Şimdi Ara

SİGARA SİNİRLERİ Mİ YATIŞTIRIYOR NE YAPİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Az once damxteki hurdacilari izliyordum hemen hepsi sigara içiyor aklima geldi bu sigara sinirleri mi yatistiriyor tam olarak neye iyi geliyor insani yumusatiyor mu

Hep goruyorum sinirlenen uzulen biri direkt sigaraya saldiriyor nasil bir etkisi var tam olarak insanlara nasil iyi geliyor ne hissettiriyor?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Stres anında yakmak istiyorsun ama sadece sigara içmek isteğinin stresini alıyor. Genel olarak stres seviyesini de yükseltiyor.

İlk cümlene yönelik de;

• şimdi kullandığın yere göre çok işe yarıyor nerde hangi anlarda kullanılacağını burda söyleyemem kimse bu bilgileri bedavaya vermez. fakat evet stres anlarında işe yarıyor. iki ay önce bıraktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikotin sinir sistemini etkiler. Gevşetici olarak düşünebilirsin. Ben ilk sigara içtiğimde 12-13 yaşında falandım. O zamanlar karışık bir hayatım vardı. Babam falan çok sırtından vurulmuştu. Bende bütün bunların ortasındaydım. Bir gün merak ettim bu adam bu sigarada ne buluyor diye merak ettim. 1 koli Marlborosu vardı. Babamın sigaraları bedava gelirdi. İçinden bir tane aşırdım. İlk sigarayı içtiğimde muazzam bir baş dönmesi yaşamıştım. Bir gevşemiştim. Sonra da zamanla devam ettim. Şimdi 3 günde 1 paket falan içerim. Puro falan içiyorum. Eniştem özel puro getittiriyor. Arada bir yaktırıyor. Yani şimdi sorarsan tamamen nikotinin bağımlılığından içiyoruz. O ilk gün ki kafa sadece sabah içilen ilk sigarada oluyor. Burada kimse kimseye de ne içiyorsunuz şunu diye atıp tutmasın. Bu bağımlılık oluyor. Sigaradan hariç insanın 1 ton bağımlılığı var. Kolaysa onlarda onu bıraksın. Kimse keyfinden sigara içmez. Akıl veren çok olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 29 Mayıs 2020; 12:20:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Göz-

Nikotin sinir sistemini etkiler. Gevşetici olarak düşünebilirsin. Ben ilk sigara içtiğimde 12-13 yaşında falandım. O zamanlar karışık bir hayatım vardı. Babam falan çok sırtından vurulmuştu. Bende bütün bunların ortasındaydım. Bir gün merak ettim bu adam bu sigarada ne buluyor diye merak ettim. 1 koli Marlborosu vardı. Babamın sigaraları bedava gelirdi. İçinden bir tane aşırdım. İlk sigarayı içtiğimde muazzam bir baş dönmesi yaşamıştım. Bir gevşemiştim. Sonra da zamanla devam ettim. Şimdi 3 günde 1 paket falan içerim. Puro falan içiyorum. Eniştem özel puro getittiriyor. Arada bir yaktırıyor. Yani şimdi sorarsan tamamen nikotinin bağımlılığından içiyoruz. O ilk gün ki kafa sadece sabah içilen ilk sigarada oluyor. Burada kimse kimseye de ne içiyorsunuz şunu diye atıp tutmasın. Bu bağımlılık oluyor. Sigaradan hariç insanın 1 ton bağımlılığı var. Kolaysa onlarda onu bıraksın. Kimse keyfinden sigara içmez. Akıl veren çok olur.
    Reis konuma hoşgeldin

Sizde diger arkadaslar

Simdi kesin yani hicbi etkisi yok mu hic mi rahatlama gevseme zihni bosaltma falan saglamiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Reis konuma hoşgeldin

Sizde diger arkadaslar

Simdi kesin yani hicbi etkisi yok mu hic mi rahatlama gevseme zihni bosaltma falan saglamiyor

Alıntıları Göster
    Sigarayı şöyle anlatayım. Doğru bir seçim değil. O zaman tüm memleket sigara yaksın, problemler ortadan kalksın olur. Bırakabilsem bugün bırakırım. Bir vakit 4-5 ay içmedim. Sonra tekrar nasıl olduysa yaktım, devamı yine geldi. Bunu kendi psikolojimden yorumlarsam eğer şöyle olur. Sigara içerken bir kahve eşliğinde dalar giderim. En mutlu, en mutsuz anımda yakarım, içerim. Bunun bir açıklaması yok. Öyle yaşamıma yerleşmiş gidiyor.
    Bugün bakarsak sigarayı Atatürk'te içiyordu. Atatürk dediğimiz önder, bu memlekete çok şey bırakmıştır. Hem insanlık namına, hemde milleti (Türkler) adına nice başarılar elde etmiştir. Örnek olmuştur. Fakat o bile yakardı bir sigara içerdi. Böylesine bir adam bile sigara içiyordu. Haşa onu ilahi olarak yüceltmiyorum. Hiçbir insana bu yakışmaz. Fakat ona bu yeteneği ve saygınlığı bahşeden de Allah'tır. Ona sorsan belki o bile aynı şeyleri derdi. Düşünürken, dalıp gittiğimde yakarım bir tane derdi. O adam hayatından birçok şeyden vazgeçmiş, fakat bir sigarasını tüttürmeden edemezdi. Bunları niye yazdım? ona gelelim.

Hani forumda sigara içen insanlardan tiksiniyorum vs. gibi konular açılıyor. Bre şaşkın!, senin hayatında vazgeçemediğin şeylerin bir çoğundan ben vazgeçmişim, bir yoldaşım sigarayı çok mu görürsün? Gül isek, dikenimiz mi göze batar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Göz- -- 29 Mayıs 2020; 14:43:43 >

• Elin boş kalmıyo işte
    Ben de vize finaller zamanı çok içerdim
    O okul benim akciğerlerime bile zarar verdi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SİGARA SİZİ RAHATLATIYOR MU?
    6 yıl önce açıldı
    sigara kafa yapar mı?
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göz-

Sigarayı şöyle anlatayım. Doğru bir seçim değil. O zaman tüm memleket sigara yaksın, problemler ortadan kalksın olur. Bırakabilsem bugün bırakırım. Bir vakit 4-5 ay içmedim. Sonra tekrar nasıl olduysa yaktım, devamı yine geldi. Bunu kendi psikolojimden yorumlarsam eğer şöyle olur. Sigara içerken bir kahve eşliğinde dalar giderim. En mutlu, en mutsuz anımda yakarım, içerim. Bunun bir açıklaması yok. Öyle yaşamıma yerleşmiş gidiyor.
    Bugün bakarsak sigarayı Atatürk'te içiyordu. Atatürk dediğimiz önder, bu memlekete çok şey bırakmıştır. Hem insanlık namına, hemde milleti (Türkler) adına nice başarılar elde etmiştir. Örnek olmuştur. Fakat o bile yakardı bir sigara içerdi. Böylesine bir adam bile sigara içiyordu. Haşa onu ilahi olarak yüceltmiyorum. Hiçbir insana bu yakışmaz. Fakat ona bu yeteneği ve saygınlığı bahşeden de Allah'tır. Ona sorsan belki o bile aynı şeyleri derdi. Düşünürken, dalıp gittiğimde yakarım bir tane derdi. O adam hayatından birçok şeyden vazgeçmiş, fakat bir sigarasını tüttürmeden edemezdi. Bunları niye yazdım? ona gelelim.

Hani forumda sigara içen insanlardan tiksiniyorum vs. gibi konular açılıyor. Bre şaşkın!, senin hayatında vazgeçemediğin şeylerin bir çoğundan ben vazgeçmişim, bir yoldaşım sigarayı çok mu görürsün? Gül isek, dikenimiz mi göze batar?

Alıntıları Göster
    Allah Allah

E tadi nasil peki reis icine cekince ne geldigini hissediyorsun uflerken agzindan burnundan ne cikiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

Elin boş kalmıyo işte
    Ben de vize finaller zamanı çok içerdim
    O okul benim akciğerlerime bile zarar verdi
    Knk bende baslarsam kocaeli hukuk yuzunden başlayacağım

Actigin konular bana cok dokundu

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    Millet okuyunca dertleniyor
    Ben o hayatı yaşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Maraz Alinin sağ kolu

Millet okuyunca dertleniyor
    Ben o hayatı yaşıyorum
    Ghjfddght sesli güldüm

• Hayır, bağımlılıktan dolayı içmediklerinde sinirleniyorlar. Ayrıca işten kaytarıp mola vermek için de.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E68E7D09F

Hayır, bağımlılıktan dolayı içmediklerinde sinirleniyorlar. Ayrıca işten kaytarıp mola vermek için de.
    Hmmm iste icmelerinin sebebi o mu?

Bana yorulduklari yada biktiklari yada stres fazla geldigi icin yapıyorlarmış gibi geliyor

Stres zaten bilmem kaç saattir nikotin almadıkları için ortaya çıkıyor. Üzgünken içenler de eli boş durmasın, bir şeyle oyalanmak için.

• quote:

Stres zaten bilmem kaç saattir nikotin almadıkları için ortaya çıkıyor. Üzgünken içenler de eli boş durmasın, bir şeyle oyalanmak için.
    Hadi ya kesin faydasiz mi simdi

Tadi da mi kötü

Yav aci bastırıci bir seyler lazim koluma eroin mi basiyim reis

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Allah Allah

E tadi nasil peki reis icine cekince ne geldigini hissediyorsun uflerken agzindan burnundan ne cikiyor

Alıntıları Göster
    Tadı çok iyi değil. Kokusu güzeldir. Fakat sigaranın leş gibi olanı vardır, orada tat faktörü önemlidir. Bazı sigara içilmez. İçine çekmek alışkanlığın bir parçasıdır. Orada mesele nikotindir. Uyuşturucu bağımlısından yola çık. Adam şırıngayla damarlarına enjekte ediyor. Bu uyuşturucuyu kendine enjekte eden adama şırınganın batışı nasıl? demek gibi bir şey olur.

Ben sigara kullanmadım, sadece kendi ciğerlerini zehirlersin başka bir işe yaramaz. Önce sorunun çözümünü bul ve ona doğru odaklan.

Ne demiş Ceza? "Nargilenin dumanına benzer hayallerim, sadece beni zehirler ve uçup gider".

• quote:

Ne demiş Ceza? "Nargilenin dumanına benzer hayallerim, sadece beni zehirler ve uçup gider".
    Aga bee dayanamicam

AGA BEEEEEEEE YAK YAK YAK ALBAYIM ALBAYIM O GEMI GELMEYECEK BE ISMAIL ABI AGA YAK YAK YAK AGA YUREK MI DAYANIR BEEEE AGA BEEE CUGARA PAKETTEN CIKIP YANAYIM MI DEDI PAKET DAYANMAZ YUREK DAYANMAZ BI KUCUK ACTIM ABI AGA BEEE YAK YAK SIIR SOKAKTA SİİR DUVARDA SİİR ORDA BURDA KELIMELER ALBAYIM BAZI ANLAMLARA GELMIYORLAR ALBAYIM ALBAY ALBAY MAVI HUYDUR BENDE AGA YAK YAK YAK GEMI GELMEYECEK ISMAIL ABI AGA YAK YAK YAK ALBAYIM ALBAYIM O GEMI GELMEYECEK ISMAIL ALBAYİM AGA YAK YAK YAK AGAAAA ADAM KADININ TEK LiMANIYDI YANIMDASIN AMA DOKUNAMIYORUM ÇOK SAÇMA AGA OFFF YAK YUREK MI DAYANIR BEEEE AGA BEEE SIGARA PAKETTEN CIKIP YANAYIM MI DEDI AGA BEEE ALBAYIM ALBAYIM SIIR SOKAKTA SIIR YOUTUBEDA AGA BEEEE MASALLAR ALBAYIM TEK MUTLU SONLA BITEN SEYLER ONLAR ALBAY ALBAY ALBAAAY AGAAAAA YAK YAK YAK ALBAYIMMM AGA BEEE YAK YAK YAK SIGARA PAKETTEN CIKIP YANIYIM MI DEDI KIM BILIR NE DERDI VARDI AGA YAK YAK OFFF ISMAIL ABI O GEMI GELMEYECEK ABI AGA BEEE YAK BI KUCUK ACTIM ABI AGA YUREK MI DAYANIR BEEE AGA YAK BEE OFF ALBAYIM AGA AGA AGA ALBAY ALBAY YAK YAK AGA YAK ALBAY KELIMELER ALBAYIM BAZI ANLAMLARA GELMIYORLAR AGA YAK BE AGAAA YAK YAK YAK ALBAY ALBAY O GEMI GELMEYECEK ISMAIL ABI OF AGA YAK YAK AGAAAAAAA SIGARA DILE GELDI KENDI YANDI AGA BEE YUREK MI DAYANIR BEEE ALBAYIM ALBAYIM MAVI HUYDUR BENDE KADIN GÜLDÜ ADAM ÖLDÜ ADAM KADININ TEK LiMANIYDI YANIMDASIN AMA DOKUNAMIYORUM ABi ÇOK SAÇMA GÜLÜŞÜNDEN ÖPERiM ABi YAK YA Bi DAL YAKTIM ABi PAKET BiTTi BE YAK YAK KELiMELER ALBAYIM HiÇBiR ANLAMA GELMiORLAR ABi YAK BE YAK PAKET BiTTi ABi Bi DAL YAKTIK

• Gevşetici bir etkisi olduğunu düşünmüyorum. Sinirlenip stres olan adamın da içme sebebi çevreden etkilenme. Belki anne babadan belki arkadaş çevresinden. Ben sinirlenip üzüldüğümde yemek yiyorum ve bu iyi hissettiriyor. Onlardaki bağımlılık da nikotin bağımlılığı.

Ha şöyle de bişey var, muhtemelen vücut dengeleri bozulduğu için sigarayı içip bırakan adamlar daha agresif bir yapıda oluyor. Yani sürekli içen adamı evet gevşetebilir. Çünkü o artık bağımlıdır. Vücudu baskı anında nikotin eksikliği duyabilir.

Ancak içmeyen adamın stres olup baskı hissedince sigaraya yönelmesi başlı başına özentilik. Başka bişey değil.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.