Şimdi Ara

SIFIR ARACIN GARANTİSİ NE İŞE YARIYOR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
66.929
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Whoppix

garanti kullanıcı hatalrından kaynaklanmayan 2-3 yıl içinde arızalana parçaları değiştirmeni sağlar.

ben aracımda garantiden
    -Arka Cam
    -Klima Motoru
    -Devridayım Motoru
    -Benzin Deposu Şamandırası
    -Direksiyon Hidrolik Sistemini
    ve aklıma gelmeyen bi kaç şey daha değiştirdim.
    bunları cepden ödeseydim 7.000-8.000 tlden aşağıya dğeişmezdi.

bu nasıl arac yahu naaptınız aracla sureklı gerı vıtesmı gıttınız
  • garanti aslında çok önemli ama ülkemizle deve arasında bir benzerlik (boynun niye eğri meselesi) olduğundan sorun çıkıyor. Bir araç düşünün bir parçasında sorun var. Bu araç avrupa satıldıysa tüm araçlar servise çağrılır ve parça bedel ödenmeden değişir. Bizde ise ya o parça arıza yapacak da değişecekler ya da sen bir yerden araştırıp soruşturacaksın da servise gidip değiş diyeceksin o zaman değişecekler. Hatta bazı durumlarda bu işlem için işçilik bile istenecek.
    Bu gibi durumlarda en güzeli çıngar çıkarmaktır. Hani internette dolaşan avea kullanıcısı gibi de millete reklam etmektir. Mahkemeye gidiyim dersen pişman olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi idemo -- 6 Eylül 2009; 20:50:15 >
  • clio hb dizel ilk 15000 bakımına 300 tl istediler.yerli diye daha az olur sanmıştım ,ithal otosu olanlarda yazarsa kıyaslama imkanı buluruz.
  • suzukı swift 1 yıllık bakım arc(5000 km de) bakım ucretı 203 ytl saygılar
  • 2006 toyota yaris 40.000 bakımına yetkili serviste 280 milyon verdim.
  • dizel yada benzinli diye belirtirsek daha iyi olur.
  • 2006 model FIAT GRANDE PUNTO 1.4 ACTIVE 5K 77 HP 8V SOHC

Serviste bakım: Yağ, Yağ Filtresi, Hava Filtresi, 4 Adet Buji, Cam Yıkama Suyu ve İşçilik = 185 TL
    Kuzende bakım: Yağ, Yağ Filtresi, Hava Filtresi, Cam Yıkama Suyu ve İşçilik = 55 TL
  • demekki garanti bitene kadar servise bittikten sonrada mehmet ustaya gideceğiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: postal58

yav arkadaşlar bu özel servis böyle söyledi bana o yüzden sordum, özel servis diyorki aracın garanti kapsamındaysa yetkiliye götür yoksa bana getir o yüzden sormuştum tşk ler cevaplar için, bakım için yetkili servis para almıyor gibi anladım ben de

Özel servisin böyle söylemesinin nedeni; garanti şartlarından birisinin de bakımların yetkili servislerce yapılmasının gerekmesidir. Servislerin ellerinden geldiğince her şeyi kullanıcı hatası diye yıkmaya çalıştıkları doğrudur ama yine de garanti çok kritik durumlarda cankurtaran olabilir. Mesela elektronik arızasından 6.000 TL.lik tamiratı garantiden yapılan bir Passat vardı eski ortağımda. Benzer şekilde geçen ay 2. el aldığım Renault Scenic'in dijital gösterge paneli (ki serviste değişimi 1.500 TL. falanmış galiba) de garantiden değişmiş. Bu araçların o güne kadarki bakımları yetkili servislerde yapılmamış olsaydı garantinin işletilmesinde ciddi sıkıntılar yaşanabilirdi.

Sizin anlayacağının garanti de bir tür sigorta veya kasko gibi düşünülebilir. Garanti süresi boyunca bakımlarınızı özel servisin %50 (belki de %100) üzerinde para ödeyerek yaptıracaksınız ancak bunun karşılığında oluşabilecek bir sıkıntıda garantiye yükleneceksiniz. Garanti süresi dolduktan sonra ise hiç bir şekilde sizi tanımayackları için yetkili servise gitmenin pek bir esprisi kalmıyor. Özel bir servis (ancak mutlaka aracı ve markayı iyi tanıyan bir servis) bulmak en iyisi.

• Aracımın tavan lambası arızalanmıştı. Hiçbir şey demeden değiştirdiler. Garantinin son günüymüş üstelik. Başka da bir değişim-onarım olmadı 2 yıl içinde.
  • Hazir konu açilmişken benimde bir sorum olucak.Araç garanti koşullari hangi durumlarda bozulabiliyor?.Örneğin ben servis dışı xenon kit taktirdim aracima , far takimlarinda ariza ile karşilaşirsam garanti kapsami dışındami kaliyor.Yada şu şekilde sorayim , motor aksamla hiç oynamama rağmen herhangi bir sorunla karşilaşirsam , bunun xenondan kaynaklandiğini söyleyip garanti dışında sayilabilirler mi.? Servis dışı takilan polyester tarzi dış eklemelerde sorun çıkarmi?

Şimdiden teşekkürler.
  • Garanti aslında şu demek.

-Evet sayın müşteri şu xxx xxx marka model aracımızın satış fiyatı yyyyyyy TL.2 yıl garantili bir araç.Ama bu garanti şu hallerde geçerlidir.Sen gider aracının yağını suyunu bujisini hava filtresini bu 2 yıl içinde benim servisime gelip 300 lira karşılığında değil de 60-70 lira karşılığında kendi ustana değiştittirirsen senin aracın blok çatlattığında sibopın silindir kapağına geçtiğinde enjektörlerin arızalandığında yağ pompan bozulup aracın yatak sardığında bana gelme yüzüne bakmam.

--Bu kadar para bağladım bir araba sırf yağını bujisini veya suyunu serviste değiştirtmedim diye yatak saracak blok çatlatacaksa arabanı da garantini de al git...
  • o işin bahanesi.bazıları bu parayı mertçe istiyor.500 dolar açıktan ver 2 yıl daha uzattım garantini diyor.toyotada vardı galiba böyle bişey.beyaz eşyada bile var.onlarda bakım olmadığı için bir miktar paraya 3+2 uzatalım diyorlar.firmalar karını maksimize etmek için her yola başvuruyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: süpürman

Valla garanti ayağına hataları çok güzel kullnıcıya yıkıyorlar sorun çıkarmaması için her gün dua etmek daha garanti.

hocam süpersin
  • fiesta motorum su aldı yagmurdan dolayı acaba garanti ypar mıydı oder mıydı ben kaskodan yaptırdımm
  • garanti şu işe yarar:
    ufak sorunlar garantiden halledilir. az buçuk masraflı problemler veya masraflı sorunlar kullanıcı hatası olarak fatura size çıkar. ne mübarek hata imiş kullanıcı hatası her bir şeye hemen kullanıcı hatası. yada bilmiyorum bizim ülkemizde mi böyle
  • quote:

Orijinalden alıntı: öğretmen58

garanti şu işe yarar:
    ufak sorunlar garantiden halledilir. az buçuk masraflı problemler veya masraflı sorunlar kullanıcı hatası olarak fatura size çıkar. ne mübarek hata imiş kullanıcı hatası her bir şeye hemen kullanıcı hatası. yada bilmiyorum bizim ülkemizde mi böyle

bizim ülkede böyle.

eğitim seviyesi yüksek ülkelerde onu yapmaya çalışmak sıkar biraz
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcroses

2006 toyota yaris 40.000 bakımına yetkili serviste 280 milyon verdim.

hort
    nostalji yaptım araba hala bende su an 68 bin oldu.
  • Arkadaşlar, benim aracım 2011 hyundai 120 dizel.40000 bakımı için servisi aradım,500 lira istedi.Çok pahalı geldi.İnternetten bir teklif oluşturdum,bir özel servisten,230 lira tuttu.Aracım hala garanti kapsamında ve bozulmasını da istemiyorum açıkçası.Ama bu parayı da vermek istemiyorum.Biraz enayilik gibi geliyor bana bu rakamı ödemek,daha uygunu varken.Acaba aracımı özel servise götürsem ve garanti kapsamından çıksa,satarken problem yaşar mıyım?Satışta bakımlarının yetkili serviste yapılmış olması önem taşır mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: beatle

Arkadaşlar, benim aracım 2011 hyundai 120 dizel.40000 bakımı için servisi aradım,500 lira istedi.Çok pahalı geldi.İnternetten bir teklif oluşturdum,bir özel servisten,230 lira tuttu.Aracım hala garanti kapsamında ve bozulmasını da istemiyorum açıkçası.Ama bu parayı da vermek istemiyorum.Biraz enayilik gibi geliyor bana bu rakamı ödemek,daha uygunu varken.Acaba aracımı özel servise götürsem ve garanti kapsamından çıksa,satarken problem yaşar mıyım?Satışta bakımlarının yetkili serviste yapılmış olması önem taşır mı?

Başka servisi arayıp fiyat aldınız mı? Çekmeköy'de Hyundai Coşkun Oto var. İşçilikleri çok iyidir. Ben genelde bakıma oraya giderdim. Birde oraya sorun bence.

http://www.coskunoto.com.tr/

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.