Şimdi Ara

Sil Süpür Dolandırıcılığı !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, Geçen ay X operatörden, Türk Telekom'a geçme gafletinde bulundum ve net olarak dolandırıcı bunlar. Selfy+ mı ne haltsa bir tarifeye geçtim ki geçmeden bana dediler ki 20 gb hattınıza, 20 gb ise sil süpürden tanımlanacak. Sil süpür her neyse ben ayrıntısını nereden bilebilirim ? Açtım sil süpürü bana 2 gün için gece 00'dan 06 kadar 5 gb internet verdi ve bunu son 1 ay içerisinde 2 defa yaptı! Yani 20 gb internetin 10 gb ı çöp oldu. Birkaç gün önce aradım müşteri hizmetlerini, bu ne kardeşim diyorum, diyor ki sil süpürün sistemi böyle ! Başlatmayın sisteminize bana bu ayrıntıyı verdiniz mi diyorum ?! Ki sizinle tek sefer değil, birkaç defa görüştüm ve bana tarifeyi anlattınız fakat asla saate dayalı bir internet olduğunu bahsetmediniz diyorum, sistem böyle diyor. Sonuç olarak bende tekrar X operatöre dönüş talebinde bulundum. Hayatımda gördüğüm en saçma sistem. Tamam 1 hafta, 3 gün, 5 gün tanımlarsın da internet kullanımı için saat aralığı koymak nedir yahu !

• komedi gibi gece 00:00-06:00 da kim ne yapsın mobil interneti?

• Turk Telekomun Sil Supur sistemi böyle. Özellikle bu tarifeye bilerek gece sil süpürü veriyor. Şikayet ettinmi de e veriyoruz ya işte diyorlar küstah bir şekilde. Ama faturayı 1 gün 1 kuruş geç yatırsak direkt dava açarlar.
    İyi ki geri tasimissiniz,daha Sinirsiz rezilligini gormediniz. Sinirsiz demesine ragmen uygulamalar kotadan yiyor haberiniz olsun. Arada tutukluk yapan silah gibi bazen sinirsizdan bazen kotanizdan yiyor.
  • Geçiş yapmadan sorsaydınız bari iş işten geçtikten sonra konu açıp soruyorlar hep.
    Satış teknikleri bunlar.
    Sonuçta hep gece verecek değil Bi kaç ay sonra normale döner.
    Sil süpür günlük diyor 2 günlük veriyor.
    Diğerleri x operatör gibi saatlik vermiyor.
    Gece çalışanların işine geliyor vs yani.
  • Hocam keşke bı 6 ay sabretseydiniz, ondan sonra sizin için normale dönüp vanayı açabilirlerdi. Talihsizlik olmuş.

Nasip diyelim. Yeni operatörünüzde keyifli kullanımlar dilerim.
  • İşin komik tarafı Sil Süpür garantisi verilmeyen hatlara da zaten ayda 20 GB geliyor neredeyse.
    O halde sil süpür sözü verilen tarifelerle sil süpür sözü olmayan tarifeler arasında ne fark var.
    Tutkcellde TKÜ borcu 1 yıl biriken boştaki faturasız hattı Turk Telekoma taşıdım,2 aydan beri her ay haftalık 10 GB ve haftalık 5GB geliyor. SİL süpür sözü verilen tarifelerin Sil Süpür açısından bir farkı yok.

Turk Telekom yanıltıcı tanıtım yapıyor. Oysa yeni çıkan yasalara göre Sil Süpürden haftalık gecelik internet garantisi diye ana tanıtım başlığında belirtmesi gerekiyor gerek mağaza camlarındaki tanıtımlarda gerek TV reklamlarında.
    Rekabet Kuruluna Ticaret Bakanlığına şikayet etmeden bu yanıltıcı taktikler bitmez.
    Hepsiburada 2.si 1 TL kampanyası yapıyor ama kampanyadaki ürünlerin fiyatını 2 katına çıkarıyor onun üzerinden 2.si 1 TL kampanyası yapıyor. Oysa yeni yasalarla bu taktik yasaklandı,yapan ceza alıyor.
    Ceza alması ve bu taktik durdurulması için yoğunlaşmış şikayet gerekiyor.
    Biz ağlamayı seviyoruz ama dur 10 dakikamı ayırayım nereye şikayet edileceğini öğreneyim şikayet edeyim demiyoruz oysa er yada geç sonuç veriyor bu yıl olmasa da 2 yıl sonra bunun için yasa çıkarılıyor.Bu şekilde Türkiye`de iyi şeyler olumlu gelişmeler de oluyor oldu da.
    Hükümet zaten göz yumuyor bu şirketlere şikayet işe yaramıyor gibi şehir efsanesine inanıp ağlamaya devam etmek bana göre tembellik.

• Özellikle yanıtınızdaki şu kısıma takıldım; "Sinirsiz demesine ragmen uygulamalar kotadan yiyor haberiniz olsun." neden çünkü daha önceki operatörümde de sosyal medya uygulamalarında ki buna youtube da dahil sınırsız tarife kullanıyor idim ve o operatörde ay sonunda verilen internetin neredeyse yarısını kullanmamış oluyordum. Aynı şekilde Türk Telekom da da youtube dahil sınırsız sosyal medya paketi tercih etmiştim fakat internet paketimin su gibi aktığını gördüm ve hatta arayıp sormayı düşünüyordum nitekim önceki operatöre göre de kullanım alışkanlığım da aynı. Siz şimdi uyardınız evet bence de her ne kadar sınırsız dense de tarifenin internetinden yiyor bunlar...

• Jazzalyn kullanıcısına yanıt

Hocam iki üstte arkadaşa yanıt verdiğim gibi sınırsız denilen sosyal medya uygulamaları bence mevcut tarife paketinde yiyor. Ve ayrıca bence yeni gelen müşteri özellikle ilk zamanlarında mutlu edilmeli keza en hassas dönemde bu zamanlardır. 6 ay sonra atı alan Üsküdar ı geçer...

• Hocam konu mesajımda da belirttiğim üzere sil süpür nedir bilmem ve ayrıca şunu da belirtmiş idim beni arayan müşteri temsilcisi 20 gb sabit olarak hattımda, 20 gb ise sil süpürden geleceği yönde idi. Fakat yine belirttiğim gibi bana demediler ki ya kardeşim bu vereceğimiz internet belirli saatler için geçerli ve ben tek bir müşteri temsilcisi ile değil, birkaç müşteri temsilcisi ile görüştüm ve kesinlikle hiç biri bu konudan bahsetmedi nitekim bu asli bildirmeleri gereken bir husustur. Ve ayrıca belirttiğin üzere hukuken bu konu üzerine gidecek olursak kazanmama şansımız yok, dolandırıcılıktır bu nazarımda. Ülke sistemimize hiç girmiyorum dahi, zaten kalmış bu ülkede 5-6 ayım, hayırlısı diyelim.

• hDundar kullanıcısına yanıt
    Bu bilinçli TT tarafindan yapılan birşey. Sanirim Youtube Premium alinca bu sorun ortadan kalkiyordu diye biliyorum.

@Tarife Uzmanı @OkumadanAlma özellikle OkumadanAlma bunun hakkinda cok makale-bilgilendirici yazi yazmisti. TTelekom’un tum foyasini ortaya cikarmisti. Etiketlerseniz size yardimci olabilir. Ayni sekilde TarifeUzmani da size yardımcı olabilir.

Zaten verilen data 20GB, Sinirsiz ayagina ayda en az 5-10GB bu yüzden yutuyordu milletten.
  • Arkadaşlar an itibari ile saat 02:19 ve üstte bahsetmiş ve şikayetçi olmuş olduğum husus ne alaka 00:00 itibari ile idi ya aslında olay daha da b.ktan imiş. Alt attığım görsellere bakınız lütfen, sayın akıllıoğulları(!) operatörü 00:00 itibari ile vaat etmiş olduğu interneti, vaat etmiş olduğu saat 00:00 itibari ile değil, 02:13 itibari ile kullanıma sunuyor. SMS gelince şüphe etmiş ve TT uygulamasına girerek ne kadar veri tükettiğime baktım, 1 MB ! Ve ben eve takribi yarım saat öncesi girdim. Ya ben internet yoksunu biriyim (yok öyle birşey) veya bunlar baya baya bir DOLANDIRICI ! Alta gelen SMS ve verilen hediyenin kullanılan verisi paylaşılmıştır;

• hDundar kullanıcısına yanıt
    Valla başkan TürkTelekom işte yapacak bir şey yok. En ucuzu ama en kalitesizi,ucuz etin yahnisi işte.

Vodafone 5Mbps limitsiz öneririm. Ya da tcell 30gb 130tl.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.