Şimdi Ara

Siemens Buzdolabı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
21.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

4 yıl önce o zamanın güzel modellerinden bir Siemens buzdolabı aldım. Gel gelelim her yaz yaşadığım bir sorun var.

Buzdolabının dondurucu kısmı her nasılsa çalışmıyor ve sıcaklık yükseldiğinden ( neredeyse 0 dereceye kadar yükseliyor ) alarm çalmaya başlıyor.

2 kere servis çağırdım. 1 kere de elektrikçi çağıdrım. Servis beyin dedikleri ana kartını ve kompresörünü bile değiştirdi. Ancak aynı sorun yine var.

Böyle bir sorun neden kaynaklanabilir. Neden yaz gelince buzdolabının sadece derin dondurucu kısmı az çalışabilir.

• Şimdi dolabı yaz kış moduna göre ayarladınız mı desem sıcaklığı elbet değiştirmişsinizdir.

Bunun dışında yoğuşmayla alakalı sorun olabilir arkasında yakınında petek ısı kaynağı yada soğutucu etken?

Birde çoğu no fross dolabı belli bir yaştan sonra yılda en az 3 gün dinlendirmek gerekiyor neticede no fross olduğundan en fazla yılda 3 4 kere 10 nar dk lık elektrik kesintilerinde dinleniyor bu cihazlar tavsiyem dolabı boşaltıp en az 3 gün bir dinlendirin.

Bir diğer sorun çonta kaynaklı olabilir dondurucu kısmının kapatmadan önce kağıt para ile sıkıştırıp kapatın kapak kapandıktan sonra kağıt para rahatlıkla geliyorsa çonta kenarını bir silin ama en çözümü değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meeb -- 28 Nisan 2017; 8:25:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    İlgin için teşekkürler.

Dolap duvara yaslı ( arada gereken mesafeyi bıraktığımı düşünüyorum )

Herhangi bir ısı kaynağı yok arkada,

Dinlendirme konusunu düşünmüyorum. Şu an ürün yaklaşık 5 yıllık bu sorun 2. yıldan beridir var.

Conta konusunu bir deneyeceğim.
  • Anakartı anlarım da (mikroişlemci hatalı yorumlama yapıyordur vs) kompresörü neden değiştirdikleirni anlayamadım açıkçası.

Buzdolabı dediğiniz şey

1-Kompresör
    2- Elektronik kart
    3- Boru sistemi
    4- Sistemde dolaşan gaz
    5- Sensörler

den ibarettir.

çalışma prensibi de kompresörün çalışıp gazı sıkıştırıp soğutma yapıp, sensörle istenen soğutma değerine ulaşıldığı işlemciye bildirilip yine aynı işlemci tarafından kompresöre DUR komutu verilen bir çalışma düzenidir.

Yani basit anlatım şekli bu dur yoksa tabi ki sistem kendi içerisinde karmaşıklaşabiliyor.

Dolayısı ile sizde kompresör ve anakart zaten değiştirilmiş ve sorun halen devam ediyorsa, İç ortam sensörü htalı ısı algılaması yapıyor olabilir. Aslında SOĞUK olmamasına rağmen SOĞUK bilgisi gönderen bir sensör, mikroişlemcinin kompresörüe ÇALIŞ komutu göndermemesine sebep olabilir.

Bunun yanı sıra HOTGAS durumu kontrol edilebilir ki bunu servisin yapması gerekir.

Kompresör kalkış yapamıyor olabilir lakin değişti dediniz.

İşlemci hatalı bilgi yorumluyor ve kalkış komutu veremiyor olabilir lakin değişti dediniz.

Zaten yetkili servisin çözemediği konuyu bizim buradan yazılı 1-2 fikir ile çözebileceğimizi pek düşünmüyorum da yine de fikir beyan etmiş olalım.

İlerleyen zamanda çözümü bulursanız bildirin lütfen

• quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Anakartı anlarım da (mikroişlemci hatalı yorumlama yapıyordur vs) kompresörü neden değiştirdikleirni anlayamadım açıkçası.

Buzdolabı dediğiniz şey

1-Kompresör
    2- Elektronik kart
    3- Boru sistemi
    4- Sistemde dolaşan gaz
    5- Sensörler

den ibarettir.

çalışma prensibi de kompresörün çalışıp gazı sıkıştırıp soğutma yapıp, sensörle istenen soğutma değerine ulaşıldığı işlemciye bildirilip yine aynı işlemci tarafından kompresöre DUR komutu verilen bir çalışma düzenidir.

Yani basit anlatım şekli bu dur yoksa tabi ki sistem kendi içerisinde karmaşıklaşabiliyor.

Dolayısı ile sizde kompresör ve anakart zaten değiştirilmiş ve sorun halen devam ediyorsa, İç ortam sensörü htalı ısı algılaması yapıyor olabilir. Aslında SOĞUK olmamasına rağmen SOĞUK bilgisi gönderen bir sensör, mikroişlemcinin kompresörüe ÇALIŞ komutu göndermemesine sebep olabilir.

Bunun yanı sıra HOTGAS durumu kontrol edilebilir ki bunu servisin yapması gerekir.

Kompresör kalkış yapamıyor olabilir lakin değişti dediniz.

İşlemci hatalı bilgi yorumluyor ve kalkış komutu veremiyor olabilir lakin değişti dediniz.

Zaten yetkili servisin çözemediği konuyu bizim buradan yazılı 1-2 fikir ile çözebileceğimizi pek düşünmüyorum da yine de fikir beyan etmiş olalım.

İlerleyen zamanda çözümü bulursanız bildirin lütfen

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ado kullanıcısına yanıt
    Önce servis geldi dolabı boşalttı, sağına soluna iyice baktı bir hata bulamadı. Beyninde sorun var sanırız dedi. Beyin kartını değiştirdi gitti.

Sorun tekrar edince, elektrik tesisatı ya da voltaj dan olabilir dendi. Elektrikçi geldi. Voltaj değerlerinde bir sorun bulunamadı.

Sonra da bir şey bulamadılar sanırım. Kompresörü tamamen değiştirdiler.

Sorun tam sesleri anlatamayacak olsam da şöyle oluyor.

Önce "tık" diye minik bir ses geliyor. Sonra kompresör çalışmaya başlıyor. Bir iki saniye çalışıp, sanki devrini alamayan motor gibi duruyor. Sonra bir 3-4 dakika sonra tekrar aynı şey tekrarlanıyor. Yani beyin kompresöre arkadaş ısınıyoruz sinyali gönderiyor. Ancak kompresör "çalışamıyor" sonra ısı yükseliyor ve alarm çalıyor. Kompresör bu yüzden değişti ama sorun giderilmedi.
  • dupondii kullanıcısına yanıt
    O bahsettiginiz konu role termik gurubu nedeniyle oluyor.

Role termik gurubundaki amaç zaten bu, kompresoru ve sistemi korumak. Onemli olan neden termik actiginin bulunmasi. Kompresor kalkis yapamiyor sonucunun bir suru gerekcesi var

Kapasitor sorunu

Ikaz sargi sorunu

Fazla gaz sorunu

Sistemde asiri akim korumasi

Sistemde hatalinasiri akim algilamasi vs vs

Bu konu uzman mudahalesi gerektirir hocam

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch veya Samsung buzdolabı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bunun sonucunu bende merak ettim açıkcası. Lütfen çözüldüğünde sorun tam neymiş başımıza gelirse bilelim en azından.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.