Şimdi Ara

Sıfır SSD ye windows kuramıyorum. Yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Laptobumu hızlandırmak için Sandisk ultra 2 240GB SSD aldım. Laptobumda hali hazırda 700GB toshiba sabit disk vardı. Sabit diski söküp yerine SSD yi taktım. Laptobu açtım ve Windows 8 cdsini takıp yeniden başlattım ve boot tuşuna bastım hızlı hızlı. Karşıma Boot menüsü ve Bıos açmak için gereken menülerin olduğu bir pencere geldi. Boot menüsünde CD sürücü, SSD, windows boot manager ve PCI LAN vardı. CD den windows kurmak istediğim için CD sürücü seçtim. CD sürücü çalışmaya başladı. Kısa bir süre sonra aynı menüye geri döndüm. Ne yaptıysam windowsu kuramadım. Neden böyle oluyor? Aşağıya resmini koyacağım. Ben sadece sıfırdan bir başlangıç yapıp, SSD ye windows 8 kurup, sabit diskide harici disk olarak kullanacaktım.
     Sıfır SSD ye windows kuramıyorum. Yardım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• CD sürücüye tıkladığımda her seferinde 5-6 saniye bekletip boot menüsüne geri gönderiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: ThMadMax

CD sürücüye tıkladığımda her seferinde 5-6 saniye bekletip boot menüsüne geri gönderiyor.

Boot menüye girme. Biosa gir. Boot sekmesine gel. Orada uefi olması lazım onu legacy yap. Daha sonra birinci aygıt olarak dvd romu göster format başlayacaktır. Tam hatırlamıyorum ama böyle bişeydi.

• legacy yapınca oldu. cd yi taktım ve sıfırdan windows kurdum. teşekkür ederim :) şimdi bir sorum daha var. SSD'de windows 8 var ve onu windows 10'a yükselteceğim. sonuç olarak SSD'de windows 10 eski HDD'de windows 8.1 kurulu olacak. peki ben SSD yi söküp HDD yi geri takarsam windows 8.1 görebilecekmiyim? yani her iki diskide değişmeli olarak kullanabilecekmiyim? HDD deki hiç bir şeyi silmedim. öylece söktüm yerine SSD taktım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.