Şimdi Ara

ŞİİR TÜRÜ SORUSU BALIKÇILAR MI SEYFİ BABA MI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.921
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • umarım balıkçılardır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dionysis kullanıcısına yanıt
    arkadaşlar soru manzumeler genelde toplumsal, şiirler bireyseldir, buna göre hangisi diğerlerinden farklıdır idi.
    toplumsallıktan üçü gitti kaldı mı balıkçılar ve çoban çeşmesi
    balıkçılar tevfik fikretin yukarda bir arkadasın dediği gibi toplumsallık etkisinde yazdığı bir eser. çoban çeşmesi bildiğin lirik şiir, Anadolu güzellemesi, tas ne güzel su ne güzel, yaşasın kıvamında bir şiir.
    Çoban Çeşmesi cevap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smiley.was.here -- 27 Haziran 2014; 19:49:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mstf9526

ya oğlum cins misiniz lan, sınavdan sonra kafayı yemişsiniz yemin ediyorum. orda türü farklıdır diye bir soru kalıbı YOK. manzum hikaye ile şiirin benzerliğinden bahsediyordu kalıpta, cevap yüzde seksen seyfi baba. çünkü diğerleri şiir tarzıyla yazılıyor.

1)üslubuna dikkat et kardeş kimseyle böyle konuşamassın !!

2) Manzum hikayenin tanımını bilmıyorsan neden laf ediyorsun? MAnzum hikayeler, Şiir şeklinde yazılır, didaktik öğreticidir. Manzum şiir diye bir kavram saçma olur.

2) seyfi baba, balıkçılar şiir şeklinde yazılan manzum hikayelerdir, zaten manzum hikayeler şiir şeklinde yazılır, ve öğretici didaktiktir, şıklarda 4 tane didaktik öğretici manzum hikaye, vardı. Çoban çeşmesi ise bireysel tarzda yazılmış eserdi. Cevap çoban çeşmesi.

• smiley.was.here kullanıcısına yanıt
    Tamamda bize içeriği farklı demiyoruki türü farklı diyordu içerik deseydi bende çoban çesmesi derdim
  • Cok ayrintili dusunuosunuz relax dusunun o soruda osym nin sormak istedigi mensur siir ile normal siiri ogrenci ayirabiliormu bunu olcmek kesin diyemem elbette ama cevap seyfi baba die dusunuorum cunku 9. Sinif ders kitabinda siir turunu anlatirken boyle bi konu var hatta bir cok soru bankasinda da bu konu ayrilir

• Ne diyim arkadaslar. Ozur dilerim. Yanlis bilgi verdik. Bu soruya itiraz etme gibi bir sansimiz olsa keske. En azindan dogrusunu ogrenirdik. Verilen siirlerin hepsi manzume olarak gozukuyor. Hepsi birbirinden alakasiz. Siirlerin anlamindan yola cikartmak pek akil kari degil bence. Cunku sinavda kimse o siirleri aklinda anlamlariyla tutamaz. Nasi bi kafa bu soruyu hazirlar? Gecen seneden kolay diyen arkadaslara degil de grafiklere bakalim aciklaninca. Bu sene 50 net ustu yapan 100 u gecmez. Matematikten zordu ya. Gecen seneki en zor soru sevinc cokumdu. Bu sene cokumun kopyasi olarak samiha yi sordular. Samiha ayverdi sorusu basit kaldi diger sorular yaninda.

• aga ben sadece orada seyfi baba ve balıkçıları manzume diye biliyordum
    hürriyet kasidesi cenge giderken çoban çemesini şiir zor soruymuş harbi
  • Şöyle kalite sorular eskide kaldı galiba

• Bu sorunun mantığı nasıldı çok güzel soru bence 2014ün en efsane sorusu hatta belki tüm yılların tabi bana göre

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.