Iyi gunler arkadaslar. Benim sorunum internetten bir sistem dizdim. Bana montaji ve testi yapilmis sekilde geldi. Elektrik baglantilarini yapip start verdigimde sadece fanlar ve kasanin isiklari yaniyor. Ekrana goruntu gelmiyor. Bir arkadasa sordum bana 'dit sesini duydun mu' dedi. Dit sesi gelmedi kasadan da. Sizce neden kaynaklanir sifir pc daha windows bile kurulu degil. Yardimlarinizi bekliyorum arkadaslar..
anakart bağlantılarını bi kontrol et
baglantilari kontrol ettim. Hatta hepsini sokup geri taktim fakat ayni sorun devam ediyor.
Anakart üstünde ki led ne durumda
Garip Bir Durum. Gerçekten Hiç görüştünüz mü Satın aldıgınız yer ile ? Çalıştıgına dair birşey Dediler mi ? bana Sorunlu yolladılar Gibime Geldi. Donanımsal bir sorun. ya da anakartın üzerinde Giriş var Psudan Gelen Onlar Takılı mı ?
ana kartin uzerinde led yok. Satin aldigim yer bana test edip yolladiklarini kargo esnasinda sarsintidan parcalarda oynama olabilecegini soylediler. Arizali parcayi bulup o parcayi yollamam gerekiyormus.
hangi siteden aldın ? sen sistemi.
teknobiyoti.com dan aldim
Keşke novadan Alsaydın. Hangi Şehirdesin Ben elden aldım novadan Ankaradan ve Çok ta memnun kaldım. imkanın varsa elden götür mağazasına eger o şehirde varsa mağazasına onlar tespit yapsın ben anlamam de siz bakıverin de
keske oyle bir imkan olsa ama yok ben hataydayim. Hangi parca sorunlu anlasam direk gonderecem ama anlamiyorum ki hangisi
quote:
Orijinalden alıntı: oktay_conan
keske oyle bir imkan olsa ama yok ben hataydayim. Hangi parca sorunlu anlasam direk gonderecem ama anlamiyorum ki hangisi
işte sorunda orda ya işlemcideyse ya da anakartta nasıl anlıycaksın başka yerde denemeden. ne diyim ALLAH kolaylık versin kardeşim.
Deneyimli olmanız bir bakıma gerekir kendi başınıza pc toplarken,Anakart arızaları 1-2-3 dııt sesleri olarak belirtirler o sesi duymanız için Anakartınızın kutusundan Speekar adlı ufak bir mikrofon vardır onu reset power çıkışlarının yanındadır oraya takın ve tüm donanımları sökün Anakart üzerindeki 1.slota tek rem takarak deneyin açılıyormu sistem açılıyorsa sökün diğer remi deneyin en azından remlerin sağlam olduğundan emin olursunuz bir diğer aşama ise ekran kartını sökün ekran kartı hatası dııt sesi gelmiyorsa ekran kartı ve pcı slotunuz sağlamdır Hardiskiniz bozuksa başkasıyla deneyin psu arızalı ise zaten hiç açılmaz yada açılınca çok ısınır resetlemeler falan vs vs.işlemci arızaları ise pc açıkken daha net belli olur yani sistem açılması lazım ama yinede bu tür konularda Configürasyonlardan çok Anakarttan şüphelenmek lazım yani deneme yanılma yolu eğer fazla bilmiyorsan yeterli bilgin yoksa hiç uğraşma sağlam parçalarıda bozarsın statik elektrik alması bile yeterli.
tesekkur ederim arkadaslar. Sorun islemcideymis ayaklarindan bir kaci egilmisti. Bir sorum daha olacak. Win 7 kurarken sadece 250gb lik bir kisima c yazdim. Hdd 1 tblik. geri kalan kisim gozukmuyor. nasil formatlamadan kalan kismi d olarak gorebilirim?
eğersistemi kurduysanız bilgisayarım/yönet/disk yönetiminden bölümlenmemiş alan olarak kalan 7xx gb lık alanınız görünecektir d: atayarak bölüme kullanılır hale getirin
quote:
Orijinalden alıntı: posıtıve
eğersistemi kurduysanız bilgisayarım/yönet/disk yönetiminden bölümlenmemiş alan olarak kalan 7xx gb lık alanınız görünecektir d: atayarak bölüme kullanılır hale getirin
çok teşekkür ederim arkadasım.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme