kılan yetenek E yeteneği.Neredeyse hiçbir menzilli nişancının sahip olmadığı bir interrupt (yani channel dediğimiz odaklanarak kullanılan yetenekleri bozan) özelliğine sahip olmasını sağlıyor bu yetenek.Quinn oynarken kullanacağımız temel kombo şudur (AA=normal saldırı):

-AA-
    -AA-
    -AA

Bu komboyu özel kılan bir şey var,çünkü herhangi bir karşı mekanizması yok gibi bir şey.Öncelikle rakibi hareketsiz bırakıp üzerine yavaşlatıyoruz,üstelik iki kez tetiklenen pasif sayesinde inanılmaz bir burst patlatıyoruz rakipte.Eğer geri dönmeye kalkarsa da Q yeteneğimizin caydırıcı özelliği sayesinde hem ranged hem de melee (menzilli ve menzilsiz) karakterleri çaresiz bırakıyoruz.Burada püf nokta pasifin tetiklenmesini beklemek,Valor rakibi işaretlediği zaman tepkimizi olabildiğince çabuk koymamız gerekiyor çünkü eğer pasif işaret giderse biz AA yapmadan önce beklediğimiz damage'i tam olarak çıkartamayız.Ayrıca eğer ilk AA'yı yapmadan doğruca E yeteneğini kullanırsak da pasifin işaretlerinden birini çöpe atmış oluruz.

Biraz Quinn'in artı ve eksilerinden bahsedip eşya inşasına ve kombolara bakacağız.Rehber bunlardan ibaret olacak aşağı yukarı zira Quinn ile eksiksiz bir rehber yapacak tecrübem yok.

+ Quinn lanede çok güçlü bir tercih zira kombosu çok güvenilir.
    + Yüksek mobility
    + Yüksek damage
    + Interrupt (bozma) ve ufak bir slow
    + Gap closer (Yakınlaşma yeteneği)
    + Blind ile ADC'lere karşı güçlü
    + W yeteneği ile vision ve AS/MS (saldırı ve hareket hızı) steroidi (güçlendirme)
    + R yeteneğiyle inanılmaz hızda squishy (kırılgan) hedefleri ortadan kaldırma.
    + R yeteneğiyle split push ve kolay kaçış
    + Pasif ile tehditkar oynamaya müsait
    + Her lanede ayakta durabilir

- Menzilli de olsa menzili ortalamadan düşük
    - ADC konusunda çok güçlü bir seçim değil.(Tier 2 falan)
    - Ultisi kırılgan bir nişancı için fazla riskli bir oynayışa sahip.
    - Ultisinin bekleme süresi yüksek.
    - Late'de mid game kadar güçlü değil.
    - Tam olarak verim alabildiği bir build neredeyse yok.

BUILD (İNŞA)

CORE (ÇEKİRDEK): Eğer ADC olarak oynamıyorsanız bence bu itemler Quinn ile inanılmaz bir verim sağlar.Bu dört (en azından Son Fısıltı (LW) ve Hırpalayan (Brutalizer)) item her inşada olmalı.

OFANSİF SEÇENEKLER

Bu item bence yeni haliyle bir AD assassin'in vazgeçilmezlerinden biri.Kesin olarak alınmalı demiyorum ama W yeteneğinin pasifiyle bu itemin pasifi olsun,armor delme olsun,ultimizin yüksek bekleme süresinde kayda değer ölçüde düşürmesi olsun..Çok işimize yarayan bir item.Ayrıca Valor olarak savaştığımız yakın savaşlarda bizi resmen sırtlıyor.Oldukça desteklediğim bir seçenek olur.

Şimdi öncelikle şuna açıklık getirelim,Trinity Force (Üçlü Kuvvet sanırım) ve The Black Cleaver (Kara Balta) birlikte kullanıldıklarında bir pasifi çöpe atmış oluyoruz.Ama Trinity Force gene de güçlü bir item zira Quinn hareket hızından maksimum miktarda yararlanabilen ve Sheen (Pırıltı) ile spellblade (Trinity Force ve Shen'in pasifi) 'i de kullanabilen bir hero.Özellikle E-AA yaptığımızda vurduğumuz burst kayda değer miktarda arttığından güçlü bir seçim.Hareket hızı ve statları ile de güçlü bir item olmasına rağmen Trinity Force ilk tercihim değil.

Snowball snowball snowball ve fed.Anahtar iki kelime bunlar.Eğer yeterince öndeyseniz ve ben vurduğumu saplamak istiyorum diyorsanız özellikle Trinity Force'un yanında tercih edebilirsiniz.Zira Trinity Force+Youmuu's Ghostblade ve İnfinity Edge (Ebedi Kılıç) bir araya geldiğinde gerçekten kayda değer bir kritik vuruş şansına da sahip olmuş oluyoruz.

DEFANSİF SEÇENEKLER

İnanılmaz cost effective (verdiğiniz paraya değen) bir item.Kalkanı olsun,verdiği nitelikler olsun karşınızda güçlü bir AP varsa ve gözünüz korktuysa alıp Valor'u ağızlarına sokabilirsiniz.

Çünkü CC en büyük düşmanımız.Karşıda Nautilus varsa ve her ulti size atılıyorsa tercih edebilirsiniz ama sizi pek güvende hissettirmez doğru kullanamazsanız.

NİHAİ İNŞALAR:

SHREDDER QUINN

KOMBOLAR

HARASS:

-AA-
    -AA-
    -AA

KAÇIŞ:

Pozisyon al ve duvardan -

EĞER PEŞİNDEN 3 KİŞİ KOŞUYORSA KAÇIŞ:

Adamdan sıçra
    - Uzaktan vuruyorsa kör et
    - Şimdi uçmalısın dostum.

EĞER PEŞİNDEN 5 KİŞİ KOŞUYORSA KAÇIŞ:

Hayatın için uç bırak diğer yetenekleri
    - Ormandaysan bir kampa yaklaş
    - Görünen kampa doğru

SHREDD'EMM (VALOR)

-Vurabildiğin kadar AA ve kaçmayı başladığında -
    - araya bir yere
    ve son olarak

Okuduğunuz için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rauge -- 2 Temmuz 2015; 4:56:21 >

• Çıktığı günden beri oynarım quinn'i (2013'ten beri).
    Benden başka quinn top oynayanları görmek sevindirici. Gizli op diyebilirim çaktırma. Ama adc olarak zayıf ne yazık ki dediğin gibi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Soloda karsima gelmesini en istemedigim hero quindir arkadas ne farm yaptirir dalsan dalamazsin kacar bide melee hero aldiysan qq wp

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quinn`i ormanda oldukça güçlü buluyorum.Özellikle kör etmesi ve pasifin verdiği saldırı hızı onu ormanda kullanışlı hale getiriyor.

• E atarken thresh e atar hevesin kaçar

• Ben adc olarak da severek oynarım.
    Tam bir vayne counteri.
    Pasifi sayesinde dürtme ve minyon kesmede 1 adım önde.
    Ancak surrenderat20 de yakın zamanda değişecek yazıyordu. İnşallah çok kurcalamazlar ( w değişmeli)

• Youmu 'yu hangi durumlarda tercih etmeliyiz ve youmu.'nun içinde bulunduğu bir build.yazar mısın?

Quinn i sadece adc olarak oynasamda en çok oynadığım adc .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ultisini kurcalasınlar biraz
  • Güzel bir rehbermiş. Opsiyonel olarakta donmuş balyoz konulabilir. Top lane'de elverişli olmasının yanında ben Jungle'da offtank assassin şeklinde oynuyorum, güzel oluyor.
  • Quinn ile daha lane kaybetmedim (bot lane için konuşuyorum)

Ne yaparsan yap late gamede diğer adc ler kadar etkili olamıyorsun ne yazık ki.
  • vs'de alamayacağı adc yok.
  • Rehber başarılı ve gayet geliştirmeye açık. 700+ oyun atan quinn arkadaşım vardı, solo topta ışınlan + tutuşturla oynuyordu ve onla jung heca oynarken 10 dk camplayınca tanışmıştık. Elemanı ne kadar camplasakta karşısındaki rivendan kill çıkarmasını bildi ve emin olun, arkadaşın da bahsettiği gibi pasif + e + q combosunu kullanabilen birçok kişi silver - gold eloda taşır. Haricinde ultisinide çözmüş ve işin erbabı olmuşlarda genelde zaten plat - dia arasındadır ve koridor safhasında en başarılı herolardan biridir.

Tabi eksileri yok mu var yine 1v1 tercihleri hariç vi - mao gibi tutabilecek ve e si takılı kaldığı için onu istemeyeceği yerlere sürükleyebilecek yani kısacası pozisyon dışına çıkarabilecek birçok hero var.
  • Hala Quinn adc oynuyorum böyle bir küçük rehber hazırlaman güzel olmuş şampiyonu iyi bildiğim için tam doğru olanları yazmışsın, ayrıca dediğin gibi tam bir buildi yok. ADC olarak oynamak zor yanında ki support quinn tanımalı en azından skill setini bilmeli, bneim yanımda eğer tanıdığım bir support arkadaşım yoksa quinn seçmem kolay kolay, high elo da bir anda harcanabiliyorsun ve late yetişmende zor oluyor. Fakat seçildiği zaman genelde beklenmeyen bir tepki ile karşılaşıyorlar. 3 sn içinde komboyu yiyince ne olduğunu anlayamıyor adc ve support geri çekilmek zorunda oynuyorlar özellikle early game de 6 lvl olmadan bu üstünlüğü ilk 3 lvl de arka arka yedirirseninz kill alma şansızını çok yüksek ondan ziyade rakibin geri çekilmesi sizin düşük range zaafınızı kontol altına almış olursunuz ve rahat rahat farm atarsınız. Benden size tavsiye kesnlikle normal oyunda quinn oynayın ve bildiğiniz arkadaşlarınızla girin ki şampiyona alışın çok eğlenceli bir şampiyon.

Eline sağlık bu arada

• Herkese teşekkürler.

• Bu Black Cleaver biraz eski gibi

Ama rehber güzel olmuş eline sağlık. Oyunlarımda neredeyse hiç görmediğim bir heroyu hala oynayanları görmek ne güzel. Karşımda olunca gank atamıyorum resmen. Gizli op. Çaktırmayın çok çöp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ralf Jones -- 2 Temmuz 2015; 20:05:56 >
  • Usta quinn mi qnq

• quote:

Orijinalden alıntı: Rauge

Herkese teşekkürler.

Bi soru sordum, herkese teşekkürler demişsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Aoheiwa

quote:

Orijinalden alıntı: Rauge

Herkese teşekkürler.

Bi soru sordum, herkese teşekkürler demişsin

Kusuruma bakma aceleyle cevap vermişim.

/>
    />
    />
    />

Bu dördü üzerine bir defansif,bir de ofansif (mümkünse can çalma veren) itemi alman yeterli.Onları da şu iki gruptan seç.

/>
    />
    />

/>
    />
    />

Oyun sonlarında W'si ve ultisi ile zaten maksimuma yakın saldırı hızına sahip olacağımızdan
    />
    yerine
    />
    veya
    />
    ve hatta çok risk alırsan
    />
    tercih edebilirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.