Şimdi Ara

silecek izi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Aslında bir çok kişinin yaptığı ortak hata, silecekleri silmek. Silecekler silinmez hatta yıkama esnasındaki içeriğini bilmediğimiz köpük bile sıkılmaz. Sileceğin üzerinde, o ele bulaşan siyah kurşuni madde var ya. İşte sessiz kaymayı ve temizliği o sağlıyor. Silinince de gidiyor. Silecek ses yapıyor, iz yapıyor. Ses yapıyor çünkü normalden fazla surtunuyor, ve devamında da silecek ısınıp asiniyor. Buğu ise isidan kaynaklı olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

Aslında bir çok kişinin yaptığı ortak hata, silecekleri silmek. Silecekler silinmez hatta yıkama esnasındaki içeriğini bilmediğimiz köpük bile sıkılmaz. Sileceğin üzerinde, o ele bulaşan siyah kurşuni madde var ya. İşte sessiz kaymayı ve temizliği o sağlıyor. Silinince de gidiyor. Silecek ses yapıyor, iz yapıyor. Ses yapıyor çünkü normalden fazla surtunuyor, ve devamında da silecek ısınıp asiniyor. Buğu ise isidan kaynaklı olabilir.

Olabilir hocam

• Sileceği silmeyin arkadaşlar , üstündeki grafit tozunu alırsanız sileceklerinizin kauçuğu çatlamaya başlar aynı zamanda yumuşak kayma da gerçekleşmez. Tamamen grafiti eskimiş sileceklerin bir çaresi yok fakat, ömrü bitmemiş sileceklerinize bakımı, kırtasiyeden alacağınız 2B ya da 3B 2mm kalın uçları bir kapta toz haline getirip sürerek yapabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_102435562/tm.htm

Ayrıca çok güçlü solisyonlar kullanmayın silecek suyunda, alkollü şeyler olmasın. Kışın antifirizli su koyunca biraz da yazlık cam suyu ilave edin yarım kapak kadar kaymayı sağlasın. Ben şu sıralar bimdeki silionlu sprey ve yazlık cam suyu karışımını deniyorum unutmazsam sonucu yazarım. Şimdilik silme durumu iyi gibi.

• Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Konuyla alakalı değil ama; bazı Renault yetkili servislerinin Bim de satılan o silikonlu spreyi gıcırtıya neden olan kapı fitillerinde kullandıklarını duydum servislerle arası iyi olan Renault sahibi arkadaşlardan :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Sileceği silmeyin arkadaşlar , üstündeki grafit tozunu alırsanız sileceklerinizin kauçuğu çatlamaya başlar aynı zamanda yumuşak kayma da gerçekleşmez. Tamamen grafiti eskimiş sileceklerin bir çaresi yok fakat, ömrü bitmemiş sileceklerinize bakımı, kırtasiyeden alacağınız 2B ya da 3B 2mm kalın uçları bir kapta toz haline getirip sürerek yapabilirsiniz.

Ayrıca çok güçlü solisyonlar kullanmayın silecek suyunda, alkollü şeyler olmasın. Kışın antifirizli su koyunca biraz da yazlık cam suyu ilave edin yarım kapak kadar kaymayı sağlasın. Ben şu sıralar bimdeki silionlu sprey ve yazlık cam suyu karışımını deniyorum unutmazsam sonucu yazarım. Şimdilik silme durumu iyi gibi.

Silikonlu su cam suyu haznesinin tikamasin.

• Bu durumun bir baska sebebi de yikamacilarin arabanin kaportasini kapı içlerini falan sildikleri bezi cama sürmesidir. Bir de arabanın bezlerini evde makinada yıkadıgimızda yumuşatıcı kullanılırsa Buda yağlanma yapıyor Camlarda.

Çözümü ise sadece bulaşık deterjanıyla bol köpüklü camı temizlemektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: selmand

quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Sileceği silmeyin arkadaşlar , üstündeki grafit tozunu alırsanız sileceklerinizin kauçuğu çatlamaya başlar aynı zamanda yumuşak kayma da gerçekleşmez. Tamamen grafiti eskimiş sileceklerin bir çaresi yok fakat, ömrü bitmemiş sileceklerinize bakımı, kırtasiyeden alacağınız 2B ya da 3B 2mm kalın uçları bir kapta toz haline getirip sürerek yapabilirsiniz.

Silikonlu su cam suyu haznesinin tikamasin.

Sanmam hocam, zaten 3 litre suya yarım kapak koyuyorum en fazla seyreltiyorum. Yarım kapak da yazlık cam suyu konsantresi. Biraz sabunlu oluyor ama camda buğulu iz kalmıyor şimdilik. Silikon daha rahat kaymasını sağlıyor ve yağmur kaydırıcı etkisi oluyor ama tek silikon olduğunda buğulu kalıyor arkadaşın tarifindeki gibi, buğunun uçmasını da sabunlu yazlık cam suyu konsantresi sağlıyor hemen kuruyor cam. Gerçi en güzel gece belli olur, gece pek binmedim yağmur yağarken :)

Sirke önerenler olmuş o da güzel bir yöntem ve cam suyuna musluk suyu koyuyorsanız bence mutlaka sirke ekleyin derim, çünkü kireç önleyici özelliği vardır çoğu kişi de bilir gerçi camdaki kireç lekelerini sirke ile çıktığını cam suyuna da ilave ederseniz leke kalması daha az olur fakat benim tavsiyem bim a101 den falan 5 lik şişe su alın kireçsiz mis gibi onu kullanın derim. Sirke alacaksanız da metro benzeri büyük marketlerde beyaz sirke vardır onu kullanabilirsiniz diğer sirkelere göre daha iyi oluyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.