Şimdi Ara

sıfır motor aldım Mondial 20 gündür yedek parça yollamadı,(Lastikler yamuk çıktı) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gecen sen yayınlamıştın dimi bir sürü motorunun fotoğraflarını ozamanda demiştim sana lastikleri değiş diye zaten taktıkları NYLON marka bi lastik en dandiği inan o lastikler iş açar başına değiştirmessen aynı sorunu ben yaşmıştım anlattımda sana ve sonuc olarak ikimizde aynı durumdan müzdaribiz arkadaşım benim motor kuba dediğim gibi ön lastiğin balansı bozuk arkayı değştirdim michlen le ama ön duruyor kısacası çin malı motorlardan uzak durmak gerek ben motorumdan memnununm ama sıfır aldığın halde bi ton sorun yaşıyosun cebinden para çıkyıor en güzel satıp iyi bi cbf alıp binmek
  • Bu Yüzden Kanuni
  • quote:

Orijinalden alıntı: senolas

gecen sen yayınlamıştın dimi bir sürü motorunun fotoğraflarını ozamanda demiştim sana lastikleri değiş diye zaten taktıkları NYLON marka bi lastik en dandiği inan o lastikler iş açar başına değiştirmessen aynı sorunu ben yaşmıştım anlattımda sana ve sonuc olarak ikimizde aynı durumdan müzdaribiz arkadaşım benim motor kuba dediğim gibi ön lastiğin balansı bozuk arkayı değştirdim michlen le ama ön duruyor kısacası çin malı motorlardan uzak durmak gerek ben motorumdan memnununm ama sıfır aldığın halde bi ton sorun yaşıyosun cebinden para çıkyıor en güzel satıp iyi bi cbf alıp binmek

fazer 8 tanitiminda bile arka lastiği değiştir diyor altin elbiseli adam

çoğu motorsiklet kullanicisi lastikten şikayetçi
    alan direkt değiştiriyor

fazla hizi sevmem sehiricinde o yuzden idare ederim diye düşünmüştüm
    ama balans sorunu baska birsey kut kut kut vuruyor teker konfor kalmıyor

cbf150 yağ yakan motor degil mi?
    prensip olarak yağ yakan motorsikleti sevmem
    bi de cok para
    gerek yok
    vergi falan o ayri tartışma konusu

çin malindan derdim yok da
    musteri hizmetlerinin müşteriyi Enayi yerine koymasi sorunun temel kaynağı
    sıfır motor aliyorum neredeyse depolama omru bitmis lastiği itelemeye çalışıyorlar

bilinçli musteri isen sorun anlaşılıyor
    saf bulsalar kakalayacaklar
    tabi yerseniz
    böyle büyük firma neden böyle vurdumduymaz davranir
    müşteriyi aldatır anlam veremiyorum

mondial almak isteyenler bu gibi durumlara karşı hazirlikli olsunlar

ve almadan once 2 kere düşünsünler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

tamam mondial gibi markadan yada diğerlerinden bir parçayı 3 haftada göndermeleri beklenir bir davranış fakat balans sorunlu aracı nasıl okeyliyorsun ve satışa sunuyorsun?

aynen aynen
    kalite kontrolü yapılmıştır diye bir yazı falan da yoktu üstünde

daha 40 45 te motor boyle vuruntu yapıyor
    80 90 a çıksam ne olacak

canini guveniyorsun bu alete

hic denetlemiyor mu devlet

nerde bu devlet nerde bu millet
    millet bilinclensin bugün bana yarin size bu isler böyle

bakalım sonuc ne olacak

koca firma 5 kuruşluk lastik için bugün git yarın gel yaptırıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

quote:

Orijinalden alıntı: senolas

gecen sen yayınlamıştın dimi bir sürü motorunun fotoğraflarını ozamanda demiştim sana lastikleri değiş diye zaten taktıkları NYLON marka bi lastik en dandiği inan o lastikler iş açar başına değiştirmessen aynı sorunu ben yaşmıştım anlattımda sana ve sonuc olarak ikimizde aynı durumdan müzdaribiz arkadaşım benim motor kuba dediğim gibi ön lastiğin balansı bozuk arkayı değştirdim michlen le ama ön duruyor kısacası çin malı motorlardan uzak durmak gerek ben motorumdan memnununm ama sıfır aldığın halde bi ton sorun yaşıyosun cebinden para çıkyıor en güzel satıp iyi bi cbf alıp binmek

fazer 8 tanitiminda bile arka lastiği değiştir diyor altin elbiseli adam

çoğu motorsiklet kullanicisi lastikten şikayetçi
    alan direkt değiştiriyor

fazla hizi sevmem sehiricinde o yuzden idare ederim diye düşünmüştüm
    ama balans sorunu baska birsey kut kut kut vuruyor teker konfor kalmıyor

cbf150 yağ yakan motor degil mi?
    prensip olarak yağ yakan motorsikleti sevmem
    bi de cok para
    gerek yok
    vergi falan o ayri tartışma konusu

çin malindan derdim yok da
    musteri hizmetlerinin müşteriyi Enayi yerine koymasi sorunun temel kaynağı
    sıfır motor aliyorum neredeyse depolama omru bitmis lastiği itelemeye çalışıyorlar

bilinçli musteri isen sorun anlaşılıyor
    saf bulsalar kakalayacaklar
    tabi yerseniz
    böyle büyük firma neden böyle vurdumduymaz davranir
    müşteriyi aldatır anlam veremiyorum

mondial almak isteyenler bu gibi durumlara karşı hazirlikli olsunlar

ve almadan once 2 kere düşünsünler

ilk aldığımda bndede ön lastik dediğin gibiydi ama lastik tam yerine otrmamıs dediler güzel bi sabunladı tekrar şişirdi bu sefer oldu fakat şimdide lastiğin şekli değişti 8 aydır biniyorum cbf konusuna gelecek olursak cbf lerin hepsi yağ yakıyor ve yağ yakmasıda problem teşkil etmiyor bizzat bunu kullanan kuryeden öğrendim ara ara kontrol edip yağ eklemesi yapıcaksın tek kusuru bu bunu dışında bu motor sorun cıkarmaz heryeri herşeyi sağlam 2 elde alsan sattıgında aynı fiyata satabilirsin valla ben şahsen yeni model bi cbf alıp 10 yıl kullanmayı düşünüyorum senede 3 4 bin km anca yapıyorum zaten yeterde artar bile

• quote:

Orijinalden alıntı: cnr.kh
    altın elbiseli adamın, megelli videosunu izledin mi ? orada tanıtım yapan gümüş elbiseli adam " motor ingiliz, bi kere kalite, montajının yüzde 70 i çinde, bir kısmıda kore mi ne orda yapılıyor" demişti yanılmıyorsam, barkın abinin cevabı ise, ah ahhh, işte çine neden yaptırırsın ki, olmuştu, yani renaultu tabiki türkiyede üretince türk olmaz ama, demin söylediğim gibi bir malın üretimi yapan yer çok önemli, megelli ingiliz ama çinde toplandığı için, tıpkı renault gibi, kalitesiz maalesef ! belki bilirsin, bir zamanlar beko arçelik almanyada üretilir gelirdi, o zaman satın alanlar bi makineyi 25 sene kullanırdı, tık demezdi makine, alman üretimiydi, sonra bi yerden sonra türkiyede üretime başladı ve kalitesi çok belirgin şekilde düştü, istersen araştırabilirsin, üretim yerinin kalitesi önemli... çin malı çin malı demek yanlış bence, mondial kalitesiz demek daha doğru, çin malı demek yanlış, honda da çinde üretilir, ama kaliteli üretim yaptırır, çinde bildiğim kadarı ile 10 sınıf üretim kalitesi var, istediğin fiyata göre istediğin kalitede mal üretilir, honda, yamaha, iphone bunlar çinde üretilir ama kalite kokar, mondial de italyandır marka olarak, ama çinde kalitesiz ucuz üretim yaptırdığı için maalesef birçok motosikleti istisnalar hariç kalitesizdir... kanımca olay budur.

quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU
    Bak ne diyor 2.20 den sonra izle mondial konusu açılıyor malum forumdaki adamlar gibi yerin dibine sokmuyorlar çin malı gitmez demiyor çözüm sunuyor örnek veriyor bakım diyor

http://www.youtube.com/watch?v=HUchZgV9AaI&feature=share&t=7m38s

• honda cbf - yamaha ybr kadar olamaz yamaha daha iyi.
  • ben de bu motoru düşünüyordum , yine kararsız kaldım bu yazınızdan sonra.Çok üzücü bir durum. Son durum nedir ilgilenildi mi probleminizle hocam ?
  • ilker07 kullanıcısına yanıt
    tarafsız olarak motorsiklet ile ilgili iyi ve kötü yanları paylaşmaya çalışıyorum

bugün aldığım bilgilere göre ön lastik de gondermisler
    bakalım tarihi ne olacak

arka lastik tarih baskısı 4509 yani 2009 45. haftasi

musteri olarak zulme maruz kalıyorum açıkçası
    mondial zulüm yapıyor

2013 motora depolama omru neredeyse dolmuş lastiği yolluyorlar
    veya cok kisa sürede asinacak gerekli elastikiyeti saglayamayacak konforu daha çok cabuk azalacak
    belki de tehlike oluşturabilecek

hayatını koyuyorsun motorun üstüne

TUKETICI MAHKEMESI YOLU SEÇENEĞİ HALA DURUYOR

vatandaş olarak hakkını arayacaksin

2013 lastiği sorunlu
    2009 lastiği nasıldır kimbilir

seçim senin durumu ozetliyorum

• Motosiklet firmalarının tamamı honda yamaha dahil sattıkları motorun üzerine marka lastik koymuyorlar. Tüketici ve son kullanıcıyı yeni lastik almaya mecbur bırakıyorlar. Bunda belki de kar marjları yeterli gelmiyor olabilir, üzerine bir de michelin koysa +300 +400TL daha pahalı olacak.
    Ama 2009 model lastik de verilmemesi gerek. Daha motoru satarken lastikleri değiştirseniz iyi olur gibi bir tavsiyede bulunuyorlar. Müşteri burada sanki eksik ürün alıyormuş gibi oluyor. Lastik de ömürlü bir sarf malzemesi olduğundan fabrikasyon hatası hariç garanti kapsamında değerlendirilmiyor.
    En iyisi motoru alır almaz lastikleri bildik güvenilir bir marka ile değiştirmek. Mahkeme ile uğraşıp dandirik lastikler üzerinde hayatınızı tehlikeye atmayın bence. Herkes bildiği işi yapsın lastikçi de bu şekilde para kazanıyor.
  • servise telefon actim
    ön lastik gelmiş

SİPARİŞ VERDIKTEN TAM 27 GÜN SONRA
    sorsan kendileri haklı cikar
    30 işgünü içinde tamir edilir o da eşittir 43 gün yapar erken bile gelmis diyebilirler :)

sorun çözüldü mü HAYIR
    durun bakalım mondial dunyasindasiniz

telefondaki ses;
    "falanca bey dedi ki pazartesi günü gelin takalim şimdi cok yogunuz"

haydaaaa
    bugün cuma
    yarin cumartesi
    öbürgün pazar
    daha öbürgün pazartesi

yatcaz kakcaz yatcaz kakcaz lastik takılacak

size de yaptığınız işe de haa

27 gün oldu ya az geldi
    3 gun de kendileri ekliyor 30 GÜN OLUYOR

daha bir de tüketici mahkemesine sikayet falan
    hakkını arayacan ya iyice zorlastiriyorlar işleri

rezillik haci bu mondial işleri

• maşallah yine kurşunlar havada cuv cuvvv sıkan sıkana 2 günlük motorcular ahkam kesiyor...

yok ducati çok iyimiş japonlar normalmiş çinlilerin iyisi varmış

bmw gibi köklü bir firmanın adı bile geçmiyor türk milleti bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya bayılır... s1000rr gtl ler gs ler ne oldu ?

gidin işinize size işin özeti ne kadar ekmek o kadar köfte... 3 kuruşluk maldan 5 kuruşluk sağlamlık beklemek uzaylılardan motor beklemek gibidir

kaliteli motosikletlerde işin gerçeği hiç bir marka birinci değildir... ducati diye öve öve bitiremediğiniz markanın öyle motorları var ki kullansanız sesini duysanız anında iğrenirsiniz. tabi motordan anlıyorsanız

gelelim çinli konusuna çinlilerin hepsi aynı b*k adam çinde fat fat fat basıyo dandik malzemeleri hurda demirlerden dökme parçaları sonra biri yazıyor mondial biri yazıyor kuba biri yazıyo kanuni vs.vs. bizim gariban millette abii mondial kalitelide kuba adi yada abi kanunileri kaliteli diyorlar doğru mu ?

boş iş boş şeyler bişeyler bişeyler....

• quote:

Kalite çok farklı bir konu

Ducati motoguzzi mv agusta bunlar çok üst seviye elit motosikletlerdir düşük cc bulunmaz çinde üretim kesinlikle yapmaz ducati full italyandır bütün parçaları benzersizdir adamlar 50 den aşağı motor vermiyor zaten türkiyede sayılıdır bu markalar. birsürü 1000 cc model gördüm ama desmosedici veya 1119 panigale hiç görmedim

Honda yamaha suzuki bunlar orta sınıfta takılır

Çin malları ise

Kalitesiz çin malları
    Özellikle scooterlar bu modele girer pahalı scooter bile ses yapıyorsa çinli alasını yapar.

Birde orta kalite çin malları

prince mh drift mr vulture vs bunlar güzel fabrikadan çıkar temel motordur kafa ağrımaz.

Bak ne diyor 2.20 den sonra izle mondial konusu açılıyor malum forumdaki adamlar gibi yerin dibine sokmuyorlar çin malı gitmez demiyor çözüm sunuyor örnek veriyor bakım diyor

Çin malları eskisi gibi değil. özellikle son seriler kaliteli

Bunu en basit nereden anlarsın mondial eski ugk tipi kare farlı telli modellerini satmayı bıraktı sadece klasik mg kaldı

hocam bişey sorucam orda mondial 150 mt diye bi motor hakkında soru soruluyor merak ettim aradım ama öyle bi model yok hangi model bu bilgin varmı

• dehşet içinde izledim yazılanları bu mondial bayileri genelde böyle.

Ben de Bursa'da bir bayiiye drift bakmaya gittim. adam satış fiyatı 3167 lira olan motora 3500 lira fiyat çekiyor. sen ne yaptın internet sitesinde böyle yazıyor diyorum, olmaz öyle şey nerden baktın diyor. sonra elinde dandik bi asya 2. el motor var, bana 3100 liraya onu satmaya çalışıyor. Mondial bayilerine aman dikkat derim, çok tehlikeliler.

Not: Megelli 250 r için de 11000 TL fiyat çekti. bilmeyen adam gelmiş olsa kalıba aldanıp kazıklanacak.
  • en son cuma günü yogunuz pazartesi gel demişlerdi
    la havle ve la kuvvete illa billah cektik bekledik

bugün pazartesi servise gittim
    cevap kısaca şöyle
    YEMEK MOLASI
    -elemanlar yemege çıktı tam da yemek satinde geliyorsun
    45 dakka 1 saat sonra gel
    yav abi 8 km uzaktan geliyorum
    olmazsa bekle
    deseydiniz su saatte gel diye o saatte gelirdim

şimdi elemanlar çalışıyor
    e hani mola verdilerdi
    ellerinde iş var bitirip mola verecekler
    mola kacta
    12 de
    saat 11.45
    5 dakikalik iş gözünü sevim 1 aydir bekliyorum bu lastiği

lastik de yeni geldi zaten diyor
    yok lastik cuma günü geldi diyorum
    yogunuz pazartesi gel demiştiniz
    yok öyle degil
    yav senin adın falanca değil mi
    evet
    sekreter öyle demişti geldi diye (musteri hizmetlerini arayıp takip de ediyorum çıktı yarin gelir demisti zaten)
    sustu kaldı
    bir de yalan dolan katmasa olmaz sanki

içeri girdi
    Mondial SERVIS KIMLIGI OLMAYAN bir elemani getirdi
    lastik değişti
    kitapçıgada işlendi hepsi bu

test yaptım
    şimdilik vurmuştu sarsıntı yok

bu arada şimdi takilan teker 2011 tarihli

bir de çok saygıdeğer servis kimlik karti olmayan şahıs 48 PSI HAVA BASMIŞ
    iyi ki lastik gumlemedi
    max. 40 psi yazıyor lastikle
    ALLAH tan petrole gidip havasını kontrol ettim

musteri hizmetleri yeni lastik gondermez ise
    tüketici mahkemesine gidecegim inşaallah
    öyle milleti salak yerine koymak neymiş anlarlar belki
    2009 lastiğini ne yapim ben
    2013 model almışım
    yıl olmuş 2014
    ocak 2014 te aldim motoru
    parasini da verdik peşin peşin
    ne mecburiyetim var senin deponda dura dura kurumuş lastiginle

siz siz olun hakkınızı arayın
    belki ugrasirsiniz ama adalet yerini bulur

Kur'ân-ı Kerim » 42 / ŞÛRÂ - 39
    Onlar, bir zulüm ve saldırıya uğradıkları zaman birbirleriyle yardımlaşırlar.

وَالَّذِينَ إِذَا أَصَابَهُمُ الْبَغْيُ هُمْ يَنتَصِرُونَ

Vellezîne izâ esâbehumul bagyuhum yentesırûn(yentesırûne).
    1. ve ellezîne : ve onlar
    2. izâ : olduğu zaman
    3. esâbe-hum : onlara isabet etti
    4. el bagyu : saldırı, tecavüz, haddi aşma
    5. hum : onlar
    6. yentesırûne : yardımlaşırlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GEÇBATAN -- 10 Şubat 2014; 16:16:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

maşallah yine kurşunlar havada cuv cuvvv sıkan sıkana 2 günlük motorcular ahkam kesiyor...

bmw gibi köklü bir firmanın adı bile geçmiyor türk milleti bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya bayılır... s1000rr gtl ler gs ler ne oldu ?

gidin işinize size işin özeti ne kadar ekmek o kadar köfte... 3 kuruşluk maldan 5 kuruşluk sağlamlık beklemek uzaylılardan motor beklemek gibidir

kaliteli motosikletlerde işin gerçeği hiç bir marka birinci değildir... ducati diye öve öve bitiremediğiniz markanın öyle motorları var ki kullansanız sesini duysanız anında iğrenirsiniz. tabi motordan anlıyorsanız

gelelim çinli konusuna çinlilerin hepsi aynı b*k adam çinde fat fat fat basıyo dandik malzemeleri hurda demirlerden dökme parçaları sonra biri yazıyor mondial biri yazıyor kuba biri yazıyo kanuni vs.vs. bizim gariban millette abii mondial kalitelide kuba adi yada abi kanunileri kaliteli diyorlar doğru mu ?

He öyle 2 günlük motorcuyum.

Bmw kaliteli bir markadır. Ona lafım yok

Ama ducatinin işi motosiklettir bmw seri üretim parça kullanır honda kullanır bmw saf motosiklet üreticisi değil ama ducati parçaları özel üretir bmw fanlığı yapmaya gerek yok ferrari ne ise ducati odur saf motosiklet motosiklette ruh önemli.

Ses olayı göreceli bir kavram boş konuşmaya gerek yok ben dizel araba sesini pancar motoru sesini ve mobilet sesini çok severim tiner kokusunuda benzin kokusunuda severim kimisinin midesini bulandırır karpuz-baklava asla yemem keyif sadece keyif.

Adam diyor ducati iyi ise neden en hızlı değil ferrari en hızlı araba olduğunu kimse söylemedi.

Bütün çinliler aynı değil.

şöyle ki

parçaların fiziksel özellikleri aynı görünüşü vs tasarıma takılmıyorlar ama kalite farklı x markada benim motorun benzerinde markasız karbüratör varken motorumun üstündeki karbüratör khein.

Çinli adamların çalışması basittir çinden mal alırken bana bile 5 kalite mal sunuyorlar görünüşler birabir aynı ve istediğim kaliteyi seçebiliyorum benim gibi biri bile bunu yapıyorsa büyük firmalar 50 kalitede mal ister.

Bun söylüyorsanız fazla sanayi kültürünüz yok demektir motoru 125 cc yaparken 12 farklı kalitede silindir vardı ben en kalitelisini tercih ettim orjinal parçayı iptal ettim en kalitelisi olan jianshe silindir aldım

elimde 30 adet 2n3055 var bazıları 0.50kr bazıları 3 lira 2 tanesi 7 tl hepsi aynı görünüyor üstünde made in china yazar cihaz üstünde 50 kr olan 1 amperde ısınırken 7 liralık olan ılımaz bile cihaz üstünde 2n3055 görürsek bu ısınıyor diye diğer kaliteliyi kestirip atmak akıl karı değildir.

• quote:

Orijinalden alıntı: PUNTO MULTİJET

en son cuma günü yogunuz pazartesi gel demişlerdi
    la havle ve la kuvvete illa billah cektik bekledik

bugün pazartesi servise gittim
    cevap kısaca şöyle
    YEMEK MOLASI
    -elemanlar yemege çıktı tam da yemek satinde geliyorsun
    45 dakka 1 saat sonra gel
    yav abi 8 km uzaktan geliyorum
    olmazsa bekle
    deseydiniz su saatte gel diye o saatte gelirdim

şimdi elemanlar çalışıyor
    e hani mola verdilerdi
    ellerinde iş var bitirip mola verecekler
    mola kacta
    12 de
    saat 11.45
    5 dakikalik iş gözünü sevim 1 aydir bekliyorum bu lastiği

lastik de yeni geldi zaten diyor
    yok lastik cuma günü geldi diyorum
    yogunuz pazartesi gel demiştiniz
    yok öyle degil
    yav senin adın falanca değil mi
    evet
    sekreter öyle demişti geldi diye (musteri hizmetlerini arayıp takip de ediyorum çıktı yarin gelir demisti zaten)
    sustu kaldı
    bir de yalan dolan katmasa olmaz sanki

içeri girdi
    Mondial SERVIS KIMLIGI OLMAYAN bir elemani getirdi
    lastik değişti
    kitapçıgada işlendi hepsi bu

test yaptım
    şimdilik vurmuştu sarsıntı yok

bu arada şimdi takilan teker 2011 tarihli

bir de çok saygıdeğer servis kimlik karti olmayan şahıs 48 PSI HAVA BASMIŞ
    iyi ki lastik gumlemedi
    max. 40 psi yazıyor lastikle
    ALLAH tan petrole gidip havasını kontrol ettim

musteri hizmetleri yeni lastik gondermez ise
    tüketici mahkemesine gidecegim inşaallah
    öyle milleti salak yerine koymak neymiş anlarlar belki
    2009 lastiğini ne yapim ben
    2013 model almışım
    yıl olmuş 2014
    ocak 2014 te aldim motoru
    parasini da verdik peşin peşin
    ne mecburiyetim var senin deponda dura dura kurumuş lastiginle

siz siz olun hakkınızı arayın
    belki ugrasirsiniz ama adalet yerini bulur

Kur'ân-ı Kerim » 42 / ŞÛRÂ - 39
    Onlar, bir zulüm ve saldırıya uğradıkları zaman birbirleriyle yardımlaşırlar.

وَالَّذِينَ إِذَا أَصَابَهُمُ الْبَغْيُ هُمْ يَنتَصِرُونَ

Vellezîne izâ esâbehumul bagyuhum yentesırûn(yentesırûne).
    1. ve ellezîne : ve onlar
    2. izâ : olduğu zaman
    3. esâbe-hum : onlara isabet etti
    4. el bagyu : saldırı, tecavüz, haddi aşma
    5. hum : onlar
    6. yentesırûne : yardımlaşırlar

Servisi değiştir servis işi sallıyor mondial nazilliye siparişi veririm pazartesi, perşembe cuma günü yedek parça bayisinde olur ha bazen söylerler stokta parça yok 2 çin üzerinden temin edeceğiz 20 gün diye

• NEŞELİMEŞEODUNU kullanıcısına yanıt
    istedigim mondial servisine gidebilir miyim?
    bakim ücretleri ne kadar?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: extrem_015

maşallah yine kurşunlar havada cuv cuvvv sıkan sıkana 2 günlük motorcular ahkam kesiyor...

He öyle 2 günlük motorcuyum.

Bmw kaliteli bir markadır. Ona lafım yok

Ama ducatinin işi motosiklettir bmw seri üretim parça kullanır honda kullanır bmw saf motosiklet üreticisi değil ama ducati parçaları özel üretir bmw fanlığı yapmaya gerek yok ferrari ne ise ducati odur saf motosiklet motosiklette ruh önemli.

Ses olayı göreceli bir kavram boş konuşmaya gerek yok ben dizel araba sesini pancar motoru sesini ve mobilet sesini çok severim tiner kokusunuda benzin kokusunuda severim kimisinin midesini bulandırır karpuz-baklava asla yemem keyif sadece keyif.

Adam diyor ducati iyi ise neden en hızlı değil ferrari en hızlı araba olduğunu kimse söylemedi.

Bütün çinliler aynı değil.

şöyle ki

parçaların fiziksel özellikleri aynı görünüşü vs tasarıma takılmıyorlar ama kalite farklı x markada benim motorun benzerinde markasız karbüratör varken motorumun üstündeki karbüratör khein.

Çinli adamların çalışması basittir çinden mal alırken bana bile 5 kalite mal sunuyorlar görünüşler birabir aynı ve istediğim kaliteyi seçebiliyorum benim gibi biri bile bunu yapıyorsa büyük firmalar 50 kalitede mal ister.

Bun söylüyorsanız fazla sanayi kültürünüz yok demektir motoru 125 cc yaparken 12 farklı kalitede silindir vardı ben en kalitelisini tercih ettim orjinal parçayı iptal ettim en kalitelisi olan jianshe silindir aldım

elimde 30 adet 2n3055 var bazıları 0.50kr bazıları 3 lira 2 tanesi 7 tl hepsi aynı görünüyor üstünde made in china yazar cihaz üstünde 50 kr olan 1 amperde ısınırken 7 liralık olan ılımaz bile cihaz üstünde 2n3055 görürsek bu ısınıyor diye diğer kaliteliyi kestirip atmak akıl karı değildir.

he hü diye konuşup terbiyesizlik yapmayın odun bey 2 günlük motorcu olduğun yalan mı ? gelip soruyordun annem alacak cuplar iyimidir kullanabilirmiyim az yakarmı falan filan bana buldurma mesajları şimdi,aradan az bir zaman geçti gelmiş senelerini bu işe adamış profesyonel birisi gibi ahkam kesiyorsun senin gibilere ne derler bilirmisin

senin yakaladığın fare kadar,benim kedi ....liğim var derler ...

bmw'nin otomobil yapması kötü motosiklet yapacağı anlamına gelmez şimdi ducatiyi vw satın aldı o zaman son çıkan ducatiler işe yaramaz öyle mi ? bmw motosiklet yapmaya ducatiden önce başlamıştır!!!!ve araba yapması motosiklet konusunda başarılı olmasına engel değildir.... 2.dünya savaşında dahi bmw motosikletler kullanılmıştır eski bmwlerin sağlamlığı saat gibi çalışması o boxer motorun sesi dillere destandır.fanlık yapan sensin ducati yalakalığı yapıyorsun ben ise birinci yoktur diyorum....yada boşver sen ruhlu takıl sana çin ruhunla mutluluklar...

lafı çarpıtıp zırvalama ne yazmışım adam gibi oku ''kaliteli motosikletlerde işin gerçeği hiç bir marka birinci değildir...''demişim sen fanlıktan söz ediyorsun..kendin ducati fanlığı yapıyorsun haberin yok...

hakikaten terbiyesizlik yapıyorsun boş konuşan sensin adam gibi yaz yazacaklarını...yazdıklarından tiner kokusunu sevdiğin belli oluyor zaten...

sende biraz eksiklik var kesin ben yukarıdaki mesajda ducati en hızlıysa neden bmw yi geçemiyor mu dedim ? git işine tiner kafası heralde bunlar..

sanayikültürü olmayan sensin kaç kere motor söktün kaç kere topladın kaç çeşit makinaya bindin kaç gerçek usta gördün dünkü çin motorcuları sizi ne yani nesinde böyle karşıdakini küçük görüyorsun ?

12 farklı silindir varmış :D onikiside toplasan bi silindir etmez hepsi b.. ne kalitesin söz ediyorsun.adam 50 60 liraya silindir veriyor sonra kalitecen söz ediyor

lafı yine sapıtmışsın motordan elektroniğe ne alakaysa :D elektronikte çakma malzemeler tabiki var ama işi bilen adam yazılarından renginden kısaca duruşundan eline aldımı gerçek olanını bilir.bu durum üretim yaptıran firmanın çin deki fabrikaya verdiği para ile orantılıdır çok para ver sağlam yapsınlar az para ver çürük yapsınlar olay bu.. motosikletlerde mondiali kubası otu b.. hep parayı az veriyor motorda ona göre b.. oluyor.istersen kubada kanunide mondialde gerçek yetkili tarafsız birini bulabilirsen bi konuş bakalım ne diyecek...

ben çin malı herşeyin kalitesiz olduğunu söylemedim tr deki çinlilerin(motosikletlerinin) hepsinin b.. tan olduğunu söyledim..sende işine geldiği gibi lafı çarpıtmışsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extrem_015 -- 11 Şubat 2014; 4:06:52 >

• NEŞELİMEŞEODUNU kullanıcısına yanıt
    ilkokuldaki arı maya silgisi olsa da koklasak :)
    kokulu silgiler bağımlılık yaptığı gerekçesiyle yasaklanmıştı (içerisindeki bazi madde nedeniyle)

motordaki ince seslerin insan kulağında sagirliga neden olduğunu ve kulak tikaci kullanılması gerektiğini söylüyor altın elbiseli şahıs

korna sesini duyamam diye sehiricinde arabada teybi acmam genelde

veya çok kısık sesle açarım
    guvenlik icin düt lere de kulak vermek gerek

seger korna da lazım aslında şimdilik idare ediyoruz

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.