Şimdi Ara

Sİlemediğim virus (your flashplayer may be out of data)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • salı günü öğleden sonra facebook açılmadı, daha doğrusu seagame diye bir sayfaya yönlendirdi. daha sonra nedir diye araştırmak istediğimde Google da açılmadı ve flash player yükleyin diye bir uyarı verdi. ve sahte adobe flash player yükleme sayfasna yönlendirdi. Fakat Google.com.tr de bu yönlendirme olurken Google.com da olmuyor. ayrıca youtube da da aynı şekilde flash yükleiyn uyarısı ve akabinde aynı sahte download sayfasına yönlendirme oluyor. Pek anladığım işler değil bilgisayarımda antimalware programı emsisoft da yüklü. Neyse önce tarattım bir şey bulamadı. SOnra sistem geri yükleme yaptım düzeldi. Ertesi gün gene aynı şekilde uyarı sayfaları vs.. Sonra araştırmamalarım sonucunda bir iki temizleme programı ile bilgisayarı tarattım bir takım bir şeyler bulup temizledi düzeldi ama iki saat sonra gene aynısı. Daha sonra internet seçeneklerini sıfırladım sabah düzelmişti şimdi gene aynı şekilde sayfalar açılmıyor. Denetim masasından program ve özelliklerine bakıyorum dikkatimi çekecek bir programda yok. kısaca olay şu
    http://uzmanim.net/soru/warning-your-flash-player-may-be-out-of-date/3017

anladığım kadarı ile bir kaç adımda siliniyor bu konuda ne yapmam gerekiyor format haricinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 26 Mart 2014; 17:05:22 >

• Combofix deneyebilirsiniz
  • yarın iş yerine gidince onu da denerim umarım çözülür
  • Aynı sorun bende de var maalesef. Verdiğin linkteki her şeyi yaptım olmadı. Üstüne bir de format attım yine gitmedi şu lanet şey!
  • Arkadaşlar başka çözüm var mıdır? Dün bütün gün boyunca bir problem yoktu bu sabah gene aynı problemi yaşıyorum . Zamanlaması mı vardır nedir.
  • ağdaki diğer bilgisayarda da aynı problem varmış. Acaba modem ile alakalı olabilir mi ?
  • Arkadaşlar bilgisayarcımla da görüştüm. aynı şekilde bir başka bilgisayara bakmışlar fakat onlar da çözememiş. Telekomla alakalı olabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynen ağdaki diğer cihazlarda da çıkıyor. Telefondan girerken bile çıkıyor. Bence dediğin gibi telekomla ilgili olabilir
  • peki hiç facebook a giremiyormusun
  • giremiyorum.. şöyle seyrediyor,
    sabah bir problem yok her sayfa açılıyor. sonra öğlene doğru google gidiyor ,ama faceebook açık. Bir iki saat sonra da facebook'a da girmiyor. your flash player out of date yazıp başka bir sayfaya yönlendiriyor.

@Inotdead

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ornapsen -- 26 Mart 2014; 16:59:43 >
  • Arkadaşlar sitelerde bahsedilen her türlü programı denedim, format atıldı ama bu virüs bir türlü gitmedi. Nasıl kurtulabilirim bu beladan ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sslaziooo

Arkadaşlar sitelerde bahsedilen her türlü programı denedim, format atıldı ama bu virüs bir türlü gitmedi. Nasıl kurtulabilirim bu beladan ne önerirsiniz?

sanırım bu olay bizim bilgisayarlardan değil de Telekom ile alakalı bir olay. Çünkü hiç bir program virüs bulamadı. Ben de sorunu çözemedim. ama araştırdığımda bu olayı tablet bilgisayarlarda yaşayanlar da olmuş. sorunu modemini resetleyip yeniden modem kurulumu yaparak çözen olmuş. Ben daha denemedim iş yerine gidince modemi yeniden kurucam.
    http://www.pcnet.com.tr/forum/yazilim/325160-cok-etkili-bir-virus-yardim-ederseniz-sevinirim.html

• Fareit yenişsin arkadaşım hayırlı uğurlu olsun allah kolaylık versin. 2 gündür nevrim döndü bu menetten dolayı yapan çok sağlam yapmış antivrüs yazılımlarına kendisini adapte ederek çok rahat yayılarak yeni varyantlar oluşmasına sebep veriyor menet etc hoşta müdahale ediyor en başta bu noktayı aşabilmek için başlangıç sayfasını explorerin b.ng. com yap bu sayede zararlı Explorer ve diğer tarayıcılar üzerindeki aktifliğini geçici olarak yitiriyor. kaspersky small Office security 3 yazılımını indir kur ve güncelle güncelleme sonrası sistemi güvenli kipte açıp tarat ve senin kullandığın program olmadıkça ne bulursa sildirt direk. bazı sistemlerde fareit antivirüs kurulumunuda engelliyor o zaman kaspersky kvrt indirip güvenli kipte bütün herşeyi maksimuma çekip tarat bulduklarını sildirt sistemi yeniden başlattığında sorun kalmıyor ama yeni varyant olup olmadığını incelemek lazım öncelikle kullandığın antivirüs varsa tanımıyordur çünkü bu meneti tabıyan yazılım sayısı 1 elin parmak sayısını geçemiyor. istersen yardım cı olabilirim çünkü menet Linux sistemlerede bulaşarak ortalığı duman edebilme özelliğine sahip.

• Cevabınız için teşekkür ederim, illallah ettirdi bu virüs bana...
  • hallolur sıkma canını hatta bak buraya da konu açtım şerefli virüsümüz için incele derim az.

http://www.chip.com.tr/forum/fareit-virusu_t289151.html

illada destek istersen team üzerinden verebilirim şu kasperin kurumsal işine başladığım günden beridir şu virüslerden çektiğimi bir ben bilirim hepsi baba virüsler uçuruyor her yeri. ayrıca adsl modemlerinde firmware' larınıda update edin menet o firmware yazılımına dahi müdahale ediyor ilgilendiğim okulun 1 tanesinde modemi değiştirdim sırf bu yüzden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi black_flood -- 30 Mart 2014; 11:39:59 >
  • teşekkürler umarım çözebiliriz. peki virüs ne gibi bir zarar vermeyi amaçlıyor ? dediği sayfadaki fake flashı indirdiğiizde neler oluyor ?
  • indirdiğin 95 kb civarında minik bir dosyacık iniyor bu dosyacığı çalıştırdığın anda tüm networke yayılıyor varsa ve işin en garibi 15 tane pc vardı okulda ve bu meneti tıklayarak açmaya çabalamışlardı bu yüzden formatlamak zorunda kaldım formatladığım makinayı internete çıkarttığım anda 2 dakka içinde yeniden bulaşıyordu başka makine olmadığı halde ağda arada loglama amaçlı olarak kurulu bir Linux sistem vardı bakanlığın kurduğu direk fişini çektim yeniden formatladım sistemi ve sorun yok görünüyordu. diğer makinalarıda formatladım yalnız en son formatladığım pc üzerinden adsl modeme login oldum yine aktif oldu menet ve bu sefer yeni bir türevi ile aktif oldu. adsl modeme firmware attım yinede düzelmedi bu yüzden modemi değiştirdim yeni varyantın olduğu pc yide zaten görür görmek ağdan çektim fişini diğer makinalara bulaşamadı. şuanda sorun ve şikayet ortadan kalktı. bulaştığı makinalarda gerekli temizleme ve çalışmalardan sonra yeni bir kullanıcı açarak kalan kalıntılarından ve semptomlarından tamamen kurtulabiliyorsun çünkü etc hoşta müdahale ediyor ve nereden ettiğini daha bulamadım. ayrıca bu menet ile sistemdeki şifreler transfer ediliyor hangi tip şifre olduğu belirtilmemiş ama mantıken yine bankacılık ve diğer önemli şifrelerdir kesin. hiç bir yerde teknik detayı yok maalesef bu nedenle kısa sürede edinip gözlemleyebildiklerim bu kaspersky firmasıda bana gerekli cevabı Romence yollamasaydı çok daha iyi olacaktı ne yazdığını bile anlayamıyorum. bir kaç pcde data kaybı oldu sebebi ise bu kaybolan verilerin virüs tarafından kilitlenmiş olmasıydı bu sıkıntı esed ve symantec olanlarda oldu antivir bile engelliyorya o beni çok şaşırttı antivirli makinada kayıp yok. eset buluyor tanıyor ama müdahale edemiyor.

• Format attım, modemi yeniden kurdum, wireless şifresini değiştirdim ama nafile bir türlü gitmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: black_flood

hallolur sıkma canını hatta bak buraya da konu açtım şerefli virüsümüz için incele derim az.

http://www.chip.com.tr/forum/fareit-virusu_t289151.html

illada destek istersen team üzerinden verebilirim şu kasperin kurumsal işine başladığım günden beridir şu virüslerden çektiğimi bir ben bilirim hepsi baba virüsler uçuruyor her yeri. ayrıca adsl modemlerinde firmware' larınıda update edin menet o firmware yazılımına dahi müdahale ediyor ilgilendiğim okulun 1 tanesinde modemi değiştirdim sırf bu yüzden.

Kaspersky ile de tarattım bilgisayarımı ama hiç bir şey bulunmadı.

• o zaman yeni bir varyant sendeki team ile virüse müdahale ederek sorunu kökten çözebilirim gerekli teknik desteği istediğin an alabilirsin. bu illetin kökünü kazımaya yeminliyim. müşterilerdende çeşitli şikayetler var ve bayağı yoğunlaştı fareit denen menet sanırım bilmediğimiz bir durum söz konusu 2 gündür içim dışım fareit oldu sistemlerde. özeldem team id şifre ver hemen müdahaleyi yapıp gerekli tool' u çıkarttırayım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.