Seni öylece sevdim Adını bilmeden yolunu bilmeden yüzünü görmeden Nasıldı gülüşlerini bilmiyorum Gülüşlerini görmeden sevdim Bakamadan gözlerine uzun uzun Derin anlamlar yükleyemeden sevdim seni Caddelerde ayak izlerimiz hiç takip etmedi birbirini Yada bir otobüs durağında hiç karşılaşmadık Ve ben seni seni hiç aramadım otobüs garlarında Yada ben Yağan karın altında titreyerek bekleyemedim seni Sarılamadım boynuna, ve ben ısınamadım….. Gözlerine sevgimi, Yüreğine sevdamı bırakamadım Geleceğe ait bir düş kuramadım Seni de düşlerime alamadım Yıldızları indiremedim gökyüzünden Önüne diz çöktüremedim güneşi Yalvartamadım geceyi sana Ben seni öylece sevdim Öylesine..............
Ellerimi saclarında dolaştıramadım Yatıramadım seni dizlerimde Dalamadım seninle benli düşlere Rüyalarıma bile alamadım ki seni Kaybolurdu belki büyün Silinirdi belki bendeki yerin Silinmesin istedim açtığın yara bende çok derin. Hiç kaçamak buluşmalarımız olmadı seninle Ne mahalle aralarında Nede nede bir kır bahçelerinde Öyle sevdim ben seni Adını sanını bilmeden Bir sevenin var mı bile demeden Öyle sevdim öylesine…tıpkı senin sevdiğin gibi öylesine…..
SORMA BANA Sorma bana kimim Nerden geldim buraya Gözlerimdeki kırmızı bulutlar Hangi günlerden sorma. Elbet olmuştur geçmişte Açıklanamaz şeyler Bağlardan çaldığım üzümleri Yemişimdir yaslanıp mavi göğün göğsüne Sorma bana kimim Yaşım kaç, işim ne? Bana “seviyor musun?” de. Başka bir şey sorma ...
Korkuyorum
Sen benim gökyüzümdeki Yıldızımsın diyemiyorum Kayar bir gün düşersin diye korkuyorum Güneşimsin diyemiyorum Batarsın diye korkuyorum Sen öyle büyüksün ki sana Nazar değmesinden korkuyorum Hayatın mum ışığında kurulmuş Bir tılsım sen tılsımlardan oluşmuş kıvılcım Sönersin diye korkuyorum Korkularım kadar gerçek Dudaklarım titriyor konuşamıyorum Sensin ümidim sensin yarınlarım Seni seviyorum demeye korkuyorum
Hasret sona erdi
Sen : Çamlı dağlarda ağaran şafak... Sen : Duru gönüllerin nilüferisin Sen : Engin ovada sararan başak... Sen : Umut kaynağı, alınterisin Sen : Gökte yıldızsın, uykularda düş... Sen : Yeşil ekinsin sen beyaz gümüş.. Sen : Mavi denizsin sise bürünmüş... Sen : Sevda sırrının düğümlerisin Sen : Her güzelliğin canlı sergisi Sen : Kalb yarasının emin sargısı... Sen : Benim dileğim, Hakk'ın vergisi.. Sen : Gönlümde saplı aşk hançerisin Sen : Koyu gölgesin yaz sıcağında Sen : Olgun meyvesin dal kucağında Sen : Korsun, alevsin aşk ocağında Sen : Gadir Allah'ın şaheserisin Sen : Bensin gel gör ki ben sen değilim Sen : Benim düşünce ruhum ve dilim Sen : Benim gözlerim, ayağım, elim... Emin ol, sen bana benden berisin
NASIL HER NEFESTE SENİ SOLUYORSAM, KENDİMİ DEĞİLDE SENİ YAŞIYORSAM, SENSİZ KALINCADA AZAPTAYIM İŞTE. YOKLUĞUNUN BİR TANIMI YOK BENDE. ANLATAMIYORUM, ANLAYAMIYORSUN....
sari_laci nerelerdeydin;özlettin kendini...
quote:
Orjinalden alıntı: sari_laci
Hasret sona erdi
Sen : Çamlı dağlarda ağaran şafak... Sen : Duru gönüllerin nilüferisin Sen : Engin ovada sararan başak... Sen : Umut kaynağı, alınterisin Sen : Gökte yıldızsın, uykularda düş... Sen : Yeşil ekinsin sen beyaz gümüş.. Sen : Mavi denizsin sise bürünmüş... Sen : Sevda sırrının düğümlerisin Sen : Her güzelliğin canlı sergisi Sen : Kalb yarasının emin sargısı... Sen : Benim dileğim, Hakk'ın vergisi.. Sen : Gönlümde saplı aşk hançerisin Sen : Koyu gölgesin yaz sıcağında Sen : Olgun meyvesin dal kucağında Sen : Korsun, alevsin aşk ocağında Sen : Gadir Allah'ın şaheserisin Sen : Bensin gel gör ki ben sen değilim Sen : Benim düşünce ruhum ve dilim Sen : Benim gözlerim, ayağım, elim... Emin ol, sen bana benden berisin
AŞK
Sen kocaman çöllerde bir kalabalık gibisin, Kocaman denizlerde ender bir balık gibisin. Bir ısıtır,bir üşütür, bir ağlatır,bir güldürür; Sen hem bir hastalık hem de sağlık gibisin...
Özdemir Asaf
quote:
Orjinalden alıntı: ftdeniz
||- || ||- || ||- || \ / \ / \ /
süper
quote:
Orjinalden alıntı: Gulshen83
sari_laci nerelerdeydin;özlettin kendini...
Teşşekürler.. Cezaevindeydim de yeni çıktık.
.....
Bir de gencecik aşıkların yüreklerini bilirim
Bir dolmuşta yorgun şoförler için bestelenmiş
Bir şarkıdan bir kelime düşüverince içlerine
Karanlık sokaklarına dalarak şehirlerin
Beton apartmanların sağır duvarlarını yumruklayan
Ya da melal denizi parkların ıssız yerlerinde
Örneğin Hint Okyanusu gibi derin
İsyanın kapkara sularına dalan.
Nice akşamlar bilirim ki
Karanlığını
Bir millet hastanesinde
Dokuz kişilik kadınlar koğuşu koridorunda
Başını kalorifer borularına gömmüş
Beyaz giysilerinden uykular dökülen tabiplerden
Haber sormaya korkan
Genç kızların yüreğinden almıştır.
.....
Bütün bunların üstüne
Hepsinin üstüne sevda sözleri söylemeliyim
Vatanım milletim tüm insanlar kardeşlerim
Sonra sen gelmelisin dilimin ucuna adın gelmeli
Adın kurtuluştur ama söylememeliyim
Can kuşum, umudum, canım sevgilim.
BU GECE UYUYAMAZSIN SEN
Bu gece uyuyamazsın sen! Çetin bir sızı sarar odanı, sen şimdi ağlarsın da... Umutsuzca akıtırsın göz yaşlarını.
Radyonu açmış şiirler dinliyorsun, elinde kalem... Kadere sitem ederek yalnızlığına dizeler arıyorsun şarkımızı söyleyerek...
Bu gece üşüyeceksin biraz anılar gelip seni vuracak, üzüleceksin. Isınmak için güneşi bekle bazı geceler soğuk eserim ben, bilirsin.
Gece sana emanet... Bu şehri bir kez daha terk ediyorum, gelemediğin bir yer vardı hani İşte oraya. Yine gurbete düştü yolum...
Ve bu gece seni uyku tutmaz Biliyorum....
KEŞKE TANIMASAYDIM SENİ
Keşke tanımasaydım seni Omuzlarıma bu kadar yük binmezdi o zaman Gözlerim ağlamayı bilmezdi O kadar sık kalbim çarpmazdı böyle delicesine, Benim de ellerim sımsıcak olurdu mutlaka Geceleri asla uykusuzluk çekmezdim sabaha kadar Rüyalarım hatta tatlı hayallerim olurdu Duygusuzca düşünmezdim yokluğunda günlerimi, saatleri hep Hiç üşümezdim böylesine ölü soğukluğunda Hırsım takip etmezdi beni, kötü kader Kan çanağına dönmezdi gözlerimin ta içi. Kayan yıldızlardın bende farklı dilekler tutardım, Duyardım, anlardım yanımda konuşulanı, Hayretim bu kadar artmazdı o zaman Ben de gülerdim zaman zaman Deniz ve mehtap benim için önemli olurdu. Hele kara saplı bıçak dostum olmazdı sırtımda Güneşsiz dünyamda kavrulmazdı ciğerim Beynim ise böylesine hırçın ağlamazdı. Kar yüreğime damla damla vurmazdı. Gözyaşım ruhumu daraltmazdı, benliğimi sıkıştırmazdı. En tiz sesiyle çığlıklar atmazdı göğsüm. Simsiyah yankılar oluşturmazdı uykumda. Saçıma sakalıma bende bakardım. Delicesine bütün gücümle sigaramı çekmezdim. Ya da keşke tanımasaydım seni... Keşke...
Murat Göğebakan
GÖZLERİN İSTANBUL OLUYOR BİRDEN
Seninle bir yağmur başlıyor iplik iplik,
Bir güzellik doğuyor yüreğime şiirden.
Martılar konuyor omuzlarıma,
Gözlerin İstanbul oluyor birden.
Akşamlardan, gecelerden, senden uzağım
Şiirlerim rüzgardır uzak dağlardan esen
Durgun sular gibi azalacağım
Bir gün, birdenbire çıkıp gelmesen.
Şarkılarla geleceksin, duygulu, ince
Yalnız gözlerime bak diyeceksin.
Ellerim usulca ellerine değince
Kaybolup gideceksin
Bir elim seni çizecek bütün pencerelere
Bir elim seni silecek.
Kalbim: Ebemkuşağı; günde bin kere
Senin için yeni baştan can kesilecek.
Ne güzel seni bulmak bütün yüzlerde
Sonra seni kaybetmek hemen her yerde
Ne güzel bineceğim vapurları kaçırmak
Yapayalnız kalmak iskelelerde.
Seninle bir yağmur başlıyor iplik iplik,
Bir güzellik doğuyor yüreğime şiirden.
Martılar konuyor omuzlarıma,
Gözlerin İstanbul oluyor birden.
Bir kalbim var et,kan,sinir İki gözüm var,seni görür Ayaklarım sana gelir Ellerim,seni arar. Bir dünya ki kocaman, Bir evren ki sonsuz. Sen olmasan neye yarar?
Ümit Yaşar Oğuzcan
Muhabbetin şirazesi, nefretin endazesi, aşkın hendesesi yoktur A. TURAN ALKAN
quote:
Orjinalden alıntı: Gulshen83
Bir kalbim var et,kan,sinir İki gözüm var,seni görür Ayaklarım sana gelir Ellerim,seni arar. Bir dünya ki kocaman, Bir evren ki sonsuz. Sen olmasan neye yarar?
Ümit Yaşar Oğuzcan
"Çözemedin"
Önce rüzgarlarla konuş sonra yağmurla ağla Sen görmeden gideceğim geriye dönmem asla Sence ayrılıklar kolay yalnız kal bak göreceksin Ben hatıraları aldım neyinle övüneceksin?
Beni seven bir kadın var deme artık inanmazlar İçimdeki düğümleri çözemedin, kalsın onlar...
yonca lodi...
Aşiyan-ı mürg-i dil zülf-ü perişanındadır kande olsa ey peri gönlüm senin yanındadır
Fuzuli
''Bana inanmıyor musun, dedi, kayıtsız şartsız teslimiyet istedi. (..) sen nasıl aşksın, dedi. Bir aşkı tartarsa ancak aşk tartar. Akıl aşka denge değildir. Karanlıksam, karanlığımı, bulanıksam bulanığımı kabul etmezsen nasıl aşksın, diye yineledi. (..) Aşkın pazarında kendisinden başka hiçbir ölçünün geçerli olmadığını bilmiyorsun ve aşkın erliğine soyunmuşsun...(s. 166) Nazan Bekiroğlu "isimle ateş arasında" romanından
Hüzün kafesteki kuşlara benzer sevdiğim, sarı sarı yapraklara sonbaharda; tütünü bitmiş bir babanın acı gülüşüne benzer, yavrusundan ayrı düşmüş bir ananın gözyaşlarına...
quote:
Orjinalden alıntı: crema
Hüzün kafesteki kuşlara benzer sevdiğim, sarı sarı yapraklara sonbaharda; tütünü bitmiş bir babanın acı gülüşüne benzer, yavrusundan ayrı düşmüş bir ananın gözyaşlarına...
çok güzel ya ama keşke bütün hüzünler sonbahardaki yapraklar kadar güzel olsa değil mi?
quote:
Orjinalden alıntı: 6mustafa1
quote:
Orjinalden alıntı: crema
çok güzel ya ama keşke bütün hüzünler sonbahardaki yapraklar kadar güzel olsa değil mi?
aslında haklısın... bazı hüzünlerde bunun kadar güzel olabiliyor......