Şimdi Ara

Sıcaklık Sorunu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hmm önerdiğiniz işlemci fanı hoşuma gitti ama baya büyük duruyor bana sığmaz gibi geldi Acaba önerebileceğiniz kasa fanı da varmıdır? Çok pahalı olmazsa iyi olur.Hem 120mm hemde 140mm fan önerisi lazım.

• Az önce kasanın içini açıp Bay_KG'nin de belirttiği gibi Ekran kartını ve RAM leri düzgün yerlerine taktım biraz zor oldu ama oldu :P Bir kaç günede Kasa ve CPU için fan almayı düşünüyorum.Sonuçları buraya yazarım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: larnon

Az önce kasanın içini açıp Bay_KG'nin de belirttiği gibi Ekran kartını ve RAM leri düzgün yerlerine taktım biraz zor oldu ama oldu :P Bir kaç günede Kasa ve CPU için fan almayı düşünüyorum.Sonuçları buraya yazarım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Başardığınıza sizin adınıza sevindim.

Aslında KASA seçiminiz de çok yanlış. Neden derseniz, PSU kasa tabanında monteli. Eğer bu üstte olsaydı kasa soğutmasında size oldukça yardımcı olacaktı.
    Sıcak hava üstte olduğu için orada fazla durmadan egzoz ve PSU fanları ile derhal dışarıya tahliye edilecekleri için, kasa içinde hava sirkilasyonu hızlı bir şekilde ceryan edecek ve ısınma olayı büyük oranda düşecekti. Bunu ancak birkaç tane daha egzoz fanı takarak bertaraf edeceksiniz.

Bu tip kasalar su soğutmalı PC'ler için hazırlandığından, hava soğutmalı PC'lerde çok fazla rağbet görmezler diyebiliriz. Şahsen bedeva da verseler alıp kullanmam. PC'yi çalışma masamın bir çekmecesine kurup ve orada çalıştırsam bu tip kasalardan daha iyi netice alırım.

Kasanıza biraz fevri davrandım ama bu bir gerçek ve bir dahaki kasa seçimlerinizde, siz ve bu başlığı okuyan kişiler için fikir sahibi olmanızı istedim..
    Kolay gelsin..

• bi sürü birşey yazılmış okuyamadım özür dilerim ama bana sıcaklıklar çok aşırı gelmedihele bu mevsimde ama illa yüksek dersen o fanla anca o kadar bir başka ihtimalde fanın dönmesi gerekenden yavaş dönmesi ihtimali aşırı tozda fanın içinede toz giriyor ve sürtünmeye sebep oluyor dilerseniz fanı bakır soğutucudan ayırın üstündeki amd logosunun büyüklüğünde altında siyah bir bant ve plastik olacak onları çıkarın oradaki deliğe makine yağı dökün bi kaç damla
  • ''çüş ama 6750 rpm de çalısıyor soğutucunun patlaması gerek resmen :D ''
    hocam size çüş ne patlaması ne patlatıyosunuz hayatınız boyunca gördünüzmü böyle birşey ben ilk defa sizden duydum
    hoca sen hiç kimseye bakma taş gibi makinen var keşke psu yukarda olsaymış ama olmamış napalım dğünyanın sonu değil sen devam et hocam belki gpu ya bi el atabilirsin bide
  • ben yeni üyeyim burda arkadaşlar kurdukları pc lerde aşırı ısınman yakınıyorlar. uyumlu birsistem kurduklarından eminmiler. parçalarım şu olsun bu olsun diyorlar. kuruncada sıkıntı veriyor. uyumlu sistem krduklarına kanaat gtiremiyorum.ek soğutucuyla oğutmayı dene azda olsa işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahkartal

ben yeni üyeyim burda arkadaşlar kurdukları pc lerde aşırı ısınman yakınıyorlar. uyumlu birsistem kurduklarından eminmiler. parçalarım şu olsun bu olsun diyorlar. kuruncada sıkıntı veriyor. uyumlu sistem krduklarına kanaat gtiremiyorum.ek soğutucuyla oğutmayı dene azda olsa işe yarıyor.

Hoş bir eleştiri olmamış kardeş. Bilgimiz veya deneyimimiz olmasa elbette soruna çözüm yollarını yazmazdık.

Kendi hazırladığım hava soğutmalı sistemimin ısı değerleri aşağıdaki gibidir. Bu değerleri sizler belki rüyalarınızda görürsünüz diyor ve bilgisizce tavsiyelerde bulunmayınız lütfen.

Şu anda resmini aldığım sistemimin sıcaklık değerleridir.
     Sıcaklık Sorunu

• Tekrar merhaba. Sonunda 4 yeni fan aldım ve kasaya taktım yalnız bu seferde başka sorunum var. Kasaya fanları takmadan önce çalışan bilgisayar şimdi açılmıyor. Bende düz mantık uyguladım ve taktıgım fanların güç kablolarını çıkarttım ama nafile yine açılmıyor. Yani açılıyor ama sadece Gigabyte anakartının ekranı geliyor. BIOS için DEL'e basın gibisinden. Lütfen acil bir bakın kaldım ortada
  • bump
  • del tuşuna basmanızı istiyorsa bios ayarlarınızda bir sorun vardır.anlıyorsanız biosu açarak boot ayarlarını hard diskin ekran kartının görülüp görülmediğini kontrol edin.anlamıyorsanız anakartın pilıni çıkarıp 1 dk sonra takarak ayarları sıfırlayın açmayı deneyin.
  • DEL tuşuna basmamı istemiyor yalnızca BIOS a girmek istiyorsanız DEL'e basın anlamında. Zaten klavye çalışmıyor o anda.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.