arg-ist bizler için yurt dışından pc modifikasyon parçaları getirip forumda satan biridir .. kimi zamanlar bölümde bu konu ile alaklı sorular sorulmaktadır ... kendiside edindiği bilgiden faydalanalım diye konu açmıştır .
Adam Haklı Beyler.
Sadece gümrük değil bizim free shoplar da uçmuş durumda. 26 € luk ürün ırakta ( ki şu an ırakta yım )15 $
Allah devletimize zeval vermesin ama bizede dayanma dermanı versin.
barhonda1 istediğin birsey var mı ıraktan :)
petrol
quote:
Orijinalden alıntı: barhonda1
petrol
Nissan araba deposu ne kadara doluyor bir tahmin et hele ?
quote:
Orijinalden alıntı: haker01
quote:
Orijinalden alıntı: Pesidelphia
quote:
arg-ist bizler için yurt dışından pc modifikasyon parçaları getirip forumda satan biridir .. kimi zamanlar bölümde bu konu ile alaklı sorular sorulmaktadır ... kendiside edindiği bilgiden faydalanalım diye konu açmıştır .
Adam Haklı Beyler.
Sadece gümrük değil bizim free shoplar da uçmuş durumda. 26 € luk ürün ırakta ( ki şu an ırakta yım )15 $
Getir 3-5 Terörist
Adamlar türklere resmen aşıklar. Sana yardım etmek için elinden geleni yapıyor adamlar.
Ama suleymaniye bagdat oraları bilmem ama duyduğum kadarı ile yollarda 10 km de bir arama var mış. Erbilde hayat inan güzel. Dedikleri doğru 1 LT su 1000 dinar benzin TL 800 dinar = su benzinden pahalı.
Dün gece hava alanından otele Toyota land cruser jip ile gittim :) kendimi bir an iş adamı sandım ( gerçi öyleyim ama )
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Adam Haklı Beyler.
Getir 3-5 Terörist
Ya hocam ne teroristi İnan istanbuldan daha güvenli burası.( bu gerçek )
Adamlar türklere resmen aşıklar. Sana yardım etmek için elinden geleni yapıyor adamlar.
Ama suleymaniye bagdat oraları bilmem ama duyduğum kadarı ile yollarda 10 km de bir arama var mış. Erbilde hayat inan güzel. Dedikleri doğru 1 LT su 1000 dinar benzin TL 800 dinar = su benzinden pahalı.
Dün gece hava alanından otele Toyota land cruser jip ile gittim :) kendimi bir an iş adamı sandım ( gerçi öyleyim ama )
Vay Canına.
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Adam Haklı Beyler.
Getir 3-5 Terörist
Ya hocam ne teroristi İnan istanbuldan daha güvenli burası.( bu gerçek )
Vay Canına.
harbiden hocam adamlar acayip öğlen bir yemek yedik bizim adana yı düsün onun gibi 4 tanesini 1 posiyon diye satıyor adamlar
pc parçası getirsek 75 euronun altında bi sorun çıkarmı ?
ABD'de yaşayan bir ABDli arkadaşım var. Bana Kindle Fire almış yollayacak şimdi. 199 dolar değeri. Hediye bu. Takılmadan elime geçmesi için nasıl bir gönderim yapsın? Normal devlet postası gibi mi?
Ayrıca kamera almayı düşünüyorum aynı arkadaşım aracılığıyla. 400 dolar değeri. Gümrükten geçer mi acep normal posta ile.
bayramlarda 3 e katlanıtyor mu limit?
zaten türkiyede alınan ötv vergisi cart vergisi curt vergisini napıyolar anlamış deyilim bi ürünün %130u %80i vergi olabilirmi ya nedir bu :S
quote:
Orijinalden alıntı: boyer
06.07.2011 tarihli ve 2011/39 nolu genelge ile posta ve kargo yolu ile 2 ayda bir yılda 5 kez getirme hakkı ay bekleme kaldırılarak sadece aynı yılda 5 kez olarak değiştirilmiştir.
peki bu 5 limiti aynı ürün için mi yoksa toplamda mı geçerli?
yani 1 cent'lik farklı farklı ürünlerden toplamda 5 tane bile alsak hakkımız doluyor mu?
bir şey sormak istiyorum ben yazın ingiltereye gideceğim oradan radyatör almak istiyorum 1 i büyük biri küçük bir de rezervuar maliyeti 250 paund civarı gmrükte bir sıkıntı olurmu 18 yaşınan büyüğüm
Benimde yeni bir siparişim var 75£ yu 6 lira aşmışız bakalım gümrükte sıkıntı çıkartacaklar mı?
Öncelikle şunu belirteyim arkadaşlar, ama çok ama az bütün ülkeler ithal edilecek eşyalar konusunda sıkı davranır. Zira her ülke dışarıdan gelecek ucuz eşyalara karşı kendi üreticisini korumak ister.
Aynı eşyayı yurtiçinden satın almak muhakkak daha pahalıdır. Ama bu, ekonominizin altüst olmasından, yarın tüp kuyruğuna girmenizden iyidir.
Muafiyet meselesine gelince...
- Kargo veya posta ücretleri 75 avroluk limite dahil değil
- Küçük paketlerin, denetimi yapan muayene memurlarının dikkatini çekmediği muhakkak
- Fatura bedeli muayene memuruna inandırıcı gelmezse, bunu gözardı edip kendi araştırmasıyla bir fiyat koyabilir
- Muafiyet fazlası eşyayı kargoyla göndermek, yukarıda da izah edildiği gibi sizi pişmiş tavuğa çevirebilir
- Muafiyet fazlası eşya sebebiyle gümrüğe düştüyseniz "dağıtırım burayı ulen", "maaşınızı benim vergilerimden alıyorsunuz", "sizi Ankara'daki dayıma diycem" gibi tavırlara girmemenizi özellikle tavsiye ederim. Zira bu işlere bakan muayene memurlarının antika olarak getirdiğiniz ufak bir çakı için İçişleri Bakanlığı'ndan yazı isteme; fotoğraf makinesi, dürbün, vs. eşyalar için ilgili bakanlıktan uygunluk yazısı isteme, hatta basit bir harita için Milli Savunma Bakanlığı'ndan yazı isteme gibi yetkileri vardır. Genelde bunu yapmazlar ama teoride bu yetkileri var. Bilginize....
hocam peki benim için bir sıkıntı olur mu? yukarıda yazdım
quote:
Orijinalden alıntı: boostcolic
bir şey sormak istiyorum ben yazın ingiltereye gideceğim oradan radyatör almak istiyorum 1 i büyük biri küçük bir de rezervuar maliyeti 250 paund civarı gmrükte bir sıkıntı olurmu 18 yaşınan büyüğüm
Değeri önemli. 430 avronun üzerinde olmamalı.
yani benzer2 ürün getierebilirim bir büyük bir küçük radyatör vergi ödemeden?
quote:
Orijinalden alıntı: boyer
06.07.2011 tarihli ve 2011/39 nolu genelge ile posta ve kargo yolu ile 2 ayda bir yılda 5 kez getirme hakkı ay bekleme kaldırılarak sadece aynı yılda 5 kez olarak değiştirilmiştir.
onu dicektm
quote:
Orijinalden alıntı: boostcolic
yani benzer2 ürün getierebilirim bir büyük bir küçük radyatör vergi ödemeden?
Gayet tabi. Nicelikte sınır, ticari mahiyette görünmemesi. Yani sayı itibariyle muayene memurunun kafasında ticari amaçla getirdiğiniz intibaı uyanmamalı. Tabi her ikisinin toplam değerinin 430 avroyu geçmemesine dikkat etmelisin.