ergenliğimin son demlerinde gecenin geç, günün ilk saatleri ergen şiirleri yazardım. karanlık çöküp, el ayak çekildiğinde oturup cam kenarında ergen hayalleri kurardım. bakışlarımın camda yansımasında derin bir mana, çokça yaşanmışlık var sanırdım.
sonra büyüdük, gecenin geç, günün ilk saatleri ergence geldi şiir yazmak. karanlık çöktüğünde, çekilen el ayak olmak cazip geldi hayal kurmaktan. şimdi baktığımda cama, aynı derin mana; tek farkla, artık büyük görmeden yaşadıklarımı, yaşayamadıklarıma yanıyorum.
abi bunu değiştirtmeyin şimdi bana,sms gibi de olsa,kalsın öyle
bence çok güzel kemalton
Güzel olmuş kemal hocam.Ellerine yüreğine sağlık
Güzel hocam yüreğine sağlık.
Estağfirullah,işte kendi çapımızda
Hemen şımarıyorum
Şiir yazmak güzel
Gerçekten çok etkiledi beni ya bir garip oldum valla
güzel yazmışsın, beğendim kemalton... :)
canlanınnnnnnnnnnnnnn
Diyene bak hoca nerdesin sen ya 2 tane attınız bize görebilene aşk olsun
quote:
Orjinalden alıntı: Caglar.1903
zafer sarhoşuyuz hala ayılamadık
quote:
Orjinalden alıntı: AXU
quote:
izmirde ayıltmak üzere
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: AXU
quote:
izmirde ayıltmak üzere
Vayy İstanbul sınırlarını aştınız bir de İzmir mi kaldı Neyse burası yeri değil burda tartışacaksak şiirsel bir dille tartışalım bari
Zor mudur sizce bir anne olmak? Dünyaya onun kokusuyla merhaba demek, hayata onun aşkıyla başlamak.. Bizi bizden çok sevip en değerli yanında kalmak hep, ve ne yaparsak yapalım "ana yüreği" diyip sığınmak.. En korkulu anlarda "anne" diyip büyüyemediğimizi kanıtlamak. Coşkusu ve feryadı evladı için atan bir yüreğe gereken önemi verememek.. Sizcede zor mu?
Bir gün giderse, yada "bir gün annem olmasa" diye düşünmeden davranmak.. Siz büyüdükçe güçlendiğinizi hissetsenizde en sıkıldığınız anlarda oğlum diyip kucaklayan, en dar gününüzde neyi varsa ortaya seren bir yüreğe gereken önemi vermemek sizcede katlanılmaz mı?
Yıllarca her türkü sıkıntıyı sizin için göğüsleyen, gecelerin o tatlı uykusunu yavrusu için terkeden ve bizi bizden iyi tanıyan varlığa hala hayattayken sarılıp koklamak sizcede anlamsız mı? Kalbinize alıp sevebileceğiniz onca şey varken ona bir nokta bile yer açmamak, kimi günler aklımıza bile getirtemeyip hakkını ödeyebilmek için neleri vermemiz gerektiğini bilmiyorken, yanıbaşımızda duran aşka duyarsız kalmak sizcede haksızlık mı?
Onca yetim varken hayatta, sarılıp koklayabileceğiniz bir anneniz olduğuna şükrettiniz mi? Yoksa sadece bir hediyemiydi bugünü anlamlı kılan? O sıcaklığı hiçbir yerde bulamacağımızın farkında mıyız?
Maksadımız sevmekse.. Hergün Anneler Günü!
@stigmata_ Çok güzel
Gökyüzünün yağmurdan elleri dokunuyor yanaklarıma, Sonra sert esiyor rüzgarlar titriyorum, Ağaçlarım yapraklarını döküyorlar, Dökülüyorum Ellerimi cebimden çıkartıp, dökülen tüm yaprakları yeşile boyuyorum, Büyüyorum, Çoçuklugumdan kalan darbelerle Üryan bir fahişe sadakatinde şimdi kader, Ve ben bana hediye edilen tüm ihanetleri, kabul ediyorum, Bügünlerde tıka basa doyduktan sonra Ancak rejim yapacak cesareti buluyorum, kendimde acıkıncaya kadar, İradem ne yazıkki kalbimdeki boşluklara endeksli, Çok sevidiğim kelimelere işkence yaparcasına seni yazıyorum, Lanet olsun..
Büyümüşüm
quote:
zamirpolen
quote:
Orjinalden alıntı: zamirpolen
@stigmata_ Çok güzel
Teşekkür ederim
Bensiz bir yaşama merhaba dedin mi?
Nicedir bensizsin, mutluluğu yaşadınmı? Yine tartışdığın bir gecenin ardından mutsuzca sokuldunmu bir kenara? Kendi üzüntünü yaşarken o nasıldır acaba diye geçirdinmi içinden? Tekrar barışmayı, ilk aşık olduğun gün elini tutmak ister gibi bekledinmi? Söyle bakalım! Ben yokum, eriştinmi mutluluk tahtına?
Sen uyurken öperek uyandıran bir bedene sarıldınmı bidaha? Gecenin bir vakti sesini duyar duymaz, şaşkın şaşkın baktınmı uykulu gözlerle? Ortak bir yemeğe ev sahipliği yaptınmı? Yada sen üzülme diye kendinden ödün veren biri oldumu hiç? Söyle bakalım! Yokluğumla barıştınmı?
Sineye çektiğin bir söze rağmen seviyorum dedinmi? Bir sözüne saatlerce yol gelen birine "herşeyim" diyebildinmi? Yine gururun senden ötemiydi? Yaşanması gereken bir aşkı baltaladınmı yine? Söyle bakalım! Bensiz varolabildinmi?
Ayrılığa giden yolda yürürken, Gözlerine bakmaktan kaçındığın, görmemek için savaş verdiğin, Tekrar bağlanmaktan korktuğun biri varmı? Sarıldığında utangaçlığını belli ettiğin yürek buldunmu? Söyle bakalım! Ben yokken o var diyebildinmi?
Seni sana katıp yudum yudum içen sevdiğin varmı? Lokmasına tuz biber olduğun, anlamlı düşler kuşağını buldunmu? Bekleyişinin sonunu ödül sayan bir bekleyenin varmı artık? Sen diye başlayan her cümleye kendinide katan.. Söyle bakalım! Bensiz bir yaşama merhaba dedinmi?
E.Akbey (13 Mayıs 2009)
@AXU
Hocam
iyi geceler üstadlar
hadi bakalım bana çok uzun gelen bir aradan sonra 1 tane yazdım bakalım begenek misiniz?
Gülümse bana Son nefesinde sigaramın agzımda bıraktıgı buruk tadı silmek adına sonra ellerinin arasından kalbimi bırak kırmızı avuçlarıma
Sevebilir misin beni ya da alışabilir misin bana adına bir şiir yazıp iğnelesem başucuna yagmur yagdırsam bahçemize her gün sonra güneşi getirsem kapına gülümse bana yeni dogmuş bebegin ilk nefesindeki acı gibi ayırılıgı unutturmak adına
affedebilir misin beni geçkalmışlıgımla döndüm sana dudagımda sevdigin türkü ve vaad edilmiş aşkla
hadi, gülümse bana
stigmata_ " Bensiz bir yaşama merhaba dedin mi? "
lejyonerx " Gülümse bana "
Çok güzel arkadaşlar.
Yüreğinize sağlık.
quote:
Orjinalden alıntı: zamirpolen
stigmata_ " Bensiz bir yaşama merhaba dedin mi? "
lejyonerx " Gülümse bana "
Çok güzel arkadaşlar.
Yüreğinize sağlık.
Teşekkürler..
lejyonerx'in şiiri ile benim şiir bi bütün gibi olmuş.. Hani benimkinin ardından onunkini okudum valla süper oldu ikisi birden