Şimdi Ara

sıemens bulaşık makinem arızalandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
26.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sıemens bulaşık makinem yıkarken program yarıda kalmış ..resetledikten sonra birdaha çalışmadı..sürekli su alıp boşaltıyor..arızası ne olabilir acaba..yardımcı olursanız sevinirim...

Teşekkürler

• Yapay Zekanın Yanıtı

Siemens Bulaşık Makinesi Resetleme Sorunları

Siemens bulaşık makinen arızalandığında, sıfırlama işlemi sorunu çözmeye yardımcı olabilir. Ancak, bazı durumlarda bulaşık makinesi sıfırlama işlemine yanıt vermeyebilir.

Siemens Bulaşık Makinesi Sıfırlama Yapmıyorsa Ne Yapılmalı?

• Eski Model Siemens Bulaşık Makineleri (3 Programlı): Güç düğmesine 3 saniye boyunca basarak sıfırlamayı deneyin.
    • Siemens iQ300 Bulaşık Makineleri: Başlat/Durdur düğmesine 5 saniye boyunca basılı tutun.
    • Siemens Bulaşık Makinesi Sıfırlama 3 Saniye Ne Demek? Eski model Siemens bulaşık makinelerinde sıfırlama işlemini başlatmak için güç düğmesine 3 saniye boyunca basılması gerekir.

Eğer bulaşık makineniz yukarıdaki yöntemlerle sıfırlanmıyorsa, aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Fişi Çekin ve Tekrar Takın: Bulaşık makinesinin fişini prizden çekin ve birkaç dakika sonra tekrar takın. Bu, cihazı sıfırlamaya yardımcı olabilir.
    • Başlat/Durdur Düğmesini Basılı Tutun: Başlat/Durdur düğmesini 10-15 saniye boyunca basılı tutun. Bu, bazı Siemens bulaşık makinesi modellerinde sıfırlama işlemini tetikleyebilir.
    • Müşteri Hizmetlerine Başvurun: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Siemens müşteri hizmetlerine başvurarak profesyonel yardım almalısın.

Bulaşık makinenizin modeline ve sorununa bağlı olarak, sıfırlama işlemi farklılık gösterebilir. Siemens bulaşık makinesi kullanım kılavuzuna başvurarak veya Siemens müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek cihazınız için doğru sıfırlama yöntemini öğrenebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kapıyı açtığınızda kilit kısmında yazan SE..... model kodu nedir? Cihazı herhangi bir programda çalıştırdıktan sonra 2-3 dakika bekleyip reset konumuna alınız, reset konumuna aldıktan sonra 1 dakika kadar makine su boşaltacak ve programı sonlandıracaktır. Kapatıp ardından yeni bir program verin ve ne olduğunu yazın, ona göre yardımcı olmaya çalışırım.

Ayrıca sürekli su alma ve boşaltma durumu varsa hortum su seviyesinin altına takılmıştır. Su boşaltma hortumu 30-90cm arasında bir yüksekliğe sabitlenmeli ve hortumun ağzı su içine girmemelidir. Aksi taktirde makine sürekli su alıp boşaltma sorunu yapar.
  • Program sonlandrımayı düzgün olarak yapıyor.suyu boşaltıp tekrar su alıyor ve aynı zamanda boşaltıyor sanırım yıkamaya geçmiyor..Hortum yüksekliği normal seviyededir..makine maltepedeki evde modeli konudu bakıp bildiririm..sıemens in aqua stop tek sepet yıkama özellikli modelinden...

Teşekkürler
  • Makineye doğru bir şekilde reset yaptıktan sonra(start tuşuna 3sn basılı tutarak) program verdiğinizde makine 15sn kadar pompayı çalıştırır; ardından bir süre su alır ve yıkamaya geçer. Su boşaltma sesine benzettiğiniz ses su boşaltma sesi olmayabilir. Su boşaltma yaptığını düşündüğünüz an hortumdan su çıkışı olup olmadığına bakın. Aklıma 2 tür problem geliyor:

1-Su kaçağı:

Makinede herhangi bir şekilde su kaçağı olduysa su boşaltma pompası aralıksız çalışarak suyu tahliye eder. Bu durumda makinenin taban tepsisine de muhtemelen su dolar. Pompa devreden hiç çıkmıyorsa makineyi eğerek taban sacındaki suyun çıkmasını sağlayın. Su kaçağının bulunması gerekir bu durumda.

2-Su alamama problemi:
    Makineye program verdiğinizde ilk boşaltmanın ardından su alma kısmı uzuyorsa, su alma esnasında tahliye hortumunda su çıkışı yoksa aqua stop tertibatı arızalanmıştır. Makineye su çok yavaş doluyordur. Su alma esnasında makinenin kapağını açıp 3-4 lt su dökerseniz makine normal püskürtme işlemine geçer. Buradan arızanın sağlaması yapılabilir.

Su kaçağı veya su almama problemleri yoksa elektronik kartta veya yıkama motorunun kalkışında problem olabilir. İlk olarak bu iki adımı kontrol etmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 22 Ağustos 2010; 14:28:13 >

• Dediğiniz şekilde su dökerek denedim yine çalışmadı...:Smotor kalkışını ve elektronik kartını nasıl anlayabilirim acaba?...
  • Cihaz doğru şekilde su alımını yapıyorsa motordan şüphelenilebilir. Motor kontrolü yaparken makinede su olmasına dikkat ediniz. Dediğim gibi resetleme yaparak yeni bir program verin ve su almasını sağlayın. Su almadan cihaz motora dön komutu vermez. Cihaz aynı şekilde su da almıyorsa zaten büyük ihtimalle motor kısmında problem yoktur, elektronik kartta olabilir. Bir de taban tepsisine kaçaktan dolayı su dolup dolmadığını da bu arada kontrol etmelisiniz. Bir kaçak durumunda makine suyu tabandaki tepside toplar ve yıkama işlemi iptal olur, sürekli pompa çalışır.

Motor kontrolü için:
    Makinenin sağ yan sacını sökerek yıkama adımına geldiğinde tornavida ile motorun pervanesine yol verin. İlk kalkışı elle aldığında dönmeye devam edecektir. Bu şekilde dönerse motora bağlı olan kondansatörü aynı mf değerinde başka bir kondansatörle değiştirin. Cihazda enerji yokken tornavida ile çevirmenize rağmen dönmüyorsa limon kabuğu gibi bir yabancı madde ile dönüşü engelleniyor olabilir, motor pervanesi el ile dönüyor olmalıdır. Kondansatör genelde beyaz renkte ve tüp şeklinde bir parçadır, üzerinde mf değeri yazar. Eğer motor enerji yokken elle serbest dönüyorsa ve makine devredeyken elle yol verildiğinde çalışmaya başlamıyorsa elektronik kartta problem vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi candogan62 -- 25 Ağustos 2010; 21:26:24 >

• motoru dediğiniz gibi kontrol ettim..elle dönüyor sorun yok gibi...birde şuna dikkat ettim suyu başta biraz yavaş alıyor sanki...su alımı bittikten sonra sürekli alıp boşaltmaya devam ediyor....
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektronik kart arızası veya sol yandaki su cebinde sorun var gibi görünüyor. Bu makinelerde ventilin su debisi düşüktür, su yavaşça dolar.
  • Elektronik kart arızası ise sanırım servise mi gitmesi gerekir?pahalı bir arıza sanırım değilmi?
  • Yetkili servisler kartı değiştirir, bu yüzden pahalıya mal olur. Kartın kontrol edilmesi ve tamiratı yoluna gidilebilir. Piyasada kart tamiri yapan bir çok yer var. Benim önerim kontrolkalemi.com sitesinden Alfa Romeo nickli ustaya ulaşmanızdır. Kendisi dürüst ve işinin ehli biridir.
  • Bilgiler için sağolun teşekkürler..
  • Merhaba
    Siemens Se24a250eu/37 modelbulasik makinamiz var. Makinayi calistirdigimizda surekli su bosaltmaya calisiyor. Hangi programda calistirirsam calistirayim ayni seyi yapmaya calisiyor. Makinanin kapagini acip bakiyorum tabanda su yok ama alet surekli su bosaltmaya calisiyor. Elimle bir kap suyu bosaltiyorum bu suyu hemen bosaltiyor ama su kalmamasina ragmen hala uvarmis gibi bosaltmaya calisiyor. Burada yazan bazi adimlari denedim ama basarili olamadim. Mesela makina calisirken reset yaptim olmadi, makinayi egip icinde kalan suyu bosaltmaya calistim gene olmadi. Sanki makina o asamada takilip kalmis gibi. Yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.