Şimdi Ara

Sıfır alınan arabanın son muayene tarihi 3 yıl değil mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Ben söyleyeyim; İlk muayene tarihi, arabanın üretim bandından çıktığı tarih itibari ile 3 yıldır. Trafiğe çıkış tarihi önemli değil yani. En azından ben öyle biliyorum
    ithal ise gümrük giriş tarihinden itibaren 3 yıl, benim araba 2011/haziranda gümrükten çekilmiş ben 2011/kasımda aldım, 2014/mayısta muayeneye girdi
  • Araç yerli olursa üretim tarihinden-fabrika çıkış tarihinden itibaren 3 yıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serar1453 -- 24 Eylül 2019; 10:43:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serar1453

Araç yerli olursa üretim tarihinden-fabrika çıkış tarihinden itibaren 3 yıl.
    Yerli ithal ayrımı yok. Fabrika çıkış tarihinden itibaren 3 yıl.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 24 Eylül 2019; 10:51:30 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

ithal ise gümrük giriş tarihinden itibaren 3 yıl, benim araba 2011/haziranda gümrükten çekilmiş ben 2011/kasımda aldım, 2014/mayısta muayeneye girdi

Alıntıları Göster
    Hocam bence farketmiyor. Verdiğiniz tarihlere göre sizin aracınızda 2011 mayıs ayında üretim bandından çıkmıştır. Ben aracımı aldığımda vw nin verdiği sipariş kodu ile baktım ve tam 10 temmuz 2015 de "aracınızın üretimi tamamlanmıştır"bilgisi gelmişti. İlk muayeneye de 6 Temmuz 2018 de girdim. Yinede kesin bir bilgi değil tabi:)

Düzeltme: Akıllı klavye mağduriyeti:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mathematician_01 -- 24 Eylül 2019; 13:6:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Olabilir hocam,İthaller hakkında kesin bir bilgim olmadığı için yazmadım.

Kimi gümrük giriş diyor,kimi üretim tarihi diyor ithallerde.

Hep yerli 0 km.araç aldığım için sadece o konuda kesin eminim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serar1453 -- 24 Eylül 2019; 13:22:23 >
  • serar1453 kullanıcısına yanıt
    2012 yılında Zorunlu imal yılı tebliğ yayınlanmadan önce durum dediğiniz gibiydi, araçların uygunluk belgesi aracın üretildiği gün değil daha sonrasında gümrükte hazırlanıyordu ve ithal araçlar bu konudan faydalanıyordu.

Zorunlu imal yılı tebliği sonrası aracın uygunluk belgesi üretildiği gün basılmak zorunda ve ilk muayene aracın uygunluk belgesi üzerinde yazan tarihten itibaren 3 yıl sonra yapılmak zorunda.

Uygunluk belgesi aslında aracın nüfus cüzdanı ve araç 3 yaşına geldiğinde muayene yaptırmak zorunda kabaca.
  • 2017 model aracımın tescil tarihi 02/07/2018
    muayene geçerlilik süresi 21/10/2020

3 sene boyunca hiç ruhsata bakmadınız mı?
  • edgar1899 kullanıcısına yanıt
    Sayenizde ithal araçların durumunu da resmi olarak öğrenmiş oldum.

Faydalı bilgi için teşekkürler..
  • serar1453 kullanıcısına yanıt
    Önemli değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnv_58

Ben 08.2017 tarihinde aldım 11.2019 tarihine kadar geçerli muayene bende 3 yıl biliyordum
    Bunu nerden öğrendiniz? 08.2017 çıkışlı aracum var ne zaman gireceğini nasıl öğreneceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Bunu nerden öğrendiniz? 08.2017 çıkışlı aracum var ne zaman gireceğini nasıl öğreneceğim

Alıntıları Göster
    Rushatta yazıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.