Şimdi Ara

Şifresini Unuttuğum Laptop'un Dosyalarını Kurtarma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde Casper Nirvana CGA laptopu var, yıllar öncesinde telefondan aktardığım fotoğrafları bu bilgisayara yedeklemiştim. Yıllar sonra laptopu açmaya çalıştığım zaman bende şifre istiyor fakat şifreyi hatırlamıyorum.

İşletim sistemi Windows 8, internette bulduğum bütün yolları denedim fakat olmadı. En son Windows 8 USB'si hazırladım belki oradan halledebilirim diye fakat Casper sağolsun bu bilgisayarın BIOS'una girilmiyor, BIOS dosyayı yok anladığım kadarıyla. O yüzden USB'yi boot edemiyorum.

Aşırı çaresiz kaldım, HDD'yi söküp USB'yle bağlanan kablodan alıp başka laptoptan dosyalara erişebilir miyim? Windows şifresini koymam demek HDD'yi tamamen şifreledim anlamına geliyor mu yoksa bu USB olarak bağlanan kablolardan alıp bağlasam dosyaları kurtarabilir miyim?

Teşekkürler.

• Güvenli modda açıp kullanici ayarlarindan sifreyi kaldir

Sifre biosta ise zor. Servisler kırar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: notguest

Güvenli modda açıp kullanici ayarlarindan sifreyi kaldir

Sifre biosta ise zor. Servisler kırar

Hocam güvenli mod açarken bile windows şifresi gerekiyor, 7 yıllık bilgisayar.

Sadece HDD'yi götürsem bilgisayarcıya dosyaları kurtarabilir mi? Veya farklı bir laptopa bağlasam BIOS'tan halledebilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: Brotha

Hocam güvenli mod açarken bile windows şifresi gerekiyor, 7 yıllık bilgisayar.

Sadece HDD'yi götürsem bilgisayarcıya dosyaları kurtarabilir mi? Veya farklı bir laptopa bağlasam BIOS'tan halledebilir miyim?

Alıntıları Göster

Usb belleğe herhangi bir linux dağıtımı yükleyip hdd'deki dosyalara erişmeyi deneyebilirsiniz. Sistem çökerse falan öyle kurtarıyordum ben. Sonrasında formatı basar geçersiniz.

• Sifre windowstaysa, biosta degilse, buyuk ihtimal diski sokerek aabilirsin. Ama belli olmaz. Diski sifreleyebilir.

Ever dosyalar D de Windows C de ise cd ile dikkatlice c yi formatlayip halledebilirsin.

Windows sifresinin xp de ben guvenli modda kaldiriyordum. Abim sifre koyuyorrdu oyle aciyordum.

Windows sifresjnin acilmasinin bir yolu mutlaka vardir

• Diski çıkarıp başka bir bilgisayara bağlama imkanın var ise kendin yap bilgisayarcıya filan para verme. Biosun olmaması gibi bir ihtimal olamaz olmak zorunda. Diğer bir yöntem ise biosa girdiğini varsaydığımızda başka bilgisayar üzerinde hazırladığın canlı sistem usb veya cd kullanıp bilgisayarı onunla başlatabilirsin.

• Active boot diski indirip usb ye yazdır. Usb den boot ettikten sonra dosyalara erişim sağlayabilirsin. İstersen şifreyi de değiştirebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

Diski çıkarıp başka bir bilgisayara bağlama imkanın var ise kendin yap bilgisayarcıya filan para verme. Biosun olmaması gibi bir ihtimal olamaz olmak zorunda. Diğer bir yöntem ise biosa girdiğini varsaydığımızda başka bilgisayar üzerinde hazırladığın canlı sistem usb veya cd kullanıp bilgisayarı onunla başlatabilirsin.

Hocam teşekkür ederim öncelikle, 40 TL'ye satılan SATA USB kablolarından alıp bilgisayara bağlamayı düşünüyorum.

BIOS konusunda ise şöyle hocam, okuduğum kadarıyla 2013 yıllarında çıkan laptopların özellikle Nirvana serisinde kitli bir şekilde geldiğinden erişim sağlanamıyor. Sahip olduğum serinin CD girişi vs. yok USB olarak boot istediğim zaman BIOS'tan seçemiyorum. Ortalıkta kaldım tamamen, her yolu yapmaya deneyeceğim olmazsa bilgisayarcıya veririm.

• Brotha B kullanıcısına yanıt
    Eğer dosyalarınızı kullanıcı klasörü yani örneğin masaüstü, belgeler fotograflar gibi yerlere koymadiysaniz bahsettiğiniz aparatla rahatça kurtarırsınız kullanici klasöründeyse daha meşakkatli olur ama kurtarılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

Eğer dosyalarınızı kullanıcı klasörü yani örneğin masaüstü, belgeler fotograflar gibi yerlere koymadiysaniz bahsettiğiniz aparatla rahatça kurtarırsınız kullanici klasöründeyse daha meşakkatli olur ama kurtarılır

Masaüstündeydi hocam :(

Hocam eliniz yatkinsa hdd’i söküp masaustu bilgisayara baglayin halledersiniz. Masaustunde elektrik ve sata kablosu gerekecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi USB üzerine Ubuntu vs gibi bir Linux dağıtımı kurarak kolayca alabilirsiniz hocam, boşuna kabloya para verip sök tak ile uğraşmayın. İhtiyacın olan sadece bir USB ve çalışan bir bilgisayar.

Ubuntu USB hazırlamam için şu linke bakabilirsiniz:
    wiki.ubuntu-tr.net
    Ubuntu ISO dosyasını USB belleğe yazdırmak - Ubuntu Türkiye Wiki
    https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_ISO_dosyasını_USB_belleğe_yazdırmak

• quote:

Orijinalden alıntı: Soğansız Dürüm

Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi USB üzerine Ubuntu vs gibi bir Linux dağıtımı kurarak kolayca alabilirsiniz hocam, boşuna kabloya para verip sök tak ile uğraşmayın. İhtiyacın olan sadece bir USB ve çalışan bir bilgisayar.

Ubuntu USB hazırlamam için şu linke bakabilirsiniz:https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=Ubuntu_ISO_dosyasını_USB_belleğe_yazdırmak

Hocam anladığım kadarıyla çalışan bir laptop'a eski HDD'yi takıp USB üzerinden Linux kurmam gerekiyor öyle değil mi? Yani o harici SATA USB kablosunu almadan Linux kurup alabiliyorum.

Hdd'yi başka bir bilgisayara takmak zorunda değilsin

Linux veya usb yazilim tavsiyesi veren arkadaslar senin biosu acamadigini ve usb den boot yapamadigin detayini atliyor bence

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.