Şimdi Ara

Sıkıntı Yok Bu Senede Şampiyonuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: bilir_kisi_07

Konuyu 8 sene sonra açmış olsan haklı olabilirdin.

Geçen sene açmış olsak da haklı olmuş olmaz mıydık ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sangre

quote:

Orijinalden alıntı: exclusive

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sommet de la montagne

beşiktaşlıların kendilerini kandırma konusu

yazık lan

Sosa ile Gökhan oynamadı diye koca takımı yedek yapmışlar şaka gibi Bizde de Serdar, Cavanda oynamadı. Podolski sakatlandı, ön libero transferi gelmedi tam kadro diyorlar. Şampiyonlar ligi bir an önce başlasa da gerçekleri görseler

Gökhan Gönül, Rhodolfo, Adriano, Quaresma, Sosa, Aras, stoper transferi, forvet transferi

Say bakalım kaç as oyuncunuz oynamamış.

Arkadaşım saçmalayıp durmayın. Aras mı As oyucunuz? Mağlubiyeti yolda görsek tanımayacağımız bir çocuğun arkasına sığınarak mı kendinizi avutuyorsunuz. Bizde de Cenk, Serdar, Sabri, Hamit, Donk, Cavanda, Salih, Gökhan, Birhan, Dzemaili, Umut, Tarık, Olcan, Endoğan yoktu. Say bakalım kaç oyuncumuz oynamamış şaka gibi yorumlar yazıyorsunuz

Quaresma ile Adriano oynamadı diyorsun da Kerim yerine 2. yarı oyuna kim girdi? Kimin kafa vuruşu sonucu Chedjou ters vuruş yapıp golü attınız? Quaresma olmasa maç penaltılara gider miydi? Peki Necip'in yerine oyuna kim girdi? geçen sene yarım sezon sakat geçiren Rhodolfo as oyuncu oldu, çok büyük eksiklik ise neden yerine adam alıyorsun? madem çok iyi, kulübedeydi neden oyuna sokmuyorsun? demek ki adam hazır değil ve yetersiz. saçma sapan bahanelere sığınmayın. Tribünde oturan Gökhan Gönül hariç tam kadro As oyuncularınızla Konya'ya geldiniz. Çıkıp oynasaydınız. Sanki Galatasaray tam kadro hazır şekilde karşınızdaydı.

Hoca neden mesaj atarken beynini çıkarmayı tercih ettin acaba? Evet Aras bu sene Beşiktaş'ın as oyuncusu, sezon içinde izleyip görürsün. Adriano 105. dakikada girdi oyuna el insaf. Kendin itiraf etmişsin Quaresma ikinci yarı oyuna girmese gol atabilecek miydin diye. Peki ya Quaresma 90 dakika oynasaydı böyle olacak mıydı? Rhodolfo sakat ve yetersiz demişsin. Rhodolfo sakatlandığı için oynamadı yarım sezon evet ancak ondan önce bütün maçlarda 90 dakika sahadaydı ve şu an defansa yapmaya çalıştığımız transfer SOL STOPER yani Rhodolfo'ya partner olacak bir stoper almaya çalışıyoruz Marcelo yerine. Bak şimdi seninle küçük bir karşılaştırma yapalım senin için Aras'ı da yedek tutacağım.

Beşiktaş'ın dün sahaya çıktığı ilk 11;

Tolga

Beck
    Necip
    Marcelo
    Tosic

Atiba
    Tolgay
    Oğuzhan

Kerim
    Olcay
    Cenk

Bu da Beşiktaş'ın sezon içindeki ideal 11'i olacak kadro;

Fabri

Gökhan Gönül
    Rhodolfo
    Transfer
    Adriano

Atiba
    Oğuzhan
    Sosa

Quaresma
    Olcay
    Transfer

Bak bakalım kaç oyuncu farklıymış. Hadi Fabri'yi sayma hadi stoperlerden biri de Marcelo olsun çünkü takımın içini bilmiyorsun, ideal kadronun bu olacağından bi habersin ve itiraz ediceksin. Bu yüzden hadi bu ikisini de saymıyorum. Aras'ı da koymadım Olcay yerine. Kaç oyuncu var bak bakalım farklı? Ben söyliyim 6 oyuncu.

Yani dün as kadroyla çıktığımız ideal 11'imizin sahada olduğu falan tamamen içinizi rahatlatma çabanız başka bir şey değil.

Sende olmadığını anlayınca bende geçici olarak seninkinin yerine koymak için çıkarmayı tercih etmiştim ama uyum sağlayamadı herhalde yine saçmalamışın. 75 dakika oynamış Queresma için, ilk önce oynamadı diyorsun sonra saçmaladığını anlayınca dokson dokoko oynoso böylö olocok moydo? diyorsun hala. Hayatında Bjk forması giymemiş, elle tutulur hiç bir başarısı olmayan çocuk için Messi muamelesi yapıp takımı tek başına sırtlayacağını düşünen birine cevap verip boşa vakit kaybetmişim. Ben diyorum Ankara sen diyorsun Rasim Kara. Yazdığım hiç bir şeyi anlamamışsın. Sen eksik kadroyla çıktıysan bende çıktım. Sen hazır değilsen bende değilim. Senin yeni transferlerin oynamadıysa benimde oynamadı. Senin eksik yerlere transferlerin gelmediyse benimde gelmedi. Ama buna rağmen çıkıp kazanmayı bildik. Sende bunun arkasına sığınmayacaksın çıkıp kazanacaksın. Kapiş?

• Gs'nin başında Dursun varken bu Gs'den bi yol olmaz, bunu Gs taraftarı unutmasın. Penaltılarla kazanılmış bir kupa, ha olabilir penaltılarla da kazanabilirsin futbolda bu da var ama oyuna bakarsak Beşiktaş çok daha öndeydi üstelik çok fazla eksik oyuncusuna rağmen. Süper Kupayı Gs alsın biz de şampiyon olacağız yine büyük ihtimal.

• Ulan yine bahane buldunuz. Yedek kadroymuş. Vallahi helal olsun. Ben utandım.

• Yedek kadromuzla çıktık diyerek kendilerini teselli ediyorlar . Bir sonraki bahaneleri ne olacak bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Mysterious -- 14 Ağustos 2016; 17:35:10 >
  • Avunmaya devammm

• Bilmem kaç yıldır şampiyonluk yüzü görmeyen takım yenilgiyi hazmedemez olmuş. İlginç. Yakında CL bizim diye konu açılırsa şaşırmayacağım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yazık lan

Sosa ile Gökhan oynamadı diye koca takımı yedek yapmışlar şaka gibi Bizde de Serdar, Cavanda oynamadı. Podolski sakatlandı, ön libero transferi gelmedi tam kadro diyorlar. Şampiyonlar ligi bir an önce başlasa da gerçekleri görseler

Gökhan Gönül, Rhodolfo, Adriano, Quaresma, Sosa, Aras, stoper transferi, forvet transferi

Arkadaşım saçmalayıp durmayın. Aras mı As oyucunuz? Mağlubiyeti yolda görsek tanımayacağımız bir çocuğun arkasına sığınarak mı kendinizi avutuyorsunuz. Bizde de Cenk, Serdar, Sabri, Hamit, Donk, Cavanda, Salih, Gökhan, Birhan, Dzemaili, Umut, Tarık, Olcan, Endoğan yoktu. Say bakalım kaç oyuncumuz oynamamış şaka gibi yorumlar yazıyorsunuz

Quaresma ile Adriano oynamadı diyorsun da Kerim yerine 2. yarı oyuna kim girdi? Kimin kafa vuruşu sonucu Chedjou ters vuruş yapıp golü attınız? Quaresma olmasa maç penaltılara gider miydi? Peki Necip'in yerine oyuna kim girdi? geçen sene yarım sezon sakat geçiren Rhodolfo as oyuncu oldu, çok büyük eksiklik ise neden yerine adam alıyorsun? madem çok iyi, kulübedeydi neden oyuna sokmuyorsun? demek ki adam hazır değil ve yetersiz. saçma sapan bahanelere sığınmayın. Tribünde oturan Gökhan Gönül hariç tam kadro As oyuncularınızla Konya'ya geldiniz. Çıkıp oynasaydınız. Sanki Galatasaray tam kadro hazır şekilde karşınızdaydı.

Hoca neden mesaj atarken beynini çıkarmayı tercih ettin acaba? Evet Aras bu sene Beşiktaş'ın as oyuncusu, sezon içinde izleyip görürsün. Adriano 105. dakikada girdi oyuna el insaf. Kendin itiraf etmişsin Quaresma ikinci yarı oyuna girmese gol atabilecek miydin diye. Peki ya Quaresma 90 dakika oynasaydı böyle olacak mıydı? Rhodolfo sakat ve yetersiz demişsin. Rhodolfo sakatlandığı için oynamadı yarım sezon evet ancak ondan önce bütün maçlarda 90 dakika sahadaydı ve şu an defansa yapmaya çalıştığımız transfer SOL STOPER yani Rhodolfo'ya partner olacak bir stoper almaya çalışıyoruz Marcelo yerine. Bak şimdi seninle küçük bir karşılaştırma yapalım senin için Aras'ı da yedek tutacağım.

Tolga

Beck
    Necip
    Marcelo
    Tosic

Atiba
    Tolgay
    Oğuzhan

Kerim
    Olcay
    Cenk

Fabri

Gökhan Gönül
    Rhodolfo
    Transfer
    Adriano

Atiba
    Oğuzhan
    Sosa

Quaresma
    Olcay
    Transfer

Bak bakalım kaç oyuncu farklıymış. Hadi Fabri'yi sayma hadi stoperlerden biri de Marcelo olsun çünkü takımın içini bilmiyorsun, ideal kadronun bu olacağından bi habersin ve itiraz ediceksin. Bu yüzden hadi bu ikisini de saymıyorum. Aras'ı da koymadım Olcay yerine. Kaç oyuncu var bak bakalım farklı? Ben söyliyim 6 oyuncu.

Yani dün as kadroyla çıktığımız ideal 11'imizin sahada olduğu falan tamamen içinizi rahatlatma çabanız başka bir şey değil.

Sende olmadığını anlayınca bende geçici olarak seninkinin yerine koymak için çıkarmayı tercih etmiştim ama uyum sağlayamadı herhalde yine saçmalamışın. 75 dakika oynamış Queresma için, ilk önce oynamadı diyorsun sonra saçmaladığını anlayınca dokson dokoko oynoso böylö olocok moydo? diyorsun hala. Hayatında Bjk forması giymemiş, elle tutulur hiç bir başarısı olmayan çocuk için Messi muamelesi yapıp takımı tek başına sırtlayacağını düşünen birine cevap verip boşa vakit kaybetmişim. Ben diyorum Ankara sen diyorsun Rasim Kara. Yazdığım hiç bir şeyi anlamamışsın. Sen eksik kadroyla çıktıysan bende çıktım. Sen hazır değilsen bende değilim. Senin yeni transferlerin oynamadıysa benimde oynamadı. Senin eksik yerlere transferlerin gelmediyse benimde gelmedi. Ama buna rağmen çıkıp kazanmayı bildik. Sende bunun arkasına sığınmayacaksın çıkıp kazanacaksın. Kapiş?

Yapacağınız hangi transfer as kadronuza girecek söylesene sen bi? Hücumda Podolski, Bruma, Sneijder, Sinan, Eren 5'lisin 4'ü hep sahada olacak. Dün hepsi forma giydi. Orta sahadan Selçuk kombine almış zaten kimi getirirsen getir o oynayacak. Defansif orta sahada Tolga Ciğerci yerine oyuncu alacağınızı sanmıyorum ama alırsan hadi onu yedek kabul edelim. Kalecin zaten her zaman ilk 11 oyuncundu ondan söz etmiyorum, defansına bakalım. Carole - Balta - Chedjou - Linnes. Bu 4'lüden hangisi sezon içerisinde ideal 11'inde yer almayacak bir söylesene sen? Cavanda mı kesecek Linnes'i? İlk maçında balonu patladığında ana avrat söveceksiniz Cavanda'ya. Hadi Balta yerine Serdar Aziz oynayacak diye kabul edelim sezon içinde; yedek olup da dünkü maçta oynayan oyuncu sayın 2'ye çıkıyor. Yani ideal kadrondan sadece 2 isim eksik.

Şimdi bir de Beşiktaş'ın dün sahaya çıktığı kadroyu ve 45'de oyuna giren Quaresma'yı da ekleyip bir karşılaştırma yapalım. Beşiktaş'ın bu sezon ileri 4'lüsü şöyle olacak; Transfer - Sosa - Quaresma - Olcay/Aras. Bak dünkü kadromuzda ne Sosa vardı ne de santrafor. 2 yedek oyuncuyla çıktık yani. Orta sahada Atiba-Oğuzhan banko oyuncularımız zaten. Kaleci Şenol Güneş'in evladı Tolga'ydı. Bence yine evladına torpil yapıp onu oynatacak ama Fabri hazırlık maçlarında kaleyi hakettiğini gösterdi hepimize. Yine de Tolga'yı as kalecimiz sayıyorum. Defansa bakalım; Tosic - Necip - Marcelo - Beck.
    Bu sezon Beşiktaş'ta bu 4 oyuncudan HİÇBİRİ ilk 11 oyuncusu olmayacak. Adriano - Transfer - Rhodolfo - GG şeklinde çıkacağız maçlara. Yani 4 yedek oyuncu ile çıkmış defansta Şenol hoca. 2 hücumcu + 4 defans oyuncusu ne yaptı? 6 yedek oyuncu ile çıktık sahaya. Yani dün sahada sezon içerisinde göreceğin Beşiktaş'ın yarısı vardı. Bunu anlayabilmek çok zor olmamalı.

Aldığınız kupayı haketmediniz, şöyle böyle demedim hiç. Tebrik ederim o ayrı mesele. Sadece Beşiktaş'ın dün gerçekten ideal 11'i ile sahaya çıktığını söylemek için ya hiç takip etmemiş olmak ya da objektif bakamayan art niyetli bir insan olmak gerekiyor. Art niyetin ve yaratmaya çalıştığın algıya ithafen yazdım bütün bunları. Hala çıkıp saçmalıyorsun başka da bir şey değil. Şu kadro konusunda anlaman için defalarca yazdım neden yedek kadromuz olduğunu. Hala gelip bununla ilgili şeyler zırvalayacaksan cevap vermeyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mysterious

Yedek kadromuzla çıktık diyerek kendilerini teselli ediyorlar . Bir sonraki bahaneleri ne olacak bakalım

Esas siz gerçekleri görmekten kaçıyorsunuz ki ligde başınızı ağrıtır bu. Stoperinde Necip, sol bekinde Tosis, kanadında Kerim Frei, ortasahasında eli kırık Tolgay, forveti Cenk, kalecisi Tolga olan takımı penaltılarda yendiniz tebrikler. Ayaklarınız yere bassın. 5. haftayı bekleyin sadece. Adriano 30 metreden saplayınca bahaneye ihtiyacı olan taraf kim olacak görürüz.

• quote:

quote:

yazık lan

adamların as oyuncusu santrafor transfer ve stoper transfer hahahaha şaka gibi bu beşiktaşlılar. olmayan oyuncunun yokluğunu hissetti adamlar

• sommet de la montagne kullanıcısına yanıt
    Sizde olmayan ulkesine kacan hocanin eksikligini hissedersiniz carsamba gunu ligde ki kadro baz alinarak soyleniyor o tabir. Bizim amacimiz super kupaya degil lige hazir olmak. Ligde dun ki 11 den 6 kisi yedek olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papa Het

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Mysterious

Yedek kadromuzla çıktık diyerek kendilerini teselli ediyorlar . Bir sonraki bahaneleri ne olacak bakalım

Esas siz gerçekleri görmekten kaçıyorsunuz ki ligde başınızı ağrıtır bu. Stoperinde Necip, sol bekinde Tosis, kanadında Kerim Frei, ortasahasında eli kırık Tolgay, forveti Cenk, kalecisi Tolga olan takımı penaltılarda yendiniz tebrikler. Ayaklarınız yere bassın. 5. haftayı bekleyin sadece. Adriano 30 metreden saplayınca bahaneye ihtiyacı olan taraf kim olacak görürüz.

Yasin,Umut,Olcan,Sabriyle sampiyon olup 4.yildizi almis takimiz sen rahat ol. Gecen sene haric son 10 macta 1 galibiyetiniz yoktu hem iceride hem disarida gol bile atamiyordunuz havaya cok girme Ridvan Dilmenin meshur bi sozu var havaya girdin mi Galatasaray cakar sana.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yazık lan

Tolga

Beck
    Necip
    Marcelo
    Tosic

Atiba
    Tolgay
    Oğuzhan

Kerim
    Olcay
    Cenk

Fabri

Gökhan Gönül
    Rhodolfo
    Transfer
    Adriano

Atiba
    Oğuzhan
    Sosa

Quaresma
    Olcay
    Transfer

Yapacağınız hangi transfer as kadronuza girecek söylesene sen bi? Hücumda Podolski, Bruma, Sneijder, Sinan, Eren 5'lisin 4'ü hep sahada olacak. Dün hepsi forma giydi. Orta sahadan Selçuk kombine almış zaten kimi getirirsen getir o oynayacak. Defansif orta sahada Tolga Ciğerci yerine oyuncu alacağınızı sanmıyorum ama alırsan hadi onu yedek kabul edelim. Kalecin zaten her zaman ilk 11 oyuncundu ondan söz etmiyorum, defansına bakalım. Carole - Balta - Chedjou - Linnes. Bu 4'lüden hangisi sezon içerisinde ideal 11'inde yer almayacak bir söylesene sen? Cavanda mı kesecek Linnes'i? İlk maçında balonu patladığında ana avrat söveceksiniz Cavanda'ya. Hadi Balta yerine Serdar Aziz oynayacak diye kabul edelim sezon içinde; yedek olup da dünkü maçta oynayan oyuncu sayın 2'ye çıkıyor. Yani ideal kadrondan sadece 2 isim eksik.

Şimdi bir de Beşiktaş'ın dün sahaya çıktığı kadroyu ve 45'de oyuna giren Quaresma'yı da ekleyip bir karşılaştırma yapalım. Beşiktaş'ın bu sezon ileri 4'lüsü şöyle olacak; Transfer - Sosa - Quaresma - Olcay/Aras. Bak dünkü kadromuzda ne Sosa vardı ne de santrafor. 2 yedek oyuncuyla çıktık yani. Orta sahada Atiba-Oğuzhan banko oyuncularımız zaten. Kaleci Şenol Güneş'in evladı Tolga'ydı. Bence yine evladına torpil yapıp onu oynatacak ama Fabri hazırlık maçlarında kaleyi hakettiğini gösterdi hepimize. Yine de Tolga'yı as kalecimiz sayıyorum. Defansa bakalım; Tosic - Necip - Marcelo - Beck.
    Bu sezon Beşiktaş'ta bu 4 oyuncudan HİÇBİRİ ilk 11 oyuncusu olmayacak. Adriano - Transfer - Rhodolfo - GG şeklinde çıkacağız maçlara. Yani 4 yedek oyuncu ile çıkmış defansta Şenol hoca. 2 hücumcu + 4 defans oyuncusu ne yaptı? 6 yedek oyuncu ile çıktık sahaya. Yani dün sahada sezon içerisinde göreceğin Beşiktaş'ın yarısı vardı. Bunu anlayabilmek çok zor olmamalı.

Aldığınız kupayı haketmediniz, şöyle böyle demedim hiç. Tebrik ederim o ayrı mesele. Sadece Beşiktaş'ın dün gerçekten ideal 11'i ile sahaya çıktığını söylemek için ya hiç takip etmemiş olmak ya da objektif bakamayan art niyetli bir insan olmak gerekiyor. Art niyetin ve yaratmaya çalıştığın algıya ithafen yazdım bütün bunları. Hala çıkıp saçmalıyorsun başka da bir şey değil. Şu kadro konusunda anlaman için defalarca yazdım neden yedek kadromuz olduğunu. Hala gelip bununla ilgili şeyler zırvalayacaksan cevap vermeyeceğim.

Objektif yorum yapmış gibi gözüküp uydurma yorumlarla kendini haklı çıkarma çabasındasın. Kafana göre Gs kadrosu kurup, bu burada oynar, o ötekini kesemez, kesse bile elinde patlar küfür edersiniz vs. buna sen mi karar veriyorsun? 4,5 milyon euro artı 3 futbolcuya defans almışız, adam gelmiş As oyuncu olamaz diyor. Cavanda gibi hızlı, teknik ve ofansif yönü ile mevcut kadroda bulunan beklerden açık ara en iyisi olan adamı bile As oyuncu olarak görmüyor. Oynasa bile balonu patlar ana avrat söveceksiniz diyor. Bu nasıl bir kendini savunmadır cidden karşında aptal olduğunu falan mı düşünüyorsun? Hadi yerine o oynasın bu oynasın diye bir şey yok. Kadro belli.

Biz Tolga Ciğerciyi Lucas Lieva'yı yedeklesin diye aldık. Leiva da sorun çıkınca Leiva transferi askıya alındı ama hala o bölgeye oyuncu aranıyor. Tolga As oyuncu değil. 3 senede 10 maç yapmış adamdan As oyuncu mu olur? bakarsın transfer olmaz devre arasına kadar idare etsin diye 11 oynayabilir ama bu oyuncu as değil.

Sinan Gümüş normal şartlarda Podolski'nin yedeği zaten. Eren yeni geldiği ve takımla daha önce oynamadığından yedek başladı. Normalde solda Bruma, sağ da Podolski ileride Eren olacak. Eren yerine Podolski olduğu için Sinan 11 başladı. Sinan sezon içerisinde Eren 11 oynamaya başladığında Podolski ve Bruma'nın ardından oyuna girecek.

Linnes geçen sene Sabriyi bile kesemedi ki Cavandayı kesmesi imkansız. Zaten Cavanda banko oynayacak diye alındı.

Sinan, Linnes, Tolga ve Chedjou Hakan ikilisinden biri yedek olacak. Yani dün toplam 4 yedek oyuncu ile sahaya çıktık. Öyle dediğin gibi ideal kadrodan 2 isim eksik değil 4 isim eksik. Kafana göre kadro kurmadan evvel takımı, antrenmanları ve transfer sürecini takip et, yöneticilerin ve teknik heyetin söylemlerini dinleyip öyle yorumla bundan sonra.

Hadi senin dediğin olsun Bjk 6 yedek oyuncuyla çıksın. Bende 4 yedek oyuncuyla çıktım. Ne olacak şimdi? Ben senden 2 fazlayım ben haklıyım mı diyeceksin? Takımlar ve futbolcuların çoğu hazır değil, transferlerin hepsi tamamlansa bile hazır olmaları 3 4 haftayı bulacak. Bir çok futbolcu 1. veya 2. kamplara katılmadı. Hatta iki kampa da katılmayıp hazırlık maçlarına çıkmayan futbolcular, ilk defa resmi maça çıkan oyuncular bile var. Sen bana, yedek oyuncularla çıktım As oyuncularımla daha farklı olacağım diyorsun bende sana benimde senden farkım yok, benzer şartlarda sahaya çıktık diyorum.

Lig maçında kimin ne olduğu belli olur zaten. Sen seneye şampiyon mu olursun, yoksa şampiyonlar liginde yarı final falan mı oynarsın bunu önümüzdeki günlerde görürüz.

• Ortada kupa var niye olsun diye avutuyorsunuz kendinizi? Olamaz hemşerim! Takımın hazırlanışı lakayıt şenol hoca kendi kendine prensipler üretip tribe giriyor, hucuma kalkışı lakayıt geçen sene kaç kere canımız yandı bu olaydan, kaç kere kanser olduk. En kötüsü de taraftar lakayıt, yarışmacı takım, mücadeleci takım deyip boşveren, önemsemeyen Beşiktaşı olsun diye geçiştiriyor. Sezon başında en iyi formu beklemiyorum ama yeterince umursamadıkları, konsantre olmadıkları için rakibimize bir kupa daha kazandırdık. Sene başında durduk yere morellendiler ve özgüvenleri arttı.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.