Şimdi Ara

Sign in / Login farkı nedir?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • OneSky'da bir programın çevirisini yapıyorum.Burada Sign in ve Login denen iki kelime kafamı karıştırdı.Aslında "Sign up" yazsaydı sorun kalmayacaktı.

Ben Sign in olanı Kaydol ve Login olanı ise Giriş olarak çevirdim.Ancak Sign in için emin olamadım.Yabancı kaynaklarda ise şöyle denilmiş.

What is interesting is sign in and log in. Well, both mean same that you enter somewhere where you are already registered. The web portals use both the terms. Facebook, ELL and COCA calls it Log in, whereas Google, Twitter, Bank of America and LinkedIn uses Sign in.

Yani açıklamada "Her ikisi de, zaten kayıtlı olduğunuz bir yere girdiğiniz anlamına gelir." denilmiş.

Sanırım Sign in Oturum Aç,Login ise Giriş olarak çevrilmeli.Ancak emin değilim.Doğru çeviri ne olabilir?

Sign in /  Login farkı nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D50B08F8B -- 3 Şubat 2019; 19:34:17 >
  • Paylaştığın ekran görüntüsünde önce sağdaki kısım açılıyor, "Sign In" dokunmasında ise soldaki kısım açılıyor diye varsayıyorum.

Aslında ben de "Her ikisi de, zaten kayıtlı olduğunuz bir yere girdiğiniz anlamına gelir." açıklamasına katılıyorum. Bu sebeple ben olsam her ikisine de "Giriş" der geçerdim.

Ancak senin önerdiğin "Sign in"="Oturum Aç" ve "Login"="Giriş" daha düzgün duruyor. "Sign In" için "Giriş" kullanılırsa sanki bir kullanıcı adı ve şifre gerekmeksizin giriş yapılacakmış anlamı çıkıyor. Ama "Sign In" için "Oturum Aç" kullanılırsa bir kullanıcı adı ve şifre girişi gerekecek yere yönlendirme olacağı anlaşılabiliyor.

Bu arada böyle ufak denilebilecek detaylara kafa yorma konusunda yalnız olmadığımı görmek güzel bir şey. Çalışmalarında başarılar
  • Sign in=Oturum aç
    Log in=Giriş

Çeviriyi böyle yaptım.Yardım için teşekkürler.@samich_tor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.