Şimdi Ara

SİGARAYI CHAMPIX İLE BIRAKANLAR, BIRAKMAYI DÜŞÜNENLER! (530. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.589
Cevap
166
Favori
1.425.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İnşallah hocam.
    Dilimiz döndüğünce yardımcı olalım, bu psikolojik bir savaş.

Bırakmak demek sigara ile ilişkini kesmek demek değil.

Kökenine inip bunun yanlışlığını ortaya çıkarmak, mantıksızlığını anlamak lazım.
    Sigara pis kokuyor, çok para, sağlığa zararlı diye bırakılmaz.
    Sigara yanlış, mantıksız olduğu için bırakılır. Yoksa koku da, parada bir noktadan sonra önemli değil, adam kanser olmuş hala içiyor.

Neden yanlış, neden mantıksız…. işte bunu anladığında bırakıyorsun bu bağımlılığı, o noktada kendine soruyorsun.
    -ben bunu neden içiyorum?
    Ve düğüm çözülüyor, sigara bitiyor. Düğümü çözmek lazım.

Kolay değil, çünkü sigara ekmek su gibi olmuş, her şeye katık etmişiz. Derde, kedere, mutluluğa, sıkılmaya, biraya, kahveye, çaya…. Kemikleşmiş artık. 20-30 yıl sigara içince insan, sigarayı bile savunacak duruma geliyor.

Bilinçli bir şekilde bırakmak önemli, diğer türlü sürekli bir tane içsem diye yakınırsın, birinde görsen özenirsin, kokusunu duysan için geçer. (Kokusu wcden bile kötü bence)
    Bir sıkıntı yaşayınca sigaraya sarılmak, bağların kopmadığını, sigarayı neden bıraktığımızı bilmediğimizi gösterir.

Allah korusun türlü sıkıntılar yaşayabiliriz, dünya burası. Ama şunu kesin olarak anlamak lazım ki, sigara dostumuz değil, içince üzüntümüz gitmez, bizi mutlu da etmez. Bir işe yaramıyor. Sigaranın sorun çözdüğü nerde görülmüş.
    Bir sorun varsa yüzleşmek lazım, sigara ile kendini uyuşturmaya çalışmak çözüm değil.

Sigara 2 dk yarım yamalak kafa yapar. Sonra eski haline dönersin, çökersin. Çünkü sigara başında mutluluğunu, kafanı alır, seni hapseder. Sigarayı artıranların nedenide sözde mutluluğu, kafa süresini uzatmak.
    Dediğim gibi, içmeyen insanın kafası zaten yüksekmiş, sınırsız kafa var, adamlar sürekli iyi, mutlu…

Örneklemek gerekirse; Sigara başta senin mutluluğunu elinden alıyor. seni hapsediyor, kendine muhtaç hala getiriyor. Ve sana içtikçe 2 dk mutlu olacağın süreler veriyor.

Sigara kim ki benim hayatımı elimden alacak, birileri zengin olacak diye en zararlı maddeleri yakarak bir insanın eline vermek cinayetten farksız. Ama biz birde buna para veriyoruz.
    Bence satışı bile yasak olmalı.

Öncelikle kendini ikna et, bunları kendine atlat, anla. İlaçlar bu dönemdeki yoksunluk belirtilerini en aza indirgemeye çalışır. İş yine sende bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rwenzori -- 31 Ağustos 2024; 0:1:41 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Rwenzori kullanıcısına yanıt

İnsana komik gelen tarafı da bu zaten hocam kendi karakterini düşüncelerini ruhunu sigaraya veriyorsun o sana sen içtikçe kendi özünü iki dakikalığına geri veriyor. Ben sigarayı bıraktığım zamanlar da daha sakinim daha mantıklı düşünen bir insanım. Sigara içtiğim zamanlarda daha asabiyim daha çevreme zararlı bir bireyim. Evde bazen öyle saçma olaylar oluyor ki bir tartışma çıksa da gitsem sigara içsem gibisinden. Sırf kendime bahane üretmek adına hareketlerim tavırlarım insanlara olan yaklaşımım dahi değişiyor. Sigaranın size yaptığını en yakın dostunuz size yapsa bir ömür dönüp suratına bakmazsınız ama bu lanet öyle bir şey ki kahvaltı da zeytin peynir ne ise buda o olmuş hayatımızda. Kendime önümüzdeki hafta sonu için bir tarih belirledim 2 gün evden dışarıya çıkmadan kendimi kapatarak en azından ilk bir kaç günlük krizi atlatmaya çalışacağım. Benim için zor bir süreç olacak ama umarım başarırım gerçekten bu lanet sigaradan bıktım icat edene etmediğim küfür kalmadı.

• JRache kullanıcısına yanıt

Başarılar hocam.

Sıkılırsanız bunalırsanız buraya yazın.

Sigara iğrenç bir şey, ihtiyacınız yok. Hiçbir şeye faydası da yok.

• Rwenzori kullanıcısına yanıt

Desteğiniz için çok teşekkürler hocam muhtemelen ilerleyen süreçte buraya saçma sapan yazılar yazabilirim şimdi den affola :)

• Kafana göre takıl hocam, destek atarız.

• Champix sigara içme isteğimi biraz azalttı.buda bana sigarayı bırakma ümidi verdi .peşinden özel hastanelere gittim makinalara bağlıyorlar sözde bağımlılığı siliyorlar ama ufak etkisi oldu para tuzağı yani.sigarayı bırakmam nikotin bantları sayesinde oldu 3-4 yıl mücadele ettim ve sonunda Allah nasip etti bıraktım 4 yıldır içmiyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 4 ay oldu, 3.bırakışım, 2 kere champıx ile bu sefer onsuz. En uzunu 3 sene sürdü. Bakalım bu sefer ne kadar. Yaş 53, tiryakilik 16 yaşından beri.

• Devlet hastanelerinin sigara bırakma polikliniklerine gittigimizde bu ilaci verme şansları oluyor mu?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 5 yil oldu champixle bırakmıştım...mis gibi hayat sigarasız bosa içmişim onca yıl iyi ki bırakmışım champix sayesinde siz de bırakırsınız yeterli isteyin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 526527528529530
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.