Şimdi Ara

Şifrelenmiş dosyaları kurtarma

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
3.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Herşey laptopla üniversitede internete girmek istememle başladı bilgi işlem sorumlusu arkadaş bilgisayarı domaine tanıtmamız lazım dedi ve yeni bir kullanıcı açtı. Daha sonra bilgisayarı açtığımda baktım açılışta iki kullanıcı seçme ekranı çıkıyor bende bu durumdan rahatsız oldum açılış süresini geciktiriyor diye tuttum eski kullanıcıyı sildim. Şimdide eski kullanıcımdayken yüklemiş olduğum bir sürü fotoğraf açılamaz duruma geldi. Hepsi yeşil renkli olarak gözüküyor.

Bu konu hiç bilmediğim bir konu biraz kurcaladım ama yapamadım eski kullanıcı ismimin aynı adıyla bir kullanıcı açtım ama yine olmadı. Henüz format atmadım bütün dosyalar aynı disk ve aynı işletim sistemi üzerinde. Bu konuda neler yapabilirim?
  • Windows işletim sistemlerinde kullanıcı bazlı yetkilendirme yapabildiğiniz için başka bir kullanıcı ile o dosyalara erişemeyebilirsiniz. Aynı kullanıcı adı ile yeni bir kullanıcı açsanız bile arka planda her kullanıcı için birbirinden benzersiz anahtar kodlar tutulmaktadır. Bu sebeple yine erişemezsiniz.

Seneler önce bu durum başıma geldiğinde en basit çözümün sistemi başka bir işletim sistemiyle açıp içinden dosyalarımı ayıklamak olduğunu gördüm. Şöyle ki;

Pardus Linux dağıtımının CD'den çalışan sürümünü indirdim ve CD'ye yazdım, sonra makinayı o CD ile açtım ve tüm dosyalarıma eriştim. Windows'daki o erişim yetkileri Linux ile açılan makinada bir şey ifade etmediği için tüm dosyalarıma ulaşıp istediklerimi başka yere kopyalama/taşıma yaparak kurtardım.

Daha basit bir yolla bu yetkilendirme kaldırılıyor olabilir, başka programlarla. Araştırmak lazım, ama ben daha iyi bir çözüm bulamazsanız diye yazmak istedim..

Pardus 2011 32 Bit Çalışan CD'yi Şu adresten indirebilirsiniz >http://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Calisan/2011.2/Pardus-2011.2-Cervus-elaphus-Live-i686.iso
  • Yesil görüntülü dosyalar sifrelenmis anlamina geliyor büyük ihtimalle. Standartı böyle diyeibliriz. Mavi renk sıkıştırılmıs dosyalar için kullanılır.

Windows'ta administrator kullanicisin sertifikası diğer kullanıcıların encypt ettiği dosyaları okuyabilir diye hatırlıyorum. administrator ile bakabilirseniz ve şifrelemeyi kaldırırsanız sorun düzelecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AthloN

Windows işletim sistemlerinde kullanıcı bazlı yetkilendirme yapabildiğiniz için başka bir kullanıcı ile o dosyalara erişemeyebilirsiniz. Aynı kullanıcı adı ile yeni bir kullanıcı açsanız bile arka planda her kullanıcı için birbirinden benzersiz anahtar kodlar tutulmaktadır. Bu sebeple yine erişemezsiniz.

Seneler önce bu durum başıma geldiğinde en basit çözümün sistemi başka bir işletim sistemiyle açıp içinden dosyalarımı ayıklamak olduğunu gördüm. Şöyle ki;

Pardus Linux dağıtımının CD'den çalışan sürümünü indirdim ve CD'ye yazdım, sonra makinayı o CD ile açtım ve tüm dosyalarıma eriştim. Windows'daki o erişim yetkileri Linux ile açılan makinada bir şey ifade etmediği için tüm dosyalarıma ulaşıp istediklerimi başka yere kopyalama/taşıma yaparak kurtardım.

Daha basit bir yolla bu yetkilendirme kaldırılıyor olabilir, başka programlarla. Araştırmak lazım, ama ben daha iyi bir çözüm bulamazsanız diye yazmak istedim..

Pardus 2011 32 Bit Çalışan CD'yi Şu adresten indirebilirsiniz >http://ftp.pardus.org.tr/pub/ISO/Calisan/2011.2/Pardus-2011.2-Cervus-elaphus-Live-i686.iso

Pardus'u indirip çalıştırdım ama dosyaları açamadı, kopyalamaya çalıştığımda ise sıfır byte olarak kopyaladı. Acaba kurulabilen pardusu o partition'a format atmadan yüklesem olabilir mi? Ya da pardus kurarken ntfs'den linux'un dosya yapısına formatsız çevrilebiliyor mu onu araştıracam alternatif olarak ntfs - fat32 dönümü işe yarayabilir diye düşünüyorum tabi formatsız olmalı.

quote:

Orijinalden alıntı: garui

Yesil görüntülü dosyalar sifrelenmis anlamina geliyor büyük ihtimalle. Standartı böyle diyeibliriz. Mavi renk sıkıştırılmıs dosyalar için kullanılır.

Windows'ta administrator kullanicisin sertifikası diğer kullanıcıların encypt ettiği dosyaları okuyabilir diye hatırlıyorum. administrator ile bakabilirseniz ve şifrelemeyi kaldırırsanız sorun düzelecektir.

Evet dosyalar şifrelenmiş certmgr.msc'yi açınca sertifikayı bulup dışarı at yapabiliyorum ama sonra ilgili kullanıcı için içeri al yapamadım. Güvenli moddan administrator hesabıyla denedim sonuç aynı hem okumuyor hem de şifrelemeyi kaldır diyince yetkiniz yok diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpernet -- 31 Mayıs 2012; 14:19:47 >
  • Ntfs'den Fat32'ye geri donmeyi onerdigimi soyliyemiyecegim. Windows bu destegi vermiyor. Parali toollar var bu konuda bildigim fakat encrypt edilmis dosyayi nasil eski haline getirecek sertifikalari bulamadan bilemiyorum. sifrelenmis zip dosyalarini sifresiz acmaya calismaya benziyor bu.

Sanirim administrator account recovery agent olarak set edilmemis. O yuzden bu dosyalarin geri dondurulusu pek mumkun degil. User'i silip ayni ad ile yenisini olusturdum demissin. Bu iki user'in SSID'leri farklidir yani ayri userlardir diye tahmin ediyorum. User'i silmis olsanda sertifikalarini gorebiiyor musun ? Recovery agent kimse yoksa ortada son ihtimal o sertifikalari bulmak gibi gorunuyor. Once bir sertifika bolumlerini kontrol et veya eger windows otomatik backupin varsa eski kullanicini silmedigin bir tarihe geri donmeyi deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: garui

Ntfs'den Fat32'ye geri donmeyi onerdigimi soyliyemiyecegim. Windows bu destegi vermiyor. Parali toollar var bu konuda bildigim fakat encrypt edilmis dosyayi nasil eski haline getirecek sertifikalari bulamadan bilemiyorum. sifrelenmis zip dosyalarini sifresiz acmaya calismaya benziyor bu.

Sanirim administrator account recovery agent olarak set edilmemis. O yuzden bu dosyalarin geri dondurulusu pek mumkun degil. User'i silip ayni ad ile yenisini olusturdum demissin. Bu iki user'in SSID'leri farklidir yani ayri userlardir diye tahmin ediyorum. User'i silmis olsanda sertifikalarini gorebiiyor musun ? Recovery agent kimse yoksa ortada son ihtimal o sertifikalari bulmak gibi gorunuyor. Once bir sertifika bolumlerini kontrol et veya eger windows otomatik backupin varsa eski kullanicini silmedigin bir tarihe geri donmeyi deneyebilirsin.

Şifrelenmiş zip dosyalarında dosya içeriği şifreye göre encrypt ediliyor sanırım çünkü zip dosyaları taşındıkları yerde de şifre istiyor. Peki windows da durum nasıl bilmiyorum ama bu dosyalar taşınamıyor ve windows kapalıyken de bu durum söz konusu demekki disk üzerinde bazı kısıtlamalar koyuyor hatta dosyalar orjinal dosya boyutuyla birebir aynı olduğundan belki de dosya üzerinde herhangi birşey yapılmıyor olabilir. Ben burada gerekli yedekleri alıp sistemi baştan kurmaya da razıyım o nedenle fat32 dönüşümünü ciddi olarak düşünüyorum zira yabancı bir forumda efs şifrelemesinin fat32 üzerinde çalışmadığına benzer birşey okumuştum. Bir başka işlem olarak bir harici diske partition u birebir clone yapmayı deneyecem üzerinde rahat oynamak adına. Bakalım bunlar zaman alacak ve uğraştıcak şeyler.

User'ın sertifikasını görebiliyorum certmgr.msc programını çalıştırınca orda personal bölümünde değilde other people bölümünde görünüyor. Export edebiliyorum ama sonrada yeni hesaba import edemedim yoksa kolayca çözülecek. Otomatik backup u bir ara kapatmıştım yer kaplamasın diye ama sonrada sürekli sağ altta uyarı çıkıyor diye açmıştım yanılmıyorsam akşam eve gidince bakayım iyi hatırlattın eski tarihe dönünce kullanıcının tekrar gözükebileceğini düşünmemiştim.
  • Evet EFS calismaz cunku NTFS'in bir ozelligi. Sertifikayi export ettikten sonra, sertifikaya sag tiklayip install diyorsun. calismasi lazim normalde acaba ne hata geliyor cozmesi zor olacaktir.

Backup varsa ve useri geri getirebilirsen rahata kavucaksin sanirim :)
  • Bunu çözebilen var mı?
  • Malesef çözememiştim, çok zaman geçtiği için de daha sonra uğraşmamıştım.
  • merhaba ben hile yapıyım derken yanlışlıkla virüs bulaştırdım e tabi sonra antivirüs programları ile bi şekilde %90 lık kısmı kurtardım fakat o %10 luk kısım ise bilgisayarımın içinde bulunduğu filmlerdir vee onlarda şifrenmişti nasıl kurtarırım? yardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ufo görmüş masum köylü

merhaba ben hile yapıyım derken yanlışlıkla virüs bulaştırdım e tabi sonra antivirüs programları ile bi şekilde %90 lık kısmı kurtardım fakat o %10 luk kısım ise bilgisayarımın içinde bulunduğu filmlerdir vee onlarda şifrenmişti nasıl kurtarırım? yardım
    7 yıl önceki konuyu hortlamışsınız :) Ben halen şifreli dosyalarımı kurtaramadım, bilgisayarda o şekilde bekliyor. Çözüm yolu bilen varsa mest oluruz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hun Göktürk Uygur -- 2 Eylül 2019; 14:32:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.