Şimdi Ara

Sigarayi birakanlar , gelebilir mi NİKOTİN KRİZİ VURDU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=38787811 linki şuraya bırakayım işine yarayacaktır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vict0ry

quote:

Orijinalden alıntı: Angry Man

Sigarayı süte bayır biraz beklet sonra iç. O berbat tadı aldığında bırakırsın

aynen gerçek tadını unutması lazım.

Mission failed

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konuyu görünce fark ettim. 17 Ocak'ta bırakmıştım sigarayı. 68 gün olmuş. Sana tavsiyem şu olur ilk bir ay için: bol bol sigaranın zararlarını anlatan video, makale, yazı okumalı izlemelisin ki sigara düşüncesini kafanda yok edebilesin. Aşırı kriz tuttuğu anlarda spor yapmalısın en basitinden tek bir tekrar daha yapamayacak kadar şınav çekmelisin, uzun yürüyüşler veya deparlı koşular yapmalısın. Örneğin deparlı koşularda kesildiğini hissettiğinde sigaranın senin vücudunu nasıl ele geçirdiğini anlıyorsun ve tiksinme duygun gittikçe artıyor. Ve sigaraya karşı bir olumsuz koşullanma yaşıyorsun bu sayede sigara denen illeti yenebilirsin, bol şanslar.

Not: 5 sene düzenli içtikten sonra 17 Ocak 2018 tarihinde sigarayı bıraktım.

• quote:

Orijinalden alıntı: s.hız

Konuyu görünce fark ettim. 17 Ocak'ta bırakmıştım sigarayı. 68 gün olmuş. Sana tavsiyem şu olur ilk bir ay için: bol bol sigaranın zararlarını anlatan video, makale, yazı okumalı izlemelisin ki sigara düşüncesini kafanda yok edebilesin. Aşırı kriz tuttuğu anlarda spor yapmalısın en basitinden tek bir tekrar daha yapamayacak kadar şınav çekmelisin, uzun yürüyüşler veya deparlı koşular yapmalısın. Örneğin deparlı koşularda kesildiğini hissettiğinde sigaranın senin vücudunu nasıl ele geçirdiğini anlıyorsun ve tiksinme duygun gittikçe artıyor. Ve sigaraya karşı bir olumsuz koşullanma yaşıyorsun bu sayede sigara denen illeti yenebilirsin, bol şanslar.

Not: 5 sene düzenli içtikten sonra 17 Ocak 2018 tarihinde sigarayı bıraktım.

Hocam dun kiz arkadasimla yasadigim tartisma sonucu bir paket aldim. Yarin biter bu. Ben sigaranin ne kadar sacma bos bir sey oldugunu biliyorum. Biraktim bir gun , sinir huzursuzluk vs olmadi. Cunku tum olumsuz etkilerin zaten sigara eksikligonden oldugunu , sigara icmeseydim hic birinin olmayacagini da biliyorum. Zarar konusunda ise haklisiniz zaten. Bu paket bitince tekrar deneyecegim

• Bende birakmaya calisiyorum birakamayinca daha cok icmeye basliyorum :(

• Nikotin bandı

• Fiziksel bağımlılığın 3 gün sürüyor bunu bil, 3 günden sonra iraden devreye girecek, içecek misin içmeyecek misin sen karar vereceksin. İraden tabiri caizse kağıttan mı çelikten mi kendine ispat et.

• s.hız kullanıcısına yanıt
    68 gün olmuş.
    Şimdi nikotin ne iyi gider hocam varya o ciğerlere.
  • Yak bi sigara yanınada çay salla ya hayata bi kez geliyosun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Anladim hocam kafada bitirdim zaten fiziksel 3 gun suruyorsa bir deneyelim bakalim yarin baslarim zaten sinav vs de yok rahat gecer

• cakiyyyy C kullanıcısına yanıt
    Pasif içici olarak alıyoruz zaten az çok :) Ama sigarasız yaşam daha güzel onu fark ettim tekrardan. 45 gündür düzenli koşuyorum ve 6 km mesafeye çıktım, daha önce hayatımda 1km koşmuş bir insan değildim ve artık kesilmiyorum.

• Kolay gelsin kardeşim, önemli olan karar vermen gerisi teferruat. Kendine bir söz ver ve onu çiğneme, başarılar.

• 'Bırakmak istiyorum' diye bir film var. İzle

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Koşmamı gerektirecek bir durum yok. Zaten zayıf bir şeyim.
    Bu arada bende tek tük dışında içmem.
  • Requiem for a Dream kullanıcısına yanıt
    Nick-mesaj uyumu

• 6 yaşından beri içiyorum bağımlı değilim

• ben 5 aylığına bıraktım nargile içmeye başlayana kadar sigara aklıma bile gelmiyordu canım istemiyordu sonra nargileden dolayı canım istedi sinirli bi anımda geri başladım.

ben nasıl mı bırakmıştım anksiyete krizine sigara içerken yakalandım çok korktum direk bıraktım birazcık bile canım istemedi o andan sonra ama anksiyete başladı.
  • Tamamen psikolojik vücudunun nikotin bağımlılığı yok.Nikotinin fiziksel bağımlılığı uzun değil.
  • İlk 3 gün sabrettikten sonra gerisi geliyor. Nikotin bağımlısı olan arkadaşlarıma ben Kaptan Black purosu öneriyorum. Evet bir farkı yok sigaradan, ama senin gibi günde 15 tane içen kişiler 1 tane içince nikotin ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. Tabi bu da belli bir süreye kadar, sonra onu da bıracaksın. O da 2 haftalık bir süreçte, yani parça parça bırakma işlemi yapmazsan bırakamazsın çok ağır bağımlı gibi gözüküyorsun.
    Bunları nereden biliyorum, 8 senelik bir içici olarak biliyorum. Ben bu şekilde bıraktım, sen de benim gibi dene istersen sonra sonuçlarını bana yazarsın.

Ben bıraktım neler oldu ?

-Sabah işe giderken bindiğim servise sigara içip binenlerin eline sinen kokuya kadar alabiliyorum artık o derece açıldı koku seviyem.
    -Sabahları daha enerjik kalkıyorum, sigara içtiğim zaman sanki o gün ağır kilolara girmiş spor yapmış gibi hissediyordum.
    -Hobi olarak fitness yapıyorum, ağırlıklar en az 10-15 kg farketti.
    -Koşma ve deparda artık tıkanmıyorum.
    -Daha 30'uma gelmeden tıkandığım yokuşları artık hızlı adım veya koşularla çıktığım halde tıkanmayı hissetmiyorum.
    -Çalıştığım kurumda sürekli bir 5 kat aşağıya inip sigara içmeme gerek kalmıyor, o vakit bana kalıyor. Hele ki kışın o soğukta sigara içmeye inmek çok kötüydü.
    -Ramazan ayında sigara krizim tutardı artık o kriz de hayal oldu.

• 6 sene önce ani bir kararla bıraktım çok şükür, şimdi bırak içmeyi kokusunu duyunca midem bulanıyor beni öfkelendiriyor. İnsan kendine bu işkenceyi neden yapar neden sahip olduğu tek hazineyi vücudunu zehirler diye düşündüm, senin için en iyisi spora başlamak olacaktır. Salgılanan endorfin ile sigara aklına bile gelmez spor yaptıkça bilhassa yürüyüş ve koşu ile sigaranın sana verdiği zararlardan kurtulmaya vücudun kendini onarmasına yardımcı olursun.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.