Şimdi Ara

silinebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
1.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebuzacal -- 2 Kasım 2015; 19:43:56 >

• Oncelikle zevk icin yemegi unutacaksin. Agzindan iceri giren her sey beslenmene yonelik olacak.

Sabah ac karnina bir saat sectigin bir kardiyo egzersizi yapacaksin. Nefes nefese kalmayacaksin ama terleyeceksin.

Arkasindan 5 yemek kasigi yulaf ve bir bardak sut iceren bir kahvalti yapacaksin.

Oglen yemegi ile olan arada bir cay bardagu leblebi yiyeceksin.

Ogle yemegin. 3 kofte kadar et/tavuk/balik yaninda salata ve sebze. Buna alternatif 10 yemek kasigi kadar tahil. Bir dilim tam bugday ekmegi veya bir kepce pilav.

Aksam yemegi ile olan arada bir elma veya bir portakal.

Aksam yemegi oncesinde coklu eklemli egzersizlerden kendine 10 tane secerek bunlari aralarinda 30'ar saniye dinlenerek ardarda yapacaksin. Youtube'dan circuit training seklinde ornekler arastirabilirsin.

Aksam yemegin corba ve salatadan ibaret olacak.

Kolay gelsin. Is senin azimine bakar. Ilk baslarda kalbini cok yormamaya bak, o da yaga gomulu vaziyette simdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Teskkur ederim yorumunuz icin uygulayayim bakalim insalalh faydadini gorurum azimli biri degilim ve dediginiz gibi zevkine yiyorum bu bende aliskanlik oldu insallah bunu birakabilirim sigara icmiyorum arkadadlarim sigara zayiflatir dedikleri icin bile baslamyi dusundum bu yasima kadar agzima surmedim okadar kotuyum yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulun varsa sabah kalkıp kardiyo yapmak zor gelebilir. 7 de kalkıyorsan en geç 6 da kalkacaksın ki kardiyo-duş falan halledebilesin. bunu her gün yapmak ciddi bir irade ister. herkes yapamaz. sana endi yaptıklarımı yapmanı tavsiye ederim.

ekmeği kesiceksin. şekeri kesiceksin dostum. kibrit kutusu büyüklüğünde peynir falan onlar boş beleş işler. kimse devam ettiremez onları. yapman gereken şey yediğin miktarı azaltmak. ekmeği ve şekeri bırakmak. ve egzersiz yapmak. daha basit bir şekilde ifade etmek gerekirse "gün içinde aldığın kalori harcadığın kaloriden az olacakki kilo verebilesin.

beslenme için yaptıklarım= sabahları anneme 3 tane yumurta haşlatıyorum. eğer sarısını yiyebiliyorsan 2 de yeterli olabilir. ama ben sadece beyazını yiyebiliyorum o yüzden 3 tane. 8.30 gibi kahvaltıyı yaptıktan sonra saat 11 gibi dersanede sade(tuzlu olandan) çubuk kraker yiyorum ara öğün niyetine. saat 1 de dersaneden çıkıyoruz 13.30 gibi eve gelip o gün ne yemek varsa ondan yiyorum. ama mesela önceden 2 tabak yiyorsam şimdi 1 tabak yiyorum. anneme söyledim pirin. pilavı yapmıyor artık. bulgur yapıyor. pirinci de bırakmanı tavsiye ederim beyaz ekmekten bir farkı yok. neyse saat 15.00-15.30 gibi bir paket eti form kepekli bisküvi yiyorum. sonra saat 5 te yarım tabak öğlen yediğim yemekten yiyorum ve yanında biraz meyve. akşam 7 gibi de yoğurt veya salata gibi şeyler yiyorum ve o günkü yediğim yemek bu kadar. 7 den sonra bir şey yememeye çalış sende.

egzersiz için= akşam 9 da rekreasyon alanına gidip orada 45 dk tempolu yürüyüş yapıyorum. bunu hiç aksatmamaya çalış her akşam yapmaya çalıs. ama senin kilo fazlan daha çok olduğu için 60-75 dk civarı bir süre yürümen sana daha çok yarayacaktır. emin ol yürüyüş seni yormaz ve kilo vermene çok yardımcı olur.

senin aşağı yukarı 25 kilo fazlan var ve haziran sonuna kadar 6 aylık bir süren var. bu sürede sağlıklı beslenip düzenli egzersiz yaparsan 25 kilo çok rahat verilebilir. yaz sonuna kadar kaslı bir vücudun bile olabilir yeterki sen inancını kaybetme.

not: beslenmede ilk birkaç gün zor gelir. sonra yavas yavas mide küçülmeye başlar ilk baştaki açlık hissi kaybolur. yumurta sevmiyorsan sabahları kahvaltılık mısır gevreklerinden de yiyebilirsin. ama o çikolatalı olanlardan değil tabi. nestle corn flakes var tavsiye ederim.

en önemli şey motivasyonunu kaybetmemek. o gereken motivasyonu bulunca her şey çorap söküğü gibi geliyor. ben mesela çok tembel bir adamım. ama 20 gün oldu başlayalı ve sağanak yağmurlu akşamlarda bile çıktım yürüyüşümü yaptım. buz gibi hava vardı özellikle dün akşam yine çıktım yürüdüm. yılbasından önceki gece yürüdüğüm yer karla kaplanmıştı hava buz gibiydi yine çıktım yürüdüm. umarım sende gereken motivasyonu bulursun kardeşim. bir sorun olursa her zaman sorabilirsin

• motivasyon için para da verebilirsin.
    elin yanacak kadar bir hocaya personal coaching parası ver. mecburen kilo veriyorsun :D
  • bir anda olacak iş değil bunlar kendini alıştıra alıştıra başlayacaksın

önceliği hayatından şekerli ve unlu mamulleri çıkarmakla başlıyacaksın

bu dediklerimi yaparsan 1 ay içinde spor yapmasan bile epey bir kilo kaybı yaşadığını göreceksin

şunu asla unutma kilo vermek istiyorsan yeme işini düzene koyman lazım bunu düzene koymadıktan sonra günde 10 saat de spor yapsan bir faydasını göremez sin

unlu ve şekerli içinde un ve şeker olan her şeyi kes ama normal ev yemeklerine devam et 1 ay içinde farkı gör
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyarar

Oncelikle zevk icin yemegi unutacaksin. Agzindan iceri giren her sey beslenmene yonelik olacak.

Sabah ac karnina bir saat sectigin bir kardiyo egzersizi yapacaksin. Nefes nefese kalmayacaksin ama terleyeceksin.

Arkasindan 5 yemek kasigi yulaf ve bir bardak sut iceren bir kahvalti yapacaksin.

Oglen yemegi ile olan arada bir cay bardagu leblebi yiyeceksin.

Ogle yemegin. 3 kofte kadar et/tavuk/balik yaninda salata ve sebze. Buna alternatif 10 yemek kasigi kadar tahil. Bir dilim tam bugday ekmegi veya bir kepce pilav.

Aksam yemegi ile olan arada bir elma veya bir portakal.

Aksam yemegi oncesinde coklu eklemli egzersizlerden kendine 10 tane secerek bunlari aralarinda 30'ar saniye dinlenerek ardarda yapacaksin. Youtube'dan circuit training seklinde ornekler arastirabilirsin.

Aksam yemegin corba ve salatadan ibaret olacak.

Kolay gelsin. Is senin azimine bakar. Ilk baslarda kalbini cok yormamaya bak, o da yaga gomulu vaziyette simdi.

Bu cevabı neden her kilo vermek istiyorum başlıklı konulara yazıyorsun ? postmu kasıyorsun ?

• StoryBro kullanıcısına yanıt
    Git yaşıtlarınla oyna.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ebuzacal E kullanıcısına yanıt
    sigara zayıflatmaz sadece yemekten aldığın tadı öldürür böylelikle fazla yemek ihtiyacı hissetmezsin mesela sigarayı bırakan bir insan yemeklere daha fazla saldırır onun için zayıflatıyor diyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceyarar

Git yaşıtlarınla oyna.

Yoneticiyle konusayim belki ise yarar.

• ebuzacal E kullanıcısına yanıt
    kardeşim kilo veren biri olarak söylüyorum günlük alışkanlıklarını bi kenara at düzenli spora başla yemek az yemeye çalış (ekmegi azalt bitkisel beslen) gidecegin yerlere araçlara binmek yerine yürü kilo verirsin ama iradenin iyi olması lzm dediklerimi yaprasan 1 ayda büyük faydasını görürüsün :)
  • 10 ay gibi bi sure gecti bu konuyu acali suan 75 kiloyum ve fit bi vucuda sahibim duzenli spor gunluk 30 dk eliptik bisiklet ve kas calismasi ile 10 ayda istedigim vucuda sahip oldum kasli bi vucudum yok ama fitim xl xll bedenderinden medium bedene dustum kot pantalonda 38 30 giyerken suan 29 30 30 30 bedenleri giyiyorum yasantimi degsitirdim cok yagli yemedim abur cubur yemedim ekmek hic yemedim ve suan 173 boy 74.6 kilom var ve cok memnunum kilolu olup zayiflamaj isteyen arkadaslarim ekmek yemeyin duzenli spor yapip pes etmeyin inanin arki goreceksiniz hayirli gunler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.