Vergi Dairesi tamam da, Rekabet Kurulu'nu ilgilendiren bir husus nasıl olacak onu açıklarsanız sevinirim.
Tam emin olmadığımı zaten söyledim. ÖTV indiriminin suistimali nedeniyle Rekabet Kurulunun ilgi alanına girebilir bu konu. Bu sebeple Citroen.in hemen hemen tüm satış acenteleri inceleme altında. Üstelik ortada net bir bilgi bile yok.
Memlekette vergi kaçırmak için ellibin türlü yol deneniyor. Bu vergilerde genelde son kullanıcının başına patlıyor. Esnafın çoğusu ağlıyor ama hala en lüks araçlara biniyorlar. Üstadım sizin olay açıkça aracın üzerine nisan zammını yansıtıp diğer fiyattan faturalndırılmış göstermektir. Çokta iyi niyetli olmaya gerek yoktur. Kimse 30.000 TL' lik fatura keserken böyle hatalar yapmaz merak etmeyin. Nitelikli hırsızlık yapmış satıcı. Bence budur olay. Öbür tarafta verir artık hesabını. Kim kimin hakkını yiyorsa ALLAH onu kahretsin.
Sonuç olarak ne yaptınız? İhtarneme, v.s. yoluna başvurdunuz mu?
konu hort bütün hort konularda bana denk geliyo
Nefis topic
hocam sonuç ne oldu?
Artık Bayiler isteselerde düşük fatura kesemezler. ÖTV Kanununa göre araç satış matrahı Alış matrahının %10'dan az olamaz ve ayrıca artık ÖTV beyannamesini bayiler kendileri bildirmek zorundalar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme