Şimdi Ara

Sigortam olmadığı halde aktif görünüyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
26.933
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2016 da girişim yapılmıştı. Sadece 20 günüm var. Ondan sonra hiç sigortam olmadı ama e devlette aktif görünüyor. Günlere bakıyorum sadece 2016 var. Ki zaten başka bir yer sigortami yapmadı.

Okula gidiyorum diye mi aktif görünüyor acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çalışmadığım Halde Sigortam Aktif Görünüyor: Nedenleri ve Çözümleri

İş hayatınızda değişiklik yaşadığınızda sigortanızın durumunu kontrol etmeniz önemlidir. Bazı durumlarda, çalışmadığınız halde sigortanız aktif olarak görünebilir. İşte bunun nedenleri ve çözüm yolları:

• İşten Ayrılma Sonrası: İşten ayrıldıktan sonra, işvereniniz tarafından belirli bir süre boyunca sigortanız aktif tutulabilir. Bu süre, yasal düzenlemelere ve şirket politikalarına bağlı olarak değişiklik gösterir.

• e-Devlet Kayıtları: e-Devlet üzerinden yaptığınız sorgulamalarda sigortanızın aktif görünmesi, yukarıda belirtilen işten ayrılma sonrasındaki aktiflik süresinden kaynaklanabilir.

• SGK Kayıt Hatası: Nadir durumlarda, SGK kayıtlarında bir hata meydana gelebilir ve çalışmadığınız halde sigortanız aktif olarak görünebilir. Bu hatayı düzeltmek için SGK ile iletişime geçmeniz gerekir.

Çözüm Yolları:

Sigortanızın çalışmadığınız halde aktif görünmesi durumunda yapmanız gerekenler şunlardır:

• İşvereninizle İletişime Geçin: İşten ayrıldığınızda, işvereninizle sigortanızın durumunu netleştirin. Aktiflik süresini ve ne zaman iptal edileceğini öğrenin.

• SGK'ya Başvurun: Sigortanızın aktif görünmesi ve işvereninizle iletişime geçmenize rağmen sonuç alamamanız durumunda, SGK'ya yazılı veya şifahen başvurarak düzeltme talep edebilirsiniz.

• e-Devlet üzerinden İtiraz Edin: e-Devlet üzerinden sigortanızın aktif görünmesi durumuna itiraz edebilirsiniz. Bunun için "Sosyal Güvenlik Kurumu" sayfasında yer alan "Sigortalılık Durumu Sorgulama ve İtiraz İşlemleri" bölümünü kullanabilirsiniz.

Sigortanızın yanlışlıkla aktif görünmesi, sağlık hizmetlerine erişiminizde sorunlara neden olabilir. Bu nedenle, sigortanızın durumunu düzenli olarak kontrol etmeniz ve herhangi bir hata tespit ettiğinizde derhal gerekli adımları atmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • okula gidiyorsan okula gidenler diye bir sigorta çeşidi var,
    çöğrencilere 10 yıl içinde ödemeli sonradan borçlandırmalı ücretsiz sigorta yapılıyor,
    öğrenciliğin bitince primlerini ödeyeceksin
  • Orda pasif yazmaz zaten Çalışsanda çalışmasanda aktif olur hayatta olduğun için ve daha önce sigorta girişi yapıldığı için.
  • gss prim sorgula
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RustyCohle -- 12 Ocak 2021; 11:58:1 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • AMC kullanıcısına yanıt
    Yok hocam gssden bişey gözükmüyor da gözükmez zaten öğrenciyim çünkü. Öğrenciliğim bitince GSS artar onu biliyorum.

Sadece şuanda sigortam olmadığı aktif demesine takıldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 742793 -- 20 Haziran 2019; 12:0:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 742793 kullanıcısına yanıt
    Fark yapmaz öğrenci ol,işten cıkısı ver yine sigorta aktif olur.Devlet herkesi aktif tutuyor bildiğime göre.Öğrenciysen sıkıntı yok.25 yaş aşagısı ssk gidip sildirebiliyorsun.Benim zamanımda 800 lira çıkmıstı,sildirdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.