Şimdi Ara

Sıfır Ford Fiesta 1.6 Trend X mi Kia Rio 1.4 Comfort mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sıfır araba almayı planlıyorum. İlk aracım olacak ve otomatik viteslere bakıyorum. Bayağıdır araştırma içerisindeyim. En baştan beri Fiesta düşünüyordum. Yol tutuşu, sürüş keyfi, motor ve şanzıman ikilisi olarak Fiesta sonucu çıkıyor. Ancak Kia Rio'nın Hatchback Comfort modelini de inceleyince biraz kararsız kaldım. İkisinin de aklıma takılan yerlerini aşağıda sıralıyorum.

Öncelikle Fiesta'yı Titanium düşünüyordum. Ancak Titanium'un hepsi X paketli imiş ve maliyeti ekstra artırıyor. Aldığım en iyi fiyat 72.000 TL oldu Titanium için. Bende özellik bakımından arada bariz fark olmadığından Trend X'e yöneldim. 1.6 Trend X de ise fiyat 64.500 TL. Ancak bu model arka camlar elektrikli değil, manuel ve sürücü kol dayama ünitesi de yok. 2017 yılında sıfır araba alırken bunların olmaması açıkçası canımı sıkmıyor değil. Artı olarak Fiesta'nın artık yeni kasası geleceği için de ellerinde tek tük kalmış ve renk olarak neredeyse hiç seçenek yok. Siyah ve bakır kahverengi renkleri kalmış ellerinde. İkisi de içime sinmiyor ama bulunduğum şehir dışında bir tane gri rengini buldum eğer karar verirsem oradan alabilirim.

Kia Rio'ya gelirsek 1.4 Comfort modeli en boş model ve fiyat olarak 63.000 TL verdiler. Fiesta'yla karşılaştırınca arka camlar otomatik ve sürücü kol dayama ünitesi falan da var. Bunlar çok önemli olmayabilir ama asıl ikilemde kaldığım nokta arka koltuklar ve bagaj Fiesta'ya göre gerçekten geniş ve ferah geldi. Gerçi evli ve çocuklu falan da değilim ama başka insanların da bineceğini düşününce kafam karışıyor biraz. Onun dışında renk seçeneğinde de sıkıntı yok. Comfort modeli olduğundan Fiesta'dan eksiği jantlar alaşımlı değil ve hız sabitleyici yok. Motor, şanzıman, beygir gücü ve tork olarak Fiesta, Kia'dan daha üstün durumda. Kia Rio'nun otomatik vites ve motor performansı konusunda çok detaylı incelemeler bulamadığımdan biraz şüpheyle yaklaşmıyor da değilim.

Bir arkadaşım, ilk aracım olacağından dolayı aradaki motor ve şanzıman performansını çok anlamayacağım yönünde yorum yaptı ve ikisinin de beni gayet tatmin edeceğini, seçimimde pişman olmayacağımı söyledi ancak gerçekten çok kararsızım. Yorumlarınızı bekliyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

• Kia diyorum. Arabaya bi oturun anlarsınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size onerim 1.2tsifabia almaniz, hem perf.acisindan hem genislik hemde konfor olarak cok daha iyi bir secim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.