Şimdi Ara

Sıfırdan Yazılıma Başlıyorum (HER GÜN GÜNCELLENECEK) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
5
Favori
271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hello world yazdırdım hocam :). Ayrıca zor diye hemen bırakacak değilim biraz yıpranmak lazım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pakaji kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ben bunu kendime iş olarak edinmiyorum zaten bölümümle alakalı bir sürü program var.Sadece bunlara ek ve işime yarayacak bir programı iyi derecede bilmek istiyorum.

• C ile başlamanı önermem, python a bakmanı öneririm. Bazı kavramlar C ile başladığında çok yabancı gelecektir, hevesini kırabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sunbird kullanıcısına yanıt
    Zaten bölümüm dolayısıyla r studio kullanıyorum.Şuan C de scanf kısmındayım çok zorlandığımı söyleyemem şimdilik.Hatta şuana kadar gördüğüm şeylerin çoğu R ile aynı ama C yi çok uzatmadan phytona geçeceğim gibi duruyor.Phyton ve C farkı nedir hocam?

• 1. Kaynak daha çok ve doğru öğreten kaynaklar ekseriyetle İngilizce.
    2. Bilgisayar biliminin ana dili İngilizce, doğru terimleri doğru kelimelerle öğrenmelisin.
    3. Ikinciyle ilgili olarak, bir sorun yaşadığında arama yaparken doğru terimleri kullanman şart.
    4. Üçüncüye ek olarak, işin ciddi bir kısmı Google'layarak yapılıyor ve Türkçe çözüm bulmak İngilizce çözüm bulmaya göre çok daha zor. Bunu her konuda gözlemleyebilirsin. En basitinden resim ararken bile bir Türkçe yaz, bir İngilizce yaz ve çıkan sonuçların kalitesini ve alakalı olma miktarını kıyasla.
    5. Ileride yurtdışında çalışma imkanı sağlayabilecek aşamaya gelebilmek için gerekli olmasının yanısıra, sonrası için de geçişte ve çalışırken dil gerekecek.

Özetle, ilahiyatçı olmak için Arapça, edebiyatçı veya tarihçi olmak için Osmanlıca gerekiyorsa, bilgisayar bilimi öğrenmek için de İngilizce benzer sebeplerden gerekli. Maddeler üçe indirgenebilir, ancak İngilizce'nin önemi ve gerekliliği göz ardı edilemez.

Ben ODTÜ'de bilgisayar mühendisliği okuyorum, iyi kötü iş deneyimim de var. Sadece geçici bir heves için değil de ciddi bir yetenek kazanmak niyetinde isen, elimden geldiğince yardımcı olurum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Neden C'den başlıyorsun ki? Bence daha kolay bir dilden başla.
  • Arkadaşım önerdi hocam.Ben phytona başlayacaktım yoksa.

• Arkadisini salla Python daha iyi başlangıç için. Türkçe kaynak olarakhttps://belgeler.yazbel.com/python-istihza/ buna bakabilirsin ve pythonda bir süre ilerledikten sonra edabit,codewars gibi sitelerden problem çözmeye özen göster öyle daha iyi aklında kalır.
    Zorluk seçenekleri oluyor ilk başta en kolaylariyla uğraş sonra ilerlersin.

• Bence en uygun başlangıç C++ ile olur.Zoru öğrendikten sonra kolay olan geçmek daha mantıklı.
  • Konu editlendi.

• Kolay bir dil ile başla. Eğer pyton,c#,java zorluyorsa qbasic gidebilirsin. C ve c++ ağır dillerdir onlardan uzak dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xentios

Kolay bir dil ile başla. Eğer pyton,c#,java zorluyorsa qbasic gidebilirsin. C ve c++ ağır dillerdir onlardan uzak dur.
    Önce C ile başladım zorlanmadım.

• Nyanko Sensei kullanıcısına yanıt

Öyle yaptım hocam işe bile başladım :D

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.