Şimdi Ara

Siemens WM12S765TR - HANGI AEG VEYA ELECTROLUX ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Birkaç modele karar verdiyseniz daha fazla araştırıp kafanızı bulandırmaya gerek yok.

WAS24765 alınabilir bir alet.
    1 yıldan fazladır kullanıyorum olumsuz hiçbirşeyini görmedim.
    Mükemmel alet
  • quote:

Orijinalden alıntı: brabus_y

Bugün AEG ve Electrolux lere göz attım, aeg de çok çeşit göremedim ama electrolux un bayağı çeşidi vardı,
    1408 e bayıldım taş gibi duruyor makine...:)
    1687-1487 veya 1497... 1687 aklıma yatıyor A sınıfı sıkma performansı ve bütçe dahilinde olması ile...

Forumda sizin yorumlarınızdan ve int. araştırmalarımdan anladığım kadarı ile elc. 1408 ve aeg 88489 ve 98699 un dışında kalan makinelerde makinenin içindeki yük miktarını ve ona bağlı deterjan önermesi diğerlerinde yok. ama makine az çamaşırı algılayıp su, elk. ve programları ayarlıyor sadece deterjan önermiyor ve ağırlığı bize göstermiyor doğru anlamışım değil mi??? bu kısmı karar için önemli...

88489 pek bulunamıyor ve fiyatı benim için biraz yüksek, 98699 zaten daha yüksek. (ama bugün gittiğim bir mağaza teşhir ürününü 2,000 tl den kredi kartlarına taksitli olarak veririm dedi. makine temiz görünüyordu, almayı düşünen olursa belki faydası olur...)

1687 nin muadili aeg olarak göremedim ve elc. u daha kullanışlı ve sağlam buldum... son olarak 1687 ve 12S765 arasında tercih yapacak olsanız sizin tercihiniz hangi yönde olurdu? Neden? ya da 1687 ye alternatif öneriniz varmıdır... AEG-ELC. sizin ve diğer forumdaki arkadaşların tavsiyesi üzerine almaya niyetleneceğim bir marka kötü demem diyemem kesinlikle ama gerçekten makineleri hoş.

şimdiden teşekkürler

Ağırlık sensörü konusunda yaptığınız açıklama aynen doğru. AEG'de saydığınız 2 modelde yarım kilo aralıklarla yükü tartma (4,5-5-5,5kg gibi)yüke göre programın tahminen ne kadar kısalacağını hesaplama ve yüzde oranında deterjan tavsiye etme var. 1408 modelinde ayrıca deterjan paketinde kaç ml deterjan doldurulması gerekiyorsa makineye 1 kez tanımlıyorsunuz. O zaman yüke göre kaç ml deterjan eklemeniz gerektiğini de söyleyebiliyor. Bosch/Siemens S ve Y serisinde de 1kg aralıklarla yük tartma ve yüke göre yüzde oranında deterjan önerme özelliği var.

1687 güzel bir makine ancak ses seviyesi AEG'ye göre daha fazla. 1687'yi kaça buldunuz? Bence Electrolux'ün yeni serisi Bosch Logixx serisinden daha başarılı. Artıları daha yumuşak tambur dokusu, daha büyük yükleme ağzı ve hacmi, buhar özelliği olması. Bosch'un artıları da Leke çıkarma programlarının olması. Benim favori makinelerim L88489FL ve WAY24840TR.

Yedek parça fiyatları konusunda hiçbiri uygun fiyatlı değil ancak hepsi piyasadaki en sağlam makinelerden. Risk konusunda size düşen şey garantiyi uzatmak.

• By_C@BB@R kullanıcısına yanıt
    Zaten ilk ilgilendigim makine idi sizdekinin siemens versiyonu olan 12s765... ama arastirdikca ayni fiyatlara daha iyisi vwrmi ona bakiyorum
    Oneriniz ve yorumunuz icin tesekkur ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • candogan62 C kullanıcısına yanıt
    öncelikle cevap ve açıklamalarınız için teşekkür ederim.

yük sensörleri tahmin ettiğim gibiymiş buna sevindim. satıcı iddialı bir şekilde tartıp gösteriyor diyordu da...:)

siz kıyaslamayı bosch olarak yapmışsınız ben siemense bakıyorum ama eşdeğer makineler sonrun yok. bosch logixx den iyi demişsiniz, siemensin S ve Y serisinden de iyiler mi? hangi konuda öndeler, sağlamlar?? yukarıda yazdıklarınızın dışında görünmeyen yerlerde farklılık varmı? Leke programına çok takılmıyorum çünkü

1687 nin ses düzeyi ilk düşündüğüm 12S765 ile hemen hemen aynı hatta yıkamada 1 db daha iyi. 1687 yi 1700 tl gibi buldum, pazarlık etmeden o da... üstüne düşsem belki bira daha inerdi.

Edit : Way24840 veya 12y840... idoslu modellerde benim favorim 14s840-was28840.. hem 1400 devir hem de 1400 devire ragmen db ler ayni... nedense S serisi bana daha saglam geliyir. Bir de tr deki idos lar siemens in almanya sitesinde yok, 14s840 ise halen duruyor...:) o da ayri bir guven veriyor. Ahh bu 14s840 idos olmayip ayni ozelliklerle 1800 tl olsa..:) .
    şu an kafamda 2 bütçe dahilinde şu makineler kaldı :

1700-1900 tl civarı bütçe ile : 12s765 veya 88489
    2200 tl bütçe ile : 98699 - 14s840
    yada kirişi kırıp 5872 ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zer.yasir -- 7 Kasım 2013; 17:37:46 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.