Şimdi Ara

Sıfır Honda CRV dizel mi ikinci el Mazda Cx-5 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aylar suren tarama calismalari neticesinde iki bebekli dört kisilik ailemiz icin tek seçeneğe yani sifir Honda Crv'ye inmiştik. Ta ki arkadasım Israrla Cx-5 kullandirana kadar. Arabanın SUV olmasina rağmen inanılmaz keyifli ve konforlu sürüsü var. Tabii kafamız karıştı :(. Honda'nın avantajı 1,6 dizel motor ve daha rahat ikinci eli. Mazda ise daha nitelikli bir araç ve 2 yasında az kilometreli bir tanesini Honda'dan kırk bin lira daha ucuza alıyorum. 2.0 motor ve ikinci elde yavas gitmesi sıkıntısı. Hoş arabayı uzun yıllar kullanmak istiyorum ama olur da nakite sıkışırsak hemen satamam diye Endişe ediyorum. Sizin tercihiniz ne olurdu?
    Not ; Sedan kasalarla Nissan, Kia ve Hyundai ile ilgilenmiyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben 1-2 sene sonra büyük ihtimal cr-v'mi satıp Mazda cx serisinden araba alıcağım
    Sorunuza gelirsem
    Honda hakettiği değerden çok pahalıya satılıyor
    Mazdayı elden çıkarma hakkında satarsınız ama diğer markalara göre daha zor satarsınız çoğu Mazda kullanıcısı satarken haftalar içinde sattım diyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alacağınız araçların donanımı ile ilgili bir şey yazmamışsınız. Birde benzin dizel isteyip istemediğiniz de belli değil. Bunları önemsemeyen biri olduğunuzu varsayarsak tasarım olarak yani şekil olarak cx5 alırdım ben. Crv hem iç hem dış tasarımı olarak özensiz bir araç gibi geliyor bana.

• toutonic T kullanıcısına yanıt
    Açıkcası ikisinin de en full versiyonları. Benzin dizel cok onemli degil @toutonic

• turphan T kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle Crv hocam.Satarken daha az zararla satarsınız.Cx5 üstün bir araç değil Crv'ye göre.Son seçim size kalıyor tabi ki.Hangisi içinize siniyorsa o aracı alın.Şimdiden hayırlı olsun aracınız.
  • Başka bir araç deseydiniz Cx-5 derdim lakin Crv kaslı bir araç. 90 liraya alacağınız Cx-5' i satmaya kalktığınızda her türlü zarar edeceksiniz. Üstüne 7-8 litre civarındaki tüketimi ile yıllık mtv tutarını eklediğinizde cazibesini yitiriyor. Crv daha az yakıt, daha düşük vergi, sıfır olması ve 2. El değeriyle öne geçiyor.

• Crvye 140 verdikten sonra ikinci elde edeceğiniz zararla 100 e mazda aldıktan sonra satınca edeceğiniz zarar arasında pek fark olmaz bence. 2000 motor bir miktar daha masraflı ama bir o kadar da zevkli ve rahat olur. Açıkçası hiçbir karşılaştırma içerisinde veya hiçbir şartta 1.6 dizel crvye 140 bin tl verilmesini mantık çerçevesine uyduramıyorum. Tamamen tüketiciye çakmak amaçlı şişik bir fiyat. Mazda hakkında ayrıntılı bilgim yok, ama honda crvye bu kadar para verilmesini içim almıyor benim şahsen(320i al be ne crvymis arkadaş). Hakkınızda hayırlısı olsun.
    Not: 140 yanlış biliyor olabilirim ama bu civar bir fiyatı var dolusunun

• Crv
  • Cr-v çok pahalı bir araç. O paraya benzinli otomatik mercedes c-180 ya da dizel otomatik c-200 alınabiliyor. Sedan ilginizi çekmiyorsa çok daha ucuza daha fazla donanımı olan gerçek bir aile aracı grand c-max alınabiliyor.
  • Tercih belirtenler neden o arabayı dediklerini de izah etseler keske. Crv icin ödeyeceğim 40 bin lira fazlalık mtv farkını da benzini de kompanse ediyor neredeyse

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.