Şimdi Ara

Sigara zeka geriliği ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba sigara içmeyen birisiyim ama bulunduğum ortamda bolca içiliyor sigaranın beyne olumsuz etki ettiğini duydum sigara dumanı zeka kaybına veya gelişmemesine neden olurmu olursada geçiçi süremi olur etrafta bir sürü söylenti hücreleri öldürdüğüde söyleniyor bunun gerçeği nedir öldürüyorsa yenilenmiyormu bu hücreler şimdiden değerli cevaplarınız için teşekkürler

• Açıkçası bende öyle söylentiler duydum ama inanmıyorum.Çevremde sigara içenler var ama zehir gibiler. Hatta bir yerde nikotinin hafızayı güçlendirdiğini okumuştum
  • beyine oksijen gidiyodu galiba sen onu alıp başka bişey basarsan illaki zararı oalcaktır.mümkün olduğunca uzak durun.şuana akdar sinek kovmaktan başka ne yararı oldu ki sigaranın
  • Dünya milyonlarca yıl kağnı hızında ilerledikten sonra Amerika'nın keşfi ve dünyanın tütünle tanışması sonucu gelişimini roketledi. Sigaraya haksızlık yapılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nürnberger -- 5 Kasım 2013; 8:23:31 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraven -- 21 Temmuz 2018; 17:15:23 >
  • beyine olumsuz etkileri var evet ama zeka geriligi yapıcagını sanmıyorum.olsa bile fark edilecek derecede olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zeka geriliği yaptığını sanmıyorum bende ama insanı sakinleştirip, odaklanmasını sağlıyormuş diye okumuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dodge

Zeka geriliği yaptığını sanmıyorum bende ama insanı sakinleştirip, odaklanmasını sağlıyormuş diye okumuştum.

yalan, nikotin bağımlısı ihtiyacını gideremezse kesinlikle odaklanamaz sakinleşemez bundandır ki bir sigara yakar ve ihtiyacını karşıladıktan sonra herhangi bir konuya odaklanmayı başarır fakat buda tabiki bir sonraki nikotin ihtiyacına kadar sürecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakir Kemancı

quote:

Zeka geriliği yaptığını sanmıyorum bende ama insanı sakinleştirip, odaklanmasını sağlıyormuş diye okumuştum.

yalan, nikotin bağımlısı ihtiyacını gideremezse kesinlikle odaklanamaz sakinleşemez bundandır ki bir sigara yakar ve ihtiyacını karşıladıktan sonra herhangi bir konuya odaklanmayı başarır fakat buda tabiki bir sonraki nikotin ihtiyacına kadar sürecektir.

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamun aleykum

ben sağlam bir içici sayılırım. si ga ra her zaman zekayı olumsuz yönde etkilemiyor. dumanı, gizem içeriyor herkesin gözü önünde gizli saklı bir birliktelik kuruyorsunuz. kendinizde bulunmaması gereken bir hata ne diye sorulsa ilk elden si ga ra aracılığı ile cevap verebiliyorsunuz.

si ga ra nın insana kattığı değer gizemli bir şahsiyetin bir sorunu çözerken ki telaşı veya meseleye kattığı sır gibi algılanabilir.si ga ra içen poırot ya da sharlock gibi diyebiliriz.

ha içen geri zekalıdır o başka tabi.
  • quote:

quote:

Gideremezse demedim ama ben.Eğer içemezse dediğin durum olur tabi ki.Yalan olmuyor bu şekilde.
  • einstein nın sıkı bir tiryaki olduğunu ekleyeyim dedim :)
  • Beyne de oksijen gidiyor bildiğim kadarıyla. Ama akciğer o oksijeni verimli kullanamazsa teknik olarak beynin gücü de düşer; düşüyor olmalı. Ha, etkisi ne kadardır tartışılır.
  • şu da olabilir: seviyeye inmek
    fazla nöronlarından muzdarip insanların çözüm yöntemi...
  • http://www.gercekbilim.com/pasif-icicilerin-hafizalari-zarar-goruyor/
    Northumbria Üniversitesi’ nde yapılan araştırmaya göre sigara içmedikleri halde sigara içilen ortamda bulunan veya sigara içenlerle birlikte yaşayanlarda, hafıza hasarı tespit edildi.

http://www.gercekbilim.com/bilim-insanlari-ortama-sinen-sigara-dumaninin-zamanla-zararinin-arttigini-buldu/
    bir de bu var
    ben bırakalı 1 yıl oldu bir de içkiyi bıraksam tam olaca :D

• quote:

quote:

Fakat şöyle bir şey daha var;nikotin bağımlısı olmayan bir insan nikotin kullanmaya başlar ise,herhangi bir işe odaklanması daha kolay oluyor.

Sizin dedikleriniz bağımlı olduktan sonrası için geçerli.

Sigara kullanan bir insan olarak söylüyorum bunu,2 saat sigara içmediğim zaman üstümde bir yorgunluk oluyor.Sürekli esnemeye başlıyorum ve geriliyorum.Daha sonrasında bir sigara yakıyorum ve rahatlıyorum.Gözlerim açılıyor,o anda yaptığım işi daha kolaymışcasına halledebiliyorum.

Bu yazdığım nedenlerden dolayı sigarayı bırakamıyorum.Bazı insanlar çok kolay bırakıyor.Mesela amcam 20 sene içmiş,sonrasında tık diye bırakmış.Bir daha elini bile sürmemiş ve hala daha içmiyor.

Bazen diyorum ki keşke o güne dönebilsem,keşke o sigaraya elimi uzatmasam.Neyse konu bölünmesin de,ben bir sigara yakayım.

• sigara zeka geriligi degilde akıl geriligi yapıyor olabilir. tanıdıgım bircok kişi sigara içiyor ve aralarında zeki olanlar çok
    gel gelelim akılsızlar. akıllı olmakla zeki olmak farklı şeyler. çok zeki insan tanıdım. o zekayı akıllı kullanamadıkları için kendilerinden az zeki insanlara göre daha köt şartlarda yaşıyorlar. daha az zeki olup çok çalışkan olan tiplerde genelde yaşam kalitesi olarak daha iyiler. akılla zeka çok farklı işte. sigara içenlerde zeka geriliğine rastlamadım. akılsızlığa rastladım. sigaranın savunulur yanı yok. bir insan minicik bir illete bağımlı kalıyorsa ve ondan kurtulmak yerine dahada fazla kullanıyorsa akılsızdır.
  • ha .. Hamile iken sigara içersen yada içilen yerlerde durursan çocuğun zihinsel engelli doğabilir. Ama 20 yaşından sonra içmeye başlarsan zeka ile ilgili bir şey olmaz . Sadece vücudun ve iç organların senin yaşından daha hızlı yaşlanır ve erken ölürsün . Arkandan ' Genç yaşta gitti ' derler ama iç organların çoktan bastonla toprağa doğru gitmişti bile .
  • Sigaranın envayi çeşit zararı var fakat herhangi bir şekilde doğrudan zeka geriliğine sebep vermesi bilinen verilere göre mümkün değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.