Şimdi Ara

Sıfırdan Android için kitap önerisi!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar biraz c bilgim var algoritma mantığını bilioyrum. Java ile hiç uğraşmadım. Andorid programlama konusunda kendimi geliştirmek istiyorum.Gerçek anlamda iyi ve öğretici bir kitap önerebilirmisiniz?

• Maalesef C ve Java birbirinden çok ayrı konseptler. Sadece C bilerek Android programlamaya başlayamazsınız. Önce Java öğrenmeye çalışın. Java öğrenmeden Androide dalmak pek mantıklı değil. Çok iyi Java bilenler bile Androidde kaybolabiliyor. En azından class, subclass, superclass, interface, overriding gibi kavramları bilmek ön şart. Android uygulamaları yazarken algoritma yeteneğiniz pek yardımcı olmuyor. Javada algoritmalar zaten hazır çünkü, önemli olan hiyerarşiyi kavramak.

Javaya fazla bulaşmadan Android anlatan kitap var mı bilgim yok.
  • gdb 'nin dediği gibi Java yı bilerek Android'e başlamakta fayda var.https://commonsware.com/blog/2010/08/02/java-good-parts-version.html Android'e özel Java'yı anlatıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önerileriniz için teşekkür ederim.O zaman dediğiniz gibi java öğrenerek başlayayım.Fakat aklımda bir soru daha var.

Ben c sharp ile bir program yazıyorum çok basit ama görsel olarak.Yani şunu demek istiyorum örneğin bir şirkete program yazdım

Her personelin kullanıcı adı ve şifresinin kayıt edilmesi lazım fakat bunu için herkes internete bağlanabilen telefon,pc gibi bir

aygıttan girip kendi kayıtlarını oluşturması lazım.İşte ben bunu yapamıyorum galiba bu veritabanı programlama kısmı oluyor.Eğer bu

işlerden anlıyorsanız java-android ve veritabanı programlaması için yada bilmediğim bir kısım için kitap,video linki veya başka bir

yol gösterebilecek olan var mı artık. Pc üzerinde basit uygulamalar yapmak istemiyorum gerçeğe dayalı bir şeyler yapmak istiyorum ki

bu android olmadan olmayacak gibi görünüyor.

Son olarak konu dışında bir şey sormak istiyorum geçenlerde duydum java eski popülerliğini kaybediyormuş doğru mu bu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e.e.m -- 3 Ağustos 2017; 2:19:54 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Android için çeviri tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.