Şimdi Ara

silindir gömleği kalınlığı hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Motosikletimde cc yukseltmek istiyorum. Çin malı itecekli alttan egzantirikli standart cg200 motorum var. Uzerinde 63.5mm silindir var. Bu motor için uygun 65.5 ve 67mm modifiye silindirler bulunuyor. 65.5te gomlek kalınlığı 1.75mm 67de gomlek kalınlığı 1mm. İnce gomlek sorun çıkarır mı? Hangisini seçmem gerekir. Onerilernizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Referans ölçüler için aynı hacimdeki Honda veya yamaha motorların kitapçıklarına bakmak lazım.

Ancak 63.5mm silindir yerine 65mm silindir takman için muhtemelen silindir yatağını değiştirmen veya tornada genişlettirmen gerekir (ki motor rektifiyesi yapan yerlere yaptırman gerekir çünkü genişletmeden sonra honlama gerek)

Aynı yatağa daha geniş piston+daha ince sekmanla olur mu? Yine referans ölçülere bakıp motor rektifiyesi yapan tecrübeli yerlere sormak lazım.

Tek başına silindir çapını artırman faydalı olur mu? Uzun veya kısa kırank kolu gerekir mi?

Benim tavsiyemi dinlersen, uğraşma!

Ona vereceğin paraya zamana sıfır motor alabilirsin (Ör: Bajaj Boxer 150, Mondial CG 180 vs)

Mevcut motorunu satıp iki zamanlı bir makine alırsın performans çok daha yüksek olur (Yamaha RX115, Yamaha RX135 vb)
  • cevap için teşekkürler.

motoru satmayı denedim ama ölü parasına gidiyor, hem motoru seviyorum.(kanuni caracal200)

bu silindir kit'ler standar oluyor. mesele silindir cg200 diye belirtildiyse, tüm cg200'lere oluyor. benim motorda karter açıklığı 70mm. yanı kartere dokunmadan silindir takılabiliyor. silindir uzunluğu da yine 62,2mm'lik kranka göre, orada da sorun yok. en fazla istersek sıkıştırmayı arttırmak için tornada silindirin üzerinden 0,5mm civarı aldırılıyor ama ince gömleğin sorun çıkarıp çıkarmaması konusunda bir bilgi bulamadım. üzerindeki orjinal 63,5mm silindirin gömlek kalınlığı 2,25mm imiş.
  • bir alternatif,

seninkine uygun çıkma 250cc motor bulabilirsin, bir de antepte CG350 kiti veya komple cg350 bulmak mümkün müş Veya aynı motorun komple sıfırını da bulmak mümkün
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.